Открийте човека зад феномена с "Ейми Уайнхаус: Back to Black"

Нейната музика. Нейният живот. Нейното наследство. 
 
Този април, само в кината, "Ейми Уайнхаус: Back to Black" ще предложи на зрителите безпрецедентен поглед към вдъхновяващата, но и трагична история на една от най-ярките и иконични фигури в света на съвременната музика. Разказан от гледната точка на Ейми и вдъхновен от дълбоко личните ѝ текстове, филмът проследява ранния възход на певицата към славата, разкривайки човека зад феномена и бурната любовна връзка в центъра на един от най-легендарните музикални албуми на всички времена. 
 
Сценарият на "Ейми Уайнхаус: Back to Black" е дело на номинирания за БАФТА и имащ сериозен опит с биографичните и музикални филми Мат Грийнхалч (Контрол, Film Stars Don't Die in Liverpool), а на режисьорския стол сяда Сам Тейлър-Джонсън, която работи с Грийнхалч по номинирания за четири награди БАФТА Младият Джон Ленън. В ролята на Ейми Уайнхаус влиза обявената от Screen International за "звезда на бъдещето" Мариса Абела (Industry), която изпълнява и голяма част от най-емблематичните песни на звездата. 
 
Виждаме наистина уникалното превъплъщение на Абела като Ейми в трейлъра на "Ейми Уайнхаус: Back to Black", който също така разкрива, че филмът няма да бъде просто поредната биография, а точно като музиката на Уайнхаус, извира от сърцето и душата на своите създатели и ще разкаже една забележителна, емоционална история, която няма да остави нито едно сухо око в кината този април. 
 
 
Режисьор на "Ейми Уайнхаус: Back to Black" е Сам Тейлър-Джонсън (Младият Джон Ленън, A Million Different Pieces, Петдесет нюанса сиво), а сценарият е на Мат Грийнхалч (Контрол, Младият Джон Ленън Film Stars Don't Die in Liverpool). Освен Мариса Абела в роялта на Ейми Уанхаус, във филма участват още Джак О’Конъл като съпруга ѝ Блейк Фийлдър-Сивил, легендите на британското кино Еди Марсан и Лесли Манвил като бащата и лелята на Еми, Джулиет Коуан като Джанис Уанхаус-Колинс и др. 
 
Време е за затрогващата мелодия на "Ейми Уайнхаус: Back to Black" от 12 април само в кината. 
 

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024