Кино

31.07.202314:17

Тази есен битката за души започва с "Екзорсистът: Вярващият"

През 1973 предвожданата от виртуозния Уилям Фридкин едноименна екранизация на "Заклинателят" (The Exorcist) на Уилям Питър Блати се превръща в истински феномен – прожекциите са разпродадени, а желаещите да се сдобият със заветния билет образуват километрични опашки дори и в мразовитото зимно време.    Критиката... прочети още »
28.07.202310:18

Отменят наградите "Еми" заради стачката в Холивуд

Тазгодишните награди "Еми" ще бъдат отложени заради стачката на сценаристите и актьорите в Холивуд, предадоха американски медии. Вестник "Лос Анджелис таймс" пише, че връчването на отличията, които са телевизионния еквивалент на Оскарите, първоначално насрочено за 18 септември, се очаква да бъде отложено за началото на... прочети още »
27.07.202313:30

Оправдаха Кевин Спейси по всички обвинения

Холивудският актьор Кевин Спейси беше признат за невинен в сексуално посегателство срещу четирима мъже. Носителят на Оскар получи оправдателната присъда навръх рождения си ден, когато навърши 64 години. Холивудската звезда беше нарочен за "сексуален хищник" заради обвиненията.  Трима от тях твърдяха, че Спейси ги е опипвал... прочети още »
26.07.202317:48

"Барби" изпревари "Опенхаймер" в и родния боксофис

В унисон със световната тенденция, игралната комедия за играчките на "Mattel" - "Барби" с Марго Роби и Райън Гослиг в главните роли, се оказа най-гледаният филм и у нас, сочат обобщените данни от киносалоните.    Розовият цвят и тоалети тип "Барби" доминират в света на... прочети още »
25.07.202316:58

Том Круз се разходи по Капалъ Чарши

Холивудският актьор Том Круз и известният режисьор Кристофър Маккуори пристигнаха в Истанбул, където заснемат дългоочакваната втора част на "Мисията Невъзможна: Пълна разплата". Екипът на филма е посетил емблематичния Капалъ Чарши (Големия базар), за да проучи местата и да подготви сцената за адреналинови екшън... прочети още »
24.07.202315:14

Диетата на Килиън Мърфи за "Опенхаймер"

Актьорът Килиън Мърфи ядял по един бадем на ден, за да отслабне и да се доближи физически до героя, който е трябвало да изиграе – Дж. Робърт Опенхаймер, теоретичен физик и баща на атомната бомба.   47-годишният актьор от популярния сериал "Peaky Blinders" отказва да влиза в подробности за това как е отслабнал за... прочети още »
21.07.202314:52

Звезди се присъединиха към стачката на американската Гилдия на...

Гилдията на екранните актьори и Американска федерация на телевизионните и радио артисти разтърси Холивуд с решението си да стачкува едновременно с Гилдията на сценаристите.    Звезди в киното и телевизията започнаха да изразяват подкрепата си за движението. Очаква се много други да се присъединят към протестите през следващите... прочети още »
18.07.202309:53

Битката за оцеляване на човечеството започва със...

Живеем в бъдещето. С все по-дълбокото навлизане на Изкуствения интелект (ИИ) във всевъзможни сфери от живота ни, част от ранните пророчества на майсторите на научнофантастичния жанр са вече реалност, а заедно с това растат и опасенията за възникването на криза, която би могла да доведе до краха на човечеството.    Свят, в който... прочети още »
17.07.202312:05

Открийте човека зад музиката с "Боб Марли: One Love"

През 2024 Холивуд отдава почит на легендарния изпълнител с биографичния филм "Боб Марли: One Love", който ще ни пренесе в заредения с емоция живот и музикална кариера на легендата.   Първият трейлър на многообещаваща продукция повдига завесата към невероятното пътуване, което изминава Боб Марли от скромните ранни дни в... прочети още »
14.07.202312:49

"Наследници" и "Последните оцелели" получиха...

Номинациите за наградите "Еми" за 2023 година бяха обявени официално от председателя и главен изпълнителен директор на Телевизионната академия Франк Шерма обяви списъка с номинираните за В битката за т.нар. телевизионни Оскари водят хитовите сериали  "Последните оцелели" ("The Last of Us") и... прочети още »
13.07.202316:24

Новият филм на Джони Деп открива кинофестивал у нас

Скоро предстои българската премиера на новия филм с Джони Деп в централната роля. Това е завръщането на кинозвездата, който след скандалите с бившата си съпруга Амбър Хърд бе низвергнатат от Холивуд за известно време.    След като откри фестивала в Кан, "Жана дю Бари: фаворитката на краля", ще бъде откриващото заглавие... прочети още »