Биографичният филм за Майкъл Джексън излиза догодина

Историята на Майкъл Джексън ще бъде пренесена на голям екран през следващата година. Lionsgate обяви, че предстоящият биографичен филм ще излезе по кината на 18 април 2025 г. Студиото ще пусне лентатана вътрешния пазар, а Universal ще го пусне на международния пазар.

Биографичният филм трябва да обхване всички аспекти от живота на певеца. Засега не е известно дали във филма ще бъдат разгледани противоречията за Джексън.

"Филмът ще поднесе на зрителите завладяващ портрет на брилянтния, но сложен човек, който се превърна в Краля на попа", гласи официалното съобщение за филма. "Филмът представя неговите триумфи и трагедии в епичен, кинематографичен мащаб - от човешката му страна и личните му борби до безспорния му творчески талант, илюстриран от най-емблематичните му изпълнения. Както никога досега, публиката ще се запознае отвътре с един от най-влиятелните и новаторски артисти, които светът някога е познавал."

Снимките на филма “Майкъл” ще започнат на 22 януари. Ролята на певеца ще бъде изпълнена от неговия племенник Джаафар Джаксън. Джафар е син на по-големия брат на Майкъл - Джърмейн Джаксън. Режисьор ще бъде Антоан Фукуа, който е заснел филми като King Arthur (2004 г.), Training Day (2001 г.), Shooter (2007 г.), Southpaw (2015 г.) и поредица от филми “The Great Equalizer”. Сценарият е написан от Джон Логан от "Гладиатор".

"Невероятно е колко много Джафар прилича на Майкъл", казва Фукуа пред Entertainment Weekly. "Звучи като него, танцува като него, пее. Наистина е странно. Греъм Кинг, който е фантастичен продуцент, го намери и ми го представи, а аз бях поразен", допълва той. 

Кралят на попа почина през 2009 г. на 50-годишна възраст.  В края на живота му и след смъртта му срещу Джексън бяха повдигнати обвинения за сексуално насилие над деца. През 2003 г. той е арестуван по обвинение в посегателство срещу деца, въпреки че през 2005 г. е оправдан по тези обвинения.

След смъртта си през 2013 г. Той е обвинен в сексуално насилие от две лица. Документалният филм на HBO от 2019 г. Leaving Neverland разказва за обвиненията. На 1 февруари 2022 г. на Бродуей се състоя премиерата на мюзикъла "MJ: The Musical", който описва творческия процес на певеца, като се фокусира върху подготовката му за световното му турне Dangerous World Tour през 1992 г.

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024