Церемонията по връчването на наградите "Еми" ще се проведе тази вечер

Галацеремонията по връчването на наградите "Еми" ще се проведе в деня на официалния празник в САЩ по повод рождението на Мартин Лутър Кинг - след четиримесечно закъснение. Причините за отлагането на телевизионните награди са двете стачки в Холивуд - на сценаристите и на Гилдията на актьорите. 

AMC ще излъчи на живо тазгодишната церемония на 16 януари от 02.00 ч. до 06.00 ч. Връчването на наградите тази година ще се проведе в театър "Пийкок" в Лос Анджелис, а водещ ще бъде комикът Антъни Андерсън. Андерсън участва в " Аз, моя милост и Айрийн ", "Страшен филм 3", "Кенгуруто Джак" и има седем поредни номинации за "Еми" за най-добър актьор в комедиен сериал, три номинации за "Златен глобус" и три номинации за наградата "Изборът на критиците" за популярната си роля в "Black-ish".  "След като последните предизвикателства в нашата индустрия са вече зад гърба ни, можем да се върнем към това, което обичаме... И няма по-добър празничен момент, който да събере творческата общност заедно, от знаковите 75-и награди "Еми"" - казва Антъни Андерсън, визирайки неотдавнашната стачка на холивудските сценаристи.

Както е обичайно за номинациите, HBO доминира и през тази година. "Наследници", "Белият лотос" и "The Last of Us: Последните оцелели" водят по брой номинации със съответно 27, 24 и 23. И трите сериала са продукции на компанията.

Обикновено церемонията се провежда през есента. Четиримесечното закъснение на наградите доведе до някои аномалии. Номинацията на сериала "Мечката" например е за първия сезон, а вторият започна да се излъчва през юни 2023 г. Друга подобна аномалия е "неотварянето" на пликовете с победителите в продължение на четири месеца - Американската академия за телевизионни изкуства и науки наложи гласуването да бъде в обичайния срок, така че 20 000 членове на Академията трябваше да гласуват до 28 август 2023 г.

Свързани новини

Килиан Мърфи е продуцент

26.04.2024

Друго си е работата в екип

25.04.2024

Ту така, ту иначе...

19.04.2024

Нямаш представа какъв ад те очаква

17.04.2024

Готвят четвъртата лента от поредицата

15.04.2024