Свежо

23.07.202416:05

"Морско синьо" с Белослава: За морето като начин на...

За морето като начин на живот, а не като дестинация говори Евелина Павлова с Белослава в епизода на "Морско синьо". А гледните точки към морето са безкрайно много. Ето някои от тях!      Морето при теб е много свързано с творчеството.  Признавам че 90% от моята музика и като текстове е написана вкъщи,... прочети още »
18.07.202413:00

Роб Халфорд пред Елена Розберг от Z-Rock: Всичко, което правим...

Великият метъл герой наскоро даде интервю за Рок радиото на България, в което, дни преди концерта си с Judas Priest у нас, си поговори откровено и задушевно с Елена Розберг.    Той споделя своите мисли за силата на духа, за силата на думите, за силата на метъл музиката в това интригуващо интервю. Насладете се на класата,... прочети още »
10.07.202411:50

Музеят на дизайна в Лондон посвещава изложба на...

Година след феноменалния успех на филма Барби на Грета Гъруиг, на 5 юли беше открита изложба, която да покаже еволюцията на "най-известната кукла в света" от създаването ѝ преди 65 години. Тя започва с първия модел - Барби No 1 от 1959 г. Пътувайте във вселената на Барби и открийте над 250 забележителни и исторически предмети,... прочети още »
31.05.202409:57

Пет туристически дестинации на 50 км от София

Не е нужно да се отдалечавате от столицата, за да видите уникални забележителности, уверява profit.bg. Следващите 5 удивителни места се намират на по-малко от 50 км от София.   Драгоманското блато      То се намира на 38 км от София и на 1 км от град Драгоман. Простира се на 350 хектара и е обявено за... прочети още »
22.05.202409:08

Family Fantasy Land - вълшебно приключение за Деня на детето в...

Киноцентър "Ню Бояна" отваря врати за първото по рода си Family Fantasy Land събитие, организирано от Fest Team, за да отпразнува Деня на детето по наистина вълшебен начин. Цялото семейство е поканено да изследва три пъти по-голямата парти зона, изпълнена с атракции и забавления на този 1 юни.    След незабравимия... прочети още »
10.05.202413:00

Иън Хил от Judas Priest при Елена Розберг

Какъв е непробиваемият щит на Judas Priest? Слушайте интервюто на Елена Розберг с басиста на бандата Иън Хил само в каналите на Radiocast!       По време на многобройните промени в състава на Judas Priest през годините, Хил остава постоянен член, осигурявайки стабилност и приемственост на идентичността и звученето... прочети още »
22.04.202412:30

Мартин Граховски: За да се откроиш, трябва да следваш инстинкта си!

В новия епизод на Radiocast гостува документалистът Мартин Граховски.      Автор на поредицата "Три минути България", както и на късометражния филм "За София, с любов", Мартин разказва за професионалния си път, за придобития опит и за трудностите пред това да бъдеш режисьор и документалист на... прочети още »
08.04.202415:31

Първият български паметник на Кирил и Методий се изправи гордо в...

Първият български паметник в Испания е вече факт!    За по-малко от 10 месеца сънародниците ни от Испания и България се обединиха, за да осъществят идеята за обща опорна точка, която да повлияе за осъзнаването на българската идентичност, история и култура. Инициативата на училище "Родина" и Асоциация "Малага -... прочети още »
08.04.202413:37

Възприемаме музиката с различни органи на тялото си

Според ново проучване, някои мелодии могат да ни въздействат физически върху отделни органи от тялото, съобщава БТА.   Японски изследователи са проучили как музикалните ноти предизвикват специфични телесни усещания и емоции. 527 участници са били помолени да набележат къде "усещат" музиката в тялото си, докато слушат осем... прочети още »
05.04.202413:17

Продадоха на търг дъската, върху която се спаси Роуз в...

Дъската, върху която лежи Роуз в "Титаник" след потъването на кораба, бе продадена на търг за 718 750 долара, съобщи life.dir.bg.   Тази прословута част предизвиква дискусия вече повече от две десетилетия, като много се чудят дали е била достатъчно голяма, за да побере и нейният любим... прочети още »
03.04.202412:02

Откриват първия паметник на Кирил и Методий в Испания

На 5 април 2024г., от 18:30ч., в навечерието на Успение на Св. Методий Славянобългарски, ще се състои официалното откриване на първия паметник на Светите братя Кирил и Методий в гр. Малага, в парк-зоната на бул. Ерера Ориа и ул. Вирхен де Палома. Събитието ще положи и началото на ежегодния културен фестивал "Български дни в... прочети още »