Свежо

23.03.201710:20

Тест: Изберете дърво и прочетете каква личност сте

Пролет е и всичко започва да се раззеленява и цъфти. Това би трябвало само още повече да ви улесни при правенето на теста, който са подготвили jenite.bg.    Вижте картинката. Не се замисляйте много-много. Изберете онова дърво, което ви допада най-силно на пръв поглед и прочетете какво означава фактът, че именно неговият вид е... прочети още »
22.03.201710:16

6 начина да ускорите метаболизма си

В последно време забелязвате, че не ви се удава да отслабвате така лесно, както преди? Причината се крие във факта, че с напредването на възрастта скоростта на метаболизма се влошава, а това води до изразходването на по-малко калории, пише profit.bg. За щастие, има начин да поправите нещата. Време е да се заемете със здравето си! Въведете... прочети още »
21.03.201717:08

10 начина да се преборим със стреса след тежък ден

1. Открийте място, на което царува мир и спокойствие Няма нищо по-хубаво след тежък ден от тишината. Открийте такова местенце за себе си и прочистете ума си. Достатъчни са 10 минути, за да понижите нивото на стреса.   2. Изключете се от социалната мрежа Ако цял ден сте онлайн, добра идея е да се възнаградите и да преминете в... прочети още »
17.03.201710:24

Тест: Кои са силните черти на характера ви?

Този тест е разработен от психолози и специалисти по междуличностни отношения, на база на резултати от изследвания в съвременната психология и новите научни разработки, пише manager.bg. Той е добър ориентир за определяне на предимствата в характера. Достатъчното и единствено условие е да се избере само една картинка от посочените 9 - всяка от... прочети още »
16.03.201710:22

8 често срещани навика, които пречат на успеха

Понякога човек може да бъда най-големия си враг. Целенасочено или подсъзнателно, ние правим неща, които по-скоро пречат, отколкото да помагат за успеха ни, пише във Forbes Уилям Аруда, консултант и основател на Reach Personal Branding. Първата стъпка за елиминирането на тези деструктивни навици е да ги установим. Ето осем от най-колосалните... прочети още »
15.03.201712:29

5 начина да преоткриете себе си тази пролет

Пролетта наближава и обкръжаващата ни природа ще се изпъстря все повече с всеки изминал ден. Разходките са задължителни ежедневно! Profit.bg ви предлага да си направите списък със задачи до настъпването на лятото. Пролетта внася промени в ежедневието ни досега. Този сезон свързваме с време за ново начало. Какво по-добро обяснение за... прочети още »
14.03.201716:16

8 типа токсични хора, които трябва да изхвърлите от живота си

Влиянието на хората около нас върху качеството на живота ни е по-голямо, отколкото си даваме сметка. Както оптимизмът, така и песимизмът е заразен. Затова внимавайте с какви хора се обграждате, пише gnezdoto.net. А ето и кои типажи просто трябва да избягвате:   1. Хората, които правят живота ви по-стресиращ Ако имате хора в живота... прочети още »
13.03.201710:20

10 истини за живота, които хората предпочитат да пренебрегват

Тези 10 неща са очевидни, но хората масово ги игнорират и обичат да "забравят“, пише profit.bg. Истината обаче не спира да бъде валидна, ако я игнорирате. Приемете веднъж завинаги тези 10 болезнено очевидни истини:    1. Човешкият живот е сравнително кратък  Дълбоко в себе си знаем, че всичко ще има край, но... прочети още »
10.03.201713:34

10 въпроса за човешкото тяло, на които науката още не може да отговори

Днес знаем за човешкото тяло повече от когато и да било. Въпреки напредъка на науката обаче много наши особености остават загадка, пише manager.bg. Например:   1. Защо имаме отпечатъци на пръстите? Науката не знае нищо за природните функции и причини за появяването на онези странни нарези по върховете на пръстите ни. Възможният... прочети още »
07.03.201710:19

23 неща, които си струва да научим колкото се може по-рано

"Век живей - век учи!" – справедлива мъдрост, с която малцина рискуват да спорят. Знанията, изброени в списъка, който ще прочетете след малко обаче, са от онези, които си струва да открием и приемем колкото се може по-отрано, пише manager.bg. Вижте, дали не сте пропуснали нещо?   1. Да спестяваме, да управляваме добре... прочети още »
06.03.201710:18

13 начина да се преборим с пролетната умора

С първите по-топли дни усещате сиптомите на добре известната "пролетна умора". А може би страдате от хронично изтощение и не можете да си спомните кога последно сте се чувствали изпълнени с енергия. Ето няколко съвета, които може да ви помогнат, пише obekti.bg..   1. Отидете на лекар Ако се чувствате непрекъснато уморени,... прочети още »