Свежо

29.09.202211:00

"Златните момичета" на България във "Вярваш или...

Ако трябва да кажем едно нещо, в което наистина сме добри, то е художествената гимнастика. Този спорт в България е на изключително високо ниво. Когато чуем да се говори за "златните момичета", знаем, че става въпрос за поредния грабнат с лекота медал от световно първенство. Или поне така изглежда.   Зад върховете в този... прочети още »
27.09.202212:12

Как да се преборим с есенната депресия

Обзема ли ви чувство на меланхолия, когато навън постоянно вали, всичко е мрачно и сиво, а денят става все по-кратък? Ранното ставане сутрин се превръща в истинско изпитание, нямате желание за работа, колегите постоянно ви дразнят и сякаш никой не иска да ви разбере! Познато чувство, нали? Няма съмнение, че си имаме работа със сезонната... прочети още »
27.09.202211:00

"Божана, Зомби и Нико" за музиката с любов

В новия си епизод Божана, Зомби и Нико влизат в дълбоки разсъждения за музиката и нейните жанрове.      Какъв е бил техният музикален път и как са формирали своите вкусове? Къде са ходили на клубове като по-млади и как музиката е повлияла на личностите им? Всичко това, че и още, чуйте в YouTube, Spotify и Apple... прочети още »
23.09.202211:00

Zoom in #14: Сръбският режисьор Душан Милич за филма си...

Режисьорът Душан Милич е гост в новия епизод на "Zoom In" с Криси Цветкова.    Неговият филм "Мрак" има специални прожекции в рамките на кинофестивала "София Филм Фест". "Мрак" може да се гледа и по кината от 23 септември, а темата му е повече от актуална. Само оставете пуканките за друга... прочети още »
21.09.202211:00

Няма граници за нея: DARA между блестящата кариера и голямата любов

Естествена, истинска и щура – точно такава познаваме поп сензацията на родната музикална сцена DARA.      Към днешна дата обаче, тя вече не е онази буйна тийнейджърка, а жена, здраво стъпила на земята, с още по-големи амбиции и цели за постигане. В студиото на Radiocast тя споделя, че е по-готова отвсякога да... прочети още »
20.09.202211:03

Потопи се в емоцията на българския спорт на фотоизложба с над 200...

Няма как да не си спомняте тази снимка на състезателката ни по спортна стрелба Антоанета Костадинова от награждаването ѝ със сребро на Олимпийските Игри в Токио през миналата година?   Кадърът е на фотографа Любомир Асенов, който успява да улови цялата палитра от чувства, емоции и история на спортиста, а и на събитието. Това е само... прочети още »
19.09.202211:00

"Непознатият подкаст" #13 - NICKA

В новия епизод на "Непознатият подкаст" с Петко Кралев гостува младата певица Надежда Александрова – Ника.      С нея си говорим за това какво е да си млад изпълнител в България, каква роля играят социалните мрежи за кариерата на един артист и за важността на това да създаваш изкуството, което... прочети още »
15.09.202211:00

Zoom In с Криси Цветкова: Радослав Бимбалов и "Млък"

Епизод #13 на подкаста "Zoom In" представя Радослав Бимбалов – писател, рекламист, активист, и още много. Говорим си за новата му книга с  разкази "Млък", за думите, за писането и за четенето - неща, към които неминуемо ще се завръщаме, защото сме хора. "Мъмреци", "Обратно на... прочети още »
13.09.202211:00

Вайръл стихове в "Непознатият подкаст"

В новия епизод на "Непознатият подкаст" с Петко Кралев си говорим със създателите на страницата "Вайръл стихове за секс и драма" – Антония и Цветелина. Двете разказват за запознанството си, създаването на страницата и решението да пренесат творбите си на хартия.   Кога нещата са се превърнали от ирония... прочети още »
09.09.202212:00

Даниел Бачорски във "Вярваш или не" с DIA: Подготвяме...

В новия епизод на "Вярваш или не" с DIA ще се насладите на една любовна история, открито заявена както в реалния свят, така и във виртуалния – социалните мрежи.    Да, става дума точно за Даниел Бачорски и Атанасия (все още) Ангелова. Те са една от най-популярните двойки в Инстаграм. Всяка тяхна снимка събира... прочети още »
08.09.202211:01

Митко Кърнев в "Елена Розберг представя личности и страсти"

В новия епизод на подкаста "Елена Розберг представя личности и страсти", за пръв път сниман извън студиото на Radiocast, Митко Кърнев от D2, забележителен китарист и автор на музика, ме покани в новото им студио и ми пусна да чуя нова музика на групата.     С двете си ръце и добрите си технически познания, Митко... прочети още »