Свежо

11.12.201709:58

8 неприятни неща, които трябва да правим за собствено добро

Е, те не са чак толкова неприятни, но да кажем, че повечето хора не ги обичат. Въпреки това, успехът изисква от нас да се потрудим. А това означава, че трябва да излезем извън комфортната си зона, уверяват от profit.bg. Потребители на Quora отговарят на въпроса "Кои неприятни неща всъщност ни помагат?“ Ето и някои от... прочети още »
07.12.201716:15

"Ледникова епоха" завладява София

Мамути, съблезъби тигри, космати носорози, гигантски птици и още други са част от "Ледникова епоха" - вълнуваща и образователна изложба за растенията и животните от последната ледникова епоха на Земята. Експозицията e ситуирана в Софарма Бизнес Тауърс, в София и отвори врати за посетители днес, 7-ми декември.    В... прочети още »
07.12.201710:19

8 сока, които са мощни витаминозни бомби през зимата

Билковите и плодовите сокове съдържат голямо количество витамини, минерали, растителни вещества и етерични масла, което ги прави добър помощник при редица заболявания, пише avtora.com. За да постигнем желания ефект, е хубаво да ги приемаме поне 2 пъти дневно в продължение на 4-6 седмици. Ето за какво помагат различните сокове.   Сок... прочети още »
06.12.201710:22

5 съвета как да се събуждаме навреме

За мнозина от нас първото предизвикателство за деня е не само да се събудим, а и да станем от леглото, което не е най-окуражителният начин за започване на деня. За щастие, възможно е човек да си създаде навици, които ще направят събуждането по-лесно. Вижте пет съвета от profit.bg като за начало:    1. Създайте си обичайна... прочети още »
05.12.201710:08

Празничният бюджет - да харчим разумно

Коледните празници са свързани с много приятни моменти, но със сигурност и с много разходи. Всеки от нас е изпадал във финансови затруднения заради огромните покупки за празничната трапеза, подаръците за роднини и приятели или за новогодишната вечеря, като всеки път си обещаваме следващата година да бъдем по-внимателни. И за да бъдем наистина... прочети още »
04.12.201712:26

7 неща, които може би не знаете за настинките

Сезонът на настинките е тук. Как да се предпазим? Най-вече като бъдем по-информирани, пише profit.bg. Вижте 7 неща, които може би не знаете за настинките:    От заразяването до разболяването минават около 48 часа Боли ви гърлото и ви е лошо. Чудите се кога се заразихте? Превъртете спомените си назад с 48 часа – там е... прочети още »
01.12.201710:32

6 начина да се настроите за работа

Фокусирането на работното място може да бъде предизвикателство. Между офис разговорите, персоналните имейли и всеки сайт в интернет, истинско чудо е, че успявате въобще да свършите нещо. Мнозина от нас се борят с разфокусирането с години и вероятно са на мнение, че има моменти, когато да се настроиш за работа е абсолютно невъзможно. Истината... прочети още »
30.11.201716:26

Как да се борим срещу зимната умора

Януари обикновено е един от най-студените зимни месеци, но в момента и ноември не му отстъпва. Ето някои начини, които докторите препоръчват за справяне със зимната умора според бгнес.   На първо място през студените месеци трябва да се увеличи приемът на витамин D. Заради мрачното време организмът приема значително по-малко от него,... прочети още »
29.11.201711:55

6 съвета за пътуване в сложни зимни условия

Пътна полиция припомня правилата за безопасно поведение при усложнена зимна обстановка, пише manager.bg:   Преди да тръгнете на път - проверете прогнозата Задължително е още преди да тръгнете на път е да проверите каква е метеорологичната прогноза и какво време ви очаква по време на пътуването. От години е практика у нас, при... прочети още »
22.11.201710:07

5 напитки, които са добри за здравето ви и ви подмладяват

Науката все още не е открила отговор на въпроса "Как да останете вечно млад?“. И докато това предизвикателство тепърва предстои пред медицината, то налице са известни факти за определени напитки, консумирането на които ще ви помогне да се чувствате и изглеждате млади. Ето и пет такива, представени от... прочети още »
09.11.201710:10

5 сутрешни ритуала, които помагат за останалата част от деня

Повечето от нас работят по много часове - 40, 50 или дори 60 часа на седмица. Предвид всичките неща, които отвличат вниманието обаче, като онлайн забавления, похапване в офиса и лошо управление на времето, ние вероятно работим висококачествено само в една малка част от деня. Ето пет практични стъпки от profit.bg, които могат да се впишат в... прочети още »