Свежо

11.10.201816:38

Как да борим есенната меланхолия

Сънливостта, неразположението, дъждът и недостигът на светлина са само част от признаците за есенната меланхолия, пише бгнес. Характерни за нея са още умората, трудната концентрация, чувството за самота и по-силният апетит.   Хубавото е, че това състояние е временно. То се причинява от негативната психологическа реакция към... прочети още »
10.10.201815:21

През коя врата ще минеш? Разбери повече за себе си с този бърз тест

Безброй пъти в живота на всеки човек се е налагало да взима решения, да избере посоката, в която да поеме, да претегли алтернативите и да рискува да последва интуицията си тогава, когато не знае къде ще го отведе пътя, по който е поел, пише framar.bg.    Изберете вратата, през която да минете - фигуративно казано, разбира... прочети още »
05.10.201815:15

Как годишните времена влияят на зодиите

Всеки от нас си има любимо годишно време, пише manager.bg. Някои обичат златната есен, други – топлото лято. Астролозите обаче твърдят, че независимо от нашите предпочитания, за всяка зодия си има най-благоприятен сезон.   Овен, Стрелец, Лъв – огнените знаци  Те се чувстват най-добре през лятото, тъй като... прочети още »
05.10.201810:11

5 oктомври - Международен ден на учителя

На тази дата се отбелязва Международния ден на учителя.    Идеята за празника се ражда през 1966, когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите, на която е подписан документът "Препоръки, засягащи статуса на учителя". Тя е реализирана едва през 1994, по инициатива на ЮНЕСКО. През... прочети още »
01.10.201815:50

13 символа и суеверия около Хелоуин

Хелоуин е сравнително млад празник на западната общност, чиито корени идват от езическите вярвания. Всичките му съвременни атрибути, от мрачните костюми до сладките, стават широко популярни едва в началото на 20 век, пише manager.bg.    Всъщност този празник е на възраст около 2 хил. години. Първоначално е отбелязван като... прочети още »
27.09.201812:21

Над 100 производители във Фест на фермерските пазари в парка...

Над 100 малки производители от цялата страна ще се съберат тази неделя за пета поредна година в центъра на София.    В рамките на петия Фест на фермерските пазари, те ще покажат най-доброто от всички кътчета на България. Посетителите ще имат възможност да опитат и закупят изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и... прочети още »
26.09.201810:12

Как да се преборим с есенната депресия

Обзема ли ви чувство на меланхолия, когато навън постоянно вали, всичко е мрачно и сиво, а денят става все по-кратък? Ранното ставане сутрин се превръща в истинско изпитание, нямате желание за работа, колегите постоянно ви дразнят и сякаш никой не иска да ви разбере! Познато чувство, нали? Няма съмнение, че си имаме работа със сезонната... прочети още »
21.09.201810:43

Проверете коя песен и кой филм са били хит в деня на раждането ви

Питали ли сте се някога как е звучало времето, в което сте били родени? Кой е бил на върха на музикалните класации в тази година? А би ли ви било любопитно да научите коя песен е оглавявала чартовете в сами ден на раждането ви? Има сайт, който показва именно това!   Много е просто – влезте тук и въведете рождената си дата и... прочети още »
12.09.201810:29

Кой е вашият град според зодията ви?

Знаете ли кой е градът в света, който най-добре подхожда на темперамента на вашата зодия? Отговорът дават от HighViewArt.com. Ако все още не сте посетили дестинацията, която отговаря на зодиакалния ви знак, не се колебайте и проверете за изгодни билети.   Овен Нетърпеливият и вечно мислещ Овен се нуждае от космополитен град, който... прочети още »
07.09.201810:10

10 начина да избягате от всичко и да усетите чудото на живота

Съвременният живот е толкова забързан, че нямаме време за малките неща, които ни носят най-много радост – хобитата, разходките, малките жестове на обич. Нямаме достатъчно време да живеем живота си. Движението за "бавен живот" съществува повече от четвърт век и насърчава по-здравослoвен и хармоничен начин на живот, който... прочети още »
31.08.201810:22

Коя зодия в какво е НАЙ

Попаднахме на една много интересна класация, пише highviewart.com. В кое нещо всяка една зодия е НАЙ.   НАЙ-СИЛНАТА ЗОДИЯ Може и да се изненадате, но това е зодия Риби. Да, тези романтици с нежни души всъщност са и най-силните характери, събрали много мъдрост под воала на емоцията. Защото, каквото и да става, те може да се огъват,... прочети още »