Свежо

22.04.202412:30

Мартин Граховски: За да се откроиш, трябва да следваш инстинкта си!

В новия епизод на Radiocast гостува документалистът Мартин Граховски.      Автор на поредицата "Три минути България", както и на късометражния филм "За София, с любов", Мартин разказва за професионалния си път, за придобития опит и за трудностите пред това да бъдеш режисьор и документалист на... прочети още »
08.04.202415:31

Първият български паметник на Кирил и Методий се изправи гордо в...

Първият български паметник в Испания е вече факт!    За по-малко от 10 месеца сънародниците ни от Испания и България се обединиха, за да осъществят идеята за обща опорна точка, която да повлияе за осъзнаването на българската идентичност, история и култура. Инициативата на училище "Родина" и Асоциация "Малага -... прочети още »
08.04.202413:37

Възприемаме музиката с различни органи на тялото си

Според ново проучване, някои мелодии могат да ни въздействат физически върху отделни органи от тялото, съобщава БТА.   Японски изследователи са проучили как музикалните ноти предизвикват специфични телесни усещания и емоции. 527 участници са били помолени да набележат къде "усещат" музиката в тялото си, докато слушат осем... прочети още »
05.04.202413:17

Продадоха на търг дъската, върху която се спаси Роуз в...

Дъската, върху която лежи Роуз в "Титаник" след потъването на кораба, бе продадена на търг за 718 750 долара, съобщи life.dir.bg.   Тази прословута част предизвиква дискусия вече повече от две десетилетия, като много се чудят дали е била достатъчно голяма, за да побере и нейният любим... прочети още »
03.04.202412:02

Откриват първия паметник на Кирил и Методий в Испания

На 5 април 2024г., от 18:30ч., в навечерието на Успение на Св. Методий Славянобългарски, ще се състои официалното откриване на първия паметник на Светите братя Кирил и Методий в гр. Малага, в парк-зоната на бул. Ерера Ориа и ул. Вирхен де Палома. Събитието ще положи и началото на ежегодния културен фестивал "Български дни в... прочети още »
29.03.202412:30

Димитър Маринов: Не отидох в САЩ, за да стана известен в България

Димитър Маринов, първият български актьор, който се е качвал на сцената на Оскарите, гостува в Radiocast като член на Международното жури на СФФ, кино и театрален ентусиаст, преподавател и изследовател, музикант и меломан.      Той живее и развива кариера от дълги години в Америка, но обича да се връща у нас. Чуйте... прочети още »
22.03.202412:30

Андреа Банда Банда на гости в Radiocast

В новия епизод на Radiocast с Петко Кралев гостува инфлуенсърката и телевизионна водеща Андреа Банда Банда.      Тя разказва за пътя си към това да създава съдържание, за първия си канал "Дръж ми пуканките", където първоначално дори не е показвала лицето си и как става продуцент в онлайн видео платформа, а... прочети още »
12.03.202412:30

Емил Конрад гостува в Radiocast!

Един от най-известните инфлуенсъри и автори в България – Емил Конрад – гостува в Radiocast, за да представи новата си книга "Обратни мисли".      За книгата си той казва, че ако нещата, които съдържа тя, бяха написани в интернет, щяха да бъдат изтрити.     За да разберете за... прочети още »
07.03.202415:07

Кайли Миноуг, Шаная Туейн и Хелън Мирън превърнати в Барби за 8 март

На 9 март ''Барби'' навършва 65 години. Оригиналната ''Барби'' на ''Мател'' с емблематичната си руса коса, черно-бял бански костюм, срамежливо гледаща встрани, е създадена от Рут Хандлър за нейната дъщеря Барбара през 1959 г. Днес обаче има огромно разнообразие на куклата. Успехът на филма също... прочети още »
01.03.202413:00

Боро Първи: Бъдете артисти в каквото и да правите!

В новия епизод на Radiocast с Петко Кралев гостува рапърът Боро Първи.    Той представи новия си албум Песни за сватби и погребения, и разказа за темите, които е засегнал в него – предимно житейски, за които, според него, артистите трябва да говорят повече.      Боро сподели и за живота си във... прочети още »
01.03.202409:00

Кралският монетен двор увековечи Джордж Майкъл върху монета

Кралският монетен двор представи нова колекционерска монета с изображението на британския поп певец Джордж Майкъл, който почина през 2016г.   Проектирана от художника и скулптор Сандра Деяна, новата колекционерска монета изобразява Майкъл, носещ запазената си марка слънчеви очила, и гравиран рефрен от песента му "Faith".... прочети още »