Свежо

13.11.201810:13

25 неща, които трябва да се откажете да правите още днес

Когато спрете да преследвате грешните неща, давате шанс на добрите неща да ви хванат. Така че, започнете от днес, съветва manager.bg.   1. Откажете се да бъдете перфектни – истинският свят не възнаграждава перфекционистите, той награждава хората, които си вършат работата.   2. Откажете се непрекъснато да се... прочети още »
08.11.201810:18

Как да живеем с 10 години повече?

Как да запазим здравето си днес, когато не се движим и ядем вредна храна. Това е въпрос, който вълнува всички, пише profit.bg. Барбара Ботани е "естествен лечител“. Тя дава съвети на хората за това как да живеят по-добре, като твърди, че всичко, което трябва да направите е лесно и съвсем естествено за организма. Вижте нейните... прочети още »
31.10.201812:15

9 растения-убийци на грипа

Грипът скоро ще задебнe на всяка крачка - в офиса, из градския транспорт, по въздуха след кихавица в ресторанта, напомня profit.bg. Тези девет растения ще помогнат на имунитета ви да се справи с него на бърза ръка.   Чесън  Чесънът съдържа съединението алицин, което стимулира дейността на белите кръвни клетки, които унищожават... прочети още »
25.10.201810:29

50 неща, които всеки трябва да може

Да можеш да разчиташ на себе си е жизненоважно в съвременния свят, където често попадаме сами в трудни ситуации. Днес човек трябва да е овладял един базисен комплекс от умения, за да може да се справя в средата, в която живеем. Много от тези умения нямат нищо общо с това, което учим в училище, пише obekti.bg.   Това коментира... прочети още »
24.10.201810:28

Каква зодия сте според календара на маите

Астрологията на маите е обвита в мистерия и като много от нещата, които са ни оставили, не са изцяло разгадани, пише highviewart.com. Точните значения на техните астрологически знаци все още не са напълно ясни. Учените предлагат много съвременни интерпретации, базирани на културата на маите и символите, които са използвали.   Това... прочети още »
11.10.201816:38

Как да борим есенната меланхолия

Сънливостта, неразположението, дъждът и недостигът на светлина са само част от признаците за есенната меланхолия, пише бгнес. Характерни за нея са още умората, трудната концентрация, чувството за самота и по-силният апетит.   Хубавото е, че това състояние е временно. То се причинява от негативната психологическа реакция към... прочети още »
10.10.201815:21

През коя врата ще минеш? Разбери повече за себе си с този бърз тест

Безброй пъти в живота на всеки човек се е налагало да взима решения, да избере посоката, в която да поеме, да претегли алтернативите и да рискува да последва интуицията си тогава, когато не знае къде ще го отведе пътя, по който е поел, пише framar.bg.    Изберете вратата, през която да минете - фигуративно казано, разбира... прочети още »
05.10.201815:15

Как годишните времена влияят на зодиите

Всеки от нас си има любимо годишно време, пише manager.bg. Някои обичат златната есен, други – топлото лято. Астролозите обаче твърдят, че независимо от нашите предпочитания, за всяка зодия си има най-благоприятен сезон.   Овен, Стрелец, Лъв – огнените знаци  Те се чувстват най-добре през лятото, тъй като... прочети още »
05.10.201810:11

5 oктомври - Международен ден на учителя

На тази дата се отбелязва Международния ден на учителя.    Идеята за празника се ражда през 1966, когато в Париж се провежда междуправителствена конференция за статута на учителите, на която е подписан документът "Препоръки, засягащи статуса на учителя". Тя е реализирана едва през 1994, по инициатива на ЮНЕСКО. През... прочети още »
01.10.201815:50

13 символа и суеверия около Хелоуин

Хелоуин е сравнително млад празник на западната общност, чиито корени идват от езическите вярвания. Всичките му съвременни атрибути, от мрачните костюми до сладките, стават широко популярни едва в началото на 20 век, пише manager.bg.    Всъщност този празник е на възраст около 2 хил. години. Първоначално е отбелязван като... прочети още »
27.09.201812:21

Над 100 производители във Фест на фермерските пазари в парка...

Над 100 малки производители от цялата страна ще се съберат тази неделя за пета поредна година в центъра на София.    В рамките на петия Фест на фермерските пазари, те ще покажат най-доброто от всички кътчета на България. Посетителите ще имат възможност да опитат и закупят изобилие от сезонни плодове и зеленчуци, гъби, билки и... прочети още »