Свежо

25.01.201710:24

Медитацията и музиката помагат срещу загуба на паметта

Медитацията или слушането на успокоителна музика има положително въздействие върху възрастни хора, които са започнали да губят паметта си.   Това показва проучване на Университета в Западна Вирджиния, САЩ, според което подобни практики могат да забавят развитието на болестта на Алцхаймер, пише nationalgeographic.bg, цитирайки... прочети още »
24.01.201710:15

Правилото за 20-те минути на ден

Почти всяка уважаваща себе си теория за мотивационната дейност разсъждава над конкретни рецепти за прехода от теория към практика, пише manager.bg.    Една от тях е и правилото за 20-те минути, което в крайна сметка опита до съвсем простичката психологическа наглада, че за 20 минути всеки може да изтърпи каквото и да е действие,... прочети още »
23.01.201714:39

Всяка зодия си има огледална! А вашата коя е?

Всички желаем комфорт и разбирателство във връзките си. Някои хора отговарят на описанието на зодиакалния си знак почти на 100%, други, разбира се, не толкова, пише zajenata.bg. Но без значение от процентите, понякога е по-добре да знаeм между кои зодиакални знаци има магическо привличане. Клиширано или не, противоположностите постоянно... прочети още »
23.01.201709:59

Ето как да обезсърчите клюкарите веднъж завинаги

"Представяш ли си? Съпругът й…". "Видя ли колко ужасно изглеждаше вчера?". "Всъщност, той не е добър специалист". "Техните деца са толкова невъзпитани!". Всички сме чували подобни фрази и за съжаление, вероятно сме говорили зад нечий гръб, пише manager.bg. Хората обичат да разпространяват клюки.... прочети още »
20.01.201711:09

Трите зодии, които ще забогатеят през 2017-та година

Три са специалните зодиакални знака, които през 2017-та ще станат по-богати. Представителите на тези зодии могат да са спокойни, че във финансово (а и не само) положение всичко за тях ще бъде наред през настоящата година, информират от edna.bg. Телец: 2017-а ще донесе много ценни блага на Телеца - и в материален, и в духовен аспект.... прочети още »
18.01.201710:22

9 научно доказани начина как да се чувстваме по-щастливи

Щастието не се получава наготово, то е продукт на нашите действия, казва Далай Лама. Психолозите изчисляват, че 50% от щастието зависи от нашите гени, 40% от ежедневните ни дейности и 10% от заобикалящите ни обстоятелства, пише manager.bg.   1. Яжте повече плодове и зеленчуци Учени от Университета на Уорик са стигнали до извода, че... прочети още »
16.01.201710:27

Днес е най-депресиращият ден в годината

Хората гледат на месец януари по два начина. За оптимистите той е ново начало, а за всички останали е изпълнен с неприятности, съобщава dariknews.bg.   Причините за депресията са съвсем обективни. Телата ни са изморени от декемврийската алкохолно-шоколадова диета, а банковите ни сметки са изтънели. Сутрините още се много... прочети още »
13.01.201711:49

20 простички съвета за щастлив и здравословен живот

В днешно време животът се върти около кариерата и успеха. Без значение какво сме постигнали, ние винаги се стремим към повече. В това няма лошо, стига да не става за сметка на вниманието към нашите близки. За съжаление, това се случва доста често.   Ето защо споделяме тези житейски съвети от obekti.bg с вас. Надяваме се, че ще бъдат... прочети още »
12.01.201713:23

10 лъжи, в които вярваме по навик

В живота непрекъснато се сблъскваме с един куп остарели идея за това какво уж е правилно и какво – погрешно. Чуваме някои неща толкова често, че автоматично започваме да ги приемаме като истина. Тъй като много от тези неща са отрицателни, те прилепват към нас и ни тежат години наред. Ето какво пише obekti.bg.    1. Сам... прочети още »
11.01.201713:20

6 знака, че пропилявате живота си

Не е нужно човек да е зад решетките, за да бъде затворник. Често собствените ни концепции, решения и идеи са това, което ни отнема свободата. Така, безброй интелигентни хора пропиляват по-голямата част от живота си, пише manager.bg. Милиони хора по света са в плен на едни и същи мисловни капани. Ето шест от най-често срещаните (и трудни за... прочети още »
11.01.201710:23

Откриха песен, намаляваща тревожността с 65% (аудио)

Невронауката ни предоставя ново откритие – песен, намаляваща тревожността с 65%, пише психологът-консултант Даниел Троев. Чрез проведени лабораторни изследвания британски учени откриват песен, която действа изключително благоприятно за понижаване на тревожността и повишаване на спокойствието.   Изследователите от лабораторията... прочети още »