Свежо

16.06.201710:25

10 признака, че половинката ви е емоционален психопат

Всички сме имали кофти романтични преживявания, но малцина разбират какво е да имаш връзка с емоционално нестабилен и агресивен човек. Затова приятелите ни ни уверяват, че всичко е наред, или че рано или късно ще си дойде на мястото. Е, време е да се събудите! Ако половинката ви демонстрира някои от следните 10 типа поведение, не е изключено... прочети още »
14.06.201712:31

14 начина да се отърсите от стреса

За да бъдете щастлив човек, способен да изпълни желанията си, трябва да умеете да контролирате стреса и напрежението. Това е особено важно за хора, склонни към есенна депресия и за онези, които бавно и трудно се адаптират към работното ежедневие след отпуската, пише woman.hotnews.bg. Предлагаме ви 14 начина да се отърсите от стреса и... прочети още »
12.06.201713:56

10-те най-модерни дестинации за тази година

Когато планираме пътуване, често прегреждаме социалните медии за вдъхновение и разузнаване, пише manifesto.bg. От Pinterest съобщават, че търсенията, свързани с пътуване са се увеличили с 37 процента от миналата година. Наскоро социалната мрежа обедини сили с друго туристическо приложение - AirBnB, за да определи кои дестинации са... прочети още »
12.06.201711:44

12 признака, че ядете твърде много захар

Повечето хора смятат, че само диабетиците имат висока кръвна захар. Но не е така: това може да се случи и на хората, които злоупотребяват със сладкото, пише obekti.bg. И може дори да не усетите вредата, която причинява това на нервите, кръвоносните съдове и органите. Разпознайте симптомите навреме, за да предприемете подходящи... прочети още »
09.06.201714:59

4 храни, които засилват метаболизма

Лятото вече е тук и е време да освежим тялото, за да изглеждаме красиви. Знаем как да го постигнем – по-внимателен подбор на храната плюс по-чести посещения на залата.    Имаме обаче и един коз, скрит в ръкава – напитка от натурални продукти, която засилва метаболизма и спомага за детоксикацията на организма. Тя... прочети още »
09.06.201712:23

7 прости фрази, които карат хората да ви имат доверие

Колкото и да сте искрен във взаимоотношенията си с останалите, винаги има вероятност хората да разберат думите ви по погрешен начин, пише manager.bg. Без дори да го осъзнаваме, някои ключови фрази, които използваме, могат да бъдат възприети по определен начин от другите, било то правилно или грешно. Това са седем фрази, които карат хората да... прочети още »
06.06.201717:30

Спим най-добре във вторник вечерта, вижте защо

Хората имат най-здрав сън във вторник през нощта, установиха учени. Причина за това се оказал отшумяващият ефект на алкохола, тежката храна и развлеченията, характерни за почивните дни, пише manager.bg.   Сънят през нощта във вторник не е най-дългият, но е най-възстановяващият, показа анализ на данни за пулса на 5000 души. Те са... прочети още »
06.06.201712:04

10 изненадващи факта за щастието

Има много формули и определения за щастието, но изглежда никога не са достатъчно изчерпателни. Manager.bg подбра няколко интересни факти за щастието. Вероятно вече знаете някои от тях. Други обаче със сигурност ще ви изненадат. Ето ги и тях:   1. Жълтият цвят ни прави по-щастливи. 2. Колкото повече прегръщате децата си като малки,... прочети още »
05.06.201708:25

Понеделник във факти

Първият ден от седмицата е особено труден за всички работещи хора. Или поне за повечето от тях. Знаете ли, че 50% от нас закъсняват за работа в понеделник, а продуктивността ни е с около 30% по-ниска от останалите дни? Ето и още 5 научно доказани факта за първия ден от седмицата, пише profit.bg.   1. Това е денят, в който е най-добре... прочети още »
02.06.201716:34

8 изключителни ползи от масло от ший

То се използва от хилядолетия, като древните хора са го употребявали за най-различни разкрасителни процедури, пише dariknews.bg. Добива се от дървото Mangifolia, което расте в западноафриканската савана и името му означава "живот" и се смята за свещено.   Освен в помощ за поддържане на външния вид, то е много полезно и за... прочети още »
02.06.201709:44

Най-лошият ден за закупуване на самолетен билет е петък

Най-лошият ден за закупуване на самолетен билет е петък, съобщава bgnes.com, като се позовава на анализ на цените в световен мащаб.    Изследването показва, че в последния ден от работната седмица стойността на билетите е с 13% по-скъпа от тази в неделя. Вероятната причина за това е, че хората, които плануват ваканциите си в... прочети още »