Свежо

11.03.201910:18

18 трика, с които да надхитрим пролетната умора

Пролетта е може би най-прекрасният сезон в годината. Денят става по-дълъг, увеличават се слънчевите часове, всичко цъфти, пробужда се за нов живот и прелива от енергия... А вие се чувствате ужасно, без тонус и настроение, силно разсеяни и без никакво желание за работа! Ако все по-често усещате липса на апетит, безсъние, главоболие, постоянна... прочети още »
08.03.201917:12

Изложба "Вардарки" - в чест на духовните пазителки

Нестандартни, неочаквани и уникални са експонатите, които Галерия 2:0 събира на 22-и март.   Изложбата "Вардарки", сътворена от Руми Белева, успява да вплете традицията и суеверията на миналото  в модерните вярвания и стремежи на българската жена. Експонатите са изработени изцяло от естествени материали, внимателно... прочети още »
07.03.201910:18

9 неща, от които нямаме нужда, за да бъдем щастливи

Като възрастни често настояваме, че имаме нужда от точно определени обстоятелства, за да се почувстваме щастливи. Нещо все не достига и не е наред. Истината е обаче, че за да усетим щастие, имаме нужда от много по-малко, отколкото си мислим, припомня блогърът Марк, цитиран от manager.bg. Той размишлява по темата, провокиран от кратка случка... прочети още »
06.03.201910:11

10 мита за здравословното хранене, на които да не вярвате

Трудно е да се преборим с предубежденията, особено когато става дума за храненето. Заради тях може да се лишим от какво ли не. И то – напразно. Затова noviteroditeli.bg представя някои от най-популярните митове за храната – развенчани веднъж завинаги.   Мит 1. Яденето след шест вечерта е вредно С днешния ритъм на живот... прочети още »
01.03.201910:21

Топ 10 на пролетните суперхрани

Храната е изключително важна част от живота ни. Правилното хранене изглежда мисия "невъзможна" в напрегнатото ежедневие. Освен това настъпват и по-топлите пролетни и летни месеци, в които всеки копнее по желаното оформено тяло. Не трябва да пренебрегваме и пролетната умора, която изпива жизнеността на организма ни, подчертава бгнес.... прочети още »
28.02.201910:32

14 неща, които да изхвърлите, за да сте по-здрави

Обикновено, когато говорим за подобряване на живота или здравето, стигаме до покупки на нови неща. Днес, обаче, ще говорим за нещата, които трябва да изхвърлите, за да бъдете по-здрави и по-щастливи, пише profit.bg:    Стари пластмасови контейнери  Пластмасовите съдове не са за препоръчване. Важно е и тези, които са... прочети още »
27.02.201910:11

4 прости, научно доказани лека срещу хроничната преумора

Според експертите Кристина Малак и Сюзън Джаксън от University of California Berkeley, служителите, които страдат от хронична преумора, "се самосъжаляват и са недоволни от постиженията в работата си", пише manager.bg. Преумората може да сполети всекиго, дори онези, които харесват професията си. Но ако се чувствате изтощени,... прочети още »
22.02.201910:20

Тест: Изберете дърво и прочетете каква личност сте

Вижте картинката, която са подготвили jenite.bg. Не се замисляйте много-много. Изберете онова дърво, което ви допада най-силно на пръв поглед и прочетете какво означава фактът, че именно неговият вид е привлякъл вниманието ви.     1. Недооцененият алтруист  Най-изявените ви черти са щедрост, висок морал, трудолюбие и... прочети още »
21.02.201910:27

10 най-добри храни и напитки за стимулиране на мозъка

Точно както правилната храна поддържа тялото ви здраво, така помага и на ума ви да остане във форма, да е щастлив и да работи на пълни обороти. Кои са хранителните съставки, които допринасят най-много за менталното и когнитивното здраве?   Сайтът profit.bg публикува списък с десет храни, които стимулират сивото вещество. Някои от тях... прочети още »
20.02.201917:02

10 начина да победите следобедната умора без кофеин

Всички сме запознати със страховития спад в енергията ни следобед, пише tialoto.bg. Времето между 14:00-17:00 часа, сякаш се проточва твърде дълго, особено когато сме на работа. Чувстваме се едновременно разсеяни и изтощени, а се очаква да бъдем фокусирани и продуктивни. Много хора се опитват да се справят с тази умора и сънливост, отскачайки... прочети още »
14.02.201917:57

Гледайте тази вечер по ММ ТВ Топ 5 песни за любовта на известни...

От 1 до 14 февруари популярни личности  от културата и бизнеса, споделиха своите възгледи за любовта в интервюта на сайта на телевизия ММ в поредицата ‘’Ах, тази любов!’’.   Тази вечер от 20,30ч. в ефира на първата музикална телевизия в България ще може да видите техният Топ 5 от любими песни на тази тема... прочети още »