Свежо

20.09.201710:17

Най-безопасните места във всички видове транспорт

Обикновено, когато хората използват транспорт, преди всичко те мислят за своя комфорт. Не бива обаче да се забравя, че изборът на правилно място е свързан с вероятността да останете невредими в случай на авария, пише profit.bg.   Автомобил Безопасни места: зад шофьора и на задната седалка по средата, тъй като тази част от колата е... прочети още »
08.09.201712:21

8 неправилни мисли, които ни правят нещастни

"Това, което нарушава съзнанието на човек, не е дадено събитие, а неговата преценка за него“. Стоиците и психолозите са съгласни. Повечето от негативните ни чувства са причинени от неразумни или неправилни мисли. Не се нуждаете от положително мислене, за да се чувствате добре. Нуждаете се от правилно мислене. От profit.bg правят... прочети още »
07.09.201716:44

10 ваканционни въпроса, по които двойките най-често спорят

Събирали сте пари и сте отброявали дните до ваканцията. Мечтаната почивка най-накрая започва, но съвсем скоро може да се превърне в кошмар. От загубени паспорти до флиртуване със сервитьорки, profit.bg представя 10 от най-често срещаните поводи за ваканционни кавги. Нека дрязгите да започнат...    1. Кога да тръгнете за... прочети още »
07.09.201715:20

5 висококалорични храни, които са и полезни

Калориите невинаги означават всичко. Тези храни може да са много калорични, но имат и редица полезни за здравето нутриенти, уверява profit.bg.   Шам фъстък Ядките имат лоша репутация заради голямото съдържание на мазнини, но науката е показала, че е важно качеството на мазнините над количеството. Почти 90 процента от мазнините в... прочети още »
01.09.201712:17

15 здравословни навика, които би трябвало вече да имате

Има навици, които подобряват съществено не само здравословното ни състояние, но и качеството ни на живот. Повечето от тях трябва да усвоим още в ранно детство. Вижте списък с 15 здравословни навика, които не бива да пропускате да практикувате, съветва profit.bg:    Консумирайте по-малко въглехидрати  Колкото по-малко... прочети още »
31.08.201710:22

7 лесни трика да не седите толкова много в офиса

В случай че вече не го знаете, продължителното седене с часове всеки ден може сериозно да увреди здравето ви. За съжаление, много от профессите в днешно време са свързани със седенето на бюро в продължение на 8 до 10 часа на ден. Проучвания свързват продължителното седене със сърдечни болести, проблеми с гърба и рак на дебелото черво.... прочети още »
30.08.201712:23

6 напълно законни начина да обиколите света безплатно

Определено мнозина от нас биха искали да обиколят света и дълбоко в себе си копнеят за това приключение. Съществува един проблем, който постоянно се изпречва на пътя ни – парите. Всичко е толкова скъпо, особено нощувките. Именно поради тази причина profit.bg представят няколко начина, по които можете да обиколите света без пари. Или... прочети още »
29.08.201710:16

7 хранителни навика, които е най-добре да зарежете

Всички знаем, че здравословният начин на живот е изключително важен. За да се придържаме към него, трябва да се разделим с някои нездравословни хранителни навици. Следващите седем се появяват често, а когато се лишите от тях, не само ще подобрите здравето си, но и ще намалите теглото си, уверяват profit.bg.    Пиете твърде... прочети още »
28.08.201710:14

5 трика за постигане на добра форма в офиса

За мнозина от нас най-близкото нещо до физическото натоварване в офиса е, когато взимаме нов пакет хартия за принтера от време на време. Това обаче означава, че повечето нас оползотворяват голяма част от времето и здравето си, залепени на стола. За служителите в офис правенето на упражнения е предизвикателство. Има 5 лесни начина, пише... прочети още »
25.08.201716:22

10 начина да победите следобедната умора без кофеин

Всички сме запознати със страховития спад в енергията ни следобед, пише tialoto.bg. Времето между 14:00-17:00 часа, сякаш се проточва твърде дълго, особено когато сме на работа. Чувстваме се едновременно разсеяни и изтощени, а се очаква да бъдем фокусирани и продуктивни. Много хора се опитват да се справят с тази умора и сънливост, отскачайки... прочети още »
25.08.201710:26

Как да разпознаем опасните пластмасови бутилки

Всички пластмасови бутилки имат маркировка, която показва от каква пластмаса са направени, пише cosmopolitan.bg. От вида пластмаса зависи дали бутилката може да се използва еднократно и дали има опасност да освобождава химикали в съхраняваната течност. Ето какво означават различните маркировки:   PET или PETE Това са бутилки за... прочети още »