Свежо

30.04.201810:22

Колко бакшиш се оставя в различните държави

Това, което се счита за нормален бакшиш в България, не е съвсем същото в други страни. Вижте съветите на profit.bg за различията между държавите по отношение на това какъв процент от сметката трябва да оставите в израз на благодарност към персонала:    Египет  В Египет и в други държави от Северна Африка правилото е да... прочети още »
26.04.201810:10

7 тактики за справяне с неприятните задачи

Знаeм, че ще бъдем по-щастливи, след като успеем да направим нещо, което не ни се прави: да проведем онова обаждане, да напишем онзи имейл, да отидем на тренировка. Тези страховити задачи висят над главата ни; карат ни да се чувстваме изтощени и неспокойни. Научих, че съм много по-щастлива в дългосрочен план, ако се опитвам да отмятам... прочети още »
25.04.201809:47

Най-дразнещите черти на отделните зодии

Няма идеален човек – факт! Но, съгласете се, че един човек може да приеме дадени недостатъци, а друг не би го направил в никакъв случай. Затова е добре да се знае с какви рогца ще се сблъскаме в името на любовта, приятелството или бизнеса. И тук астрологията се притичва на помощ. Вярвате или не, всяка зодия си носи негативните черти.... прочети още »
24.04.201810:38

9 добре платени професии за мързеливци

Да си мързелив не означава, че не си умен. Дори напротив, намирането на работа, която не изисква много усилия, си е направо гениално. Ако обичате видео игрите, това е вашето професионално поприще. Ако пък си падате по животните, разхождането на кучета може да се окаже доходоносно занимание. Ето още няколко интересни предложения от profit.bg... прочети още »
23.04.201811:58

Тест: За какво говорят страховете ви

Страховете могат да кажат много за човешката личност. Те разкриват вътрешното "аз”, комплексите, миналото, настоящето и бъдещето. Искате ли да научите всички тайни на своето подсъзнание и характера си, пита obekti.bg? Погледнете своя страх в очите си!  Всяка от картинките по-долу изобразява 8 входа към неизвестността.... прочети още »
20.04.201810:10

5 неща, които не ви трябват вкъщи

Всеки иска светъл, просторен и подреден дом. Често обаче дори и малките пространства са достатъчно уютни и свежи, ако се отървете от ненужните вещи, които поради една или друга причина намират място в гардероба, пише profit.bg. Не отлагайте, пролетното почистване е чудесен повод да се отървете от тях, затова започнете с тези пет... прочети още »
18.04.201810:12

10 начина да сме енергични на работа и без кафе

Чувствате се уморени, разсеяни, флегматични? И това се случва често през работния ден? Нормално е през пролетта, или след дълги и сити празници, както и след дълги периоди на много работа без почивка, да има енергийни спадове, пише manager.bg. Но забравете за тройните кафета и вместо това, опитайте тези 10 простички техники за успех.... прочети още »
16.04.201812:18

13 начина да се преборим с пролетната умора

С първите по-топли дни усещате сиптомите на добре известната "пролетна умора". А може би страдате от хронично изтощение и не можете да си спомните кога последно сте се чувствали изпълнени с енергия. Ето няколко съвета, които може да ви помогнат, пише obekti.bg..   1. Отидете на лекар Ако се чувствате непрекъснато уморени,... прочети още »
13.04.201809:22

Петък 13 - всичко за фаталното число

Петък 13-и, наричан още "черен петък", от незапомнени времена досега продължава да предизвиква у много хора неясното усещане на първичен страх.   Изследователи все още търсят корените на суеверията за "черния петък". Съществуват няколко хипотези: На тайната вечеря присъстват общо 13 души — Исус и 12-те... прочети още »
11.04.201817:00

Как ще се казва третото кралско бебе

Съвсем скоро на бял свят ще се появи третото бебе на британския принц Уилям и съпругата му Кейт Мидълтън. Бумейкърите отдавна са открили залаганията за името на кралското бебе, но в последно време интересът очаквано расте. Британската преса пише, че детето най-вероятно ще е момиче и ще се казва Алис. Доскоро фаворит за женско име беше... прочети още »
10.04.201812:15

8 неща, които да изхвърлите от дома си

Един от най-големите проблеми на хората днес е стресът. И той не е свързан само с работата. Първа важна стъпка към това да живеете без стрес е да имате спокойна обстановка у дома. Важно е да имаме лично пространство, което да бъде комфортно и предразполагащо към почивка. За дома е важно не само да бъде чист и да има модерни мебели и уреди.... прочети още »