Свежо

28.04.202108:31

7 отличителни черти на зодия Телец

Телецът е вторият зодиакален знак в астрологията. Родените между 20 април и 20 май са спокойни, уравновесени и последователни, но и малко твърдоглави хора, които обичат лукса и парите. Ето няколко специфични факта за тази зодия: 1. Представителите на Телеца много често са високопоставени хора, които притежават търпение и сдържан... прочети още »
23.04.202115:42

23 април - световен ден на книгата и авторското право

Днес отбелязваме световния ден на книгата и авторското право! Целият свят празнува едни от най-добрите приятели на човечеството – книгите.    Първоначалната идея за празника е на испанския писател Висенте Клавел Андрес и е била в чест на рождената дата на Мигел де Сервантес. По-късно решава да чества деня на книата на... прочети още »
20.04.202108:30

Кой музикален инструмент сте според вашата зодия

Всеки зодиакален знак, подобно на музикалните инструменти, е много различен един от друг, пише индийската астроложка Самарпита Яшасвини. Зодиите носят специфични качества, а техните представители също имат различни интереси, харесвания и страсти. Притежават положителни и отрицателни страни.  Музикалните инструменти също издават... прочети още »
14.04.202112:30

Кои храни ни действат като антиоксиданти

Правилното и здравословно хранене трябва да е приоритет за всеки човек.   Особено във време на пандемия, в което всеки е уязвим е важно да знаем кои са най-добрите храни за нашата имунна защита. Това са храните, които съдържат антиоксиданти - те подсилват нашата имунна система и ни помагат да се справяме по-добре с инфекциите.... прочети още »
12.04.202113:00

Кои са зодиите-предатели

Астрологът и писател Самарпита Яшасвини сподели кои според нея са зодиакалните знаци, чийто представители са най-склонни да се превърнат в предатели. Тези хора просто не се вълнуват особено от чувствата на околните и доверието към тях. Поради това те са и по-склонни да предават, да подвеждат, да удрят с нож в гърба и да се подиграват със... прочети още »
07.04.202115:09

7 април - ден без домакинска работа!

Представете си как се събуждате, виждате прането, мръсните чинии и всички разхвърлян из къщата неща и точно в този момент поглеждате към календара и виждате, че днес е денят без домакинска работа. След което си правите една ароматна чаша с кафе и оставяте всичко за бъдещото си аз.    Това може да е вашият 7-ми април всяка година... прочети още »
02.04.202111:50

10 предложения за разходка близо до София

Задават се празнични и по-топли дни, а времето ще става по-подходящо за разходки сред природата. Особено ако имате деца, вероятно все по-често ще възниква въпросът накъде извън големия град, но да е достатъчно близо, че да е подходящо за еднодневна разходка с мъниците. Ето 10 предложения, които съчетават идеалните възможности за разходка,... прочети още »
01.04.202114:15

Как годишните времена влияят на зодиите

Всеки от нас си има любимо годишно време, пише manager.bg. Някои обичат златната есен, други – топлото лято. Астролозите обаче твърдят, че независимо от нашите предпочитания, за всяка зодия си има най-благоприятен сезон.   Овен, Стрелец, Лъв – огнените знаци  Те се чувстват най-добре през лятото, тъй като... прочети още »
23.03.202111:30

10 храни, които правят естествен детокс на нашето тяло

Има различни твърдения за това дали има нужда да помагаме допълнително на нашия организъм да се самопрочиства, като правим т.нар детокс режими.    Ако сме здрави и нашият черен дроб и бъбреците ни - основните участници в процеса на прочистването, работят добре, то тогава няма нужда да го правим. Ако обаче сме приемали лекарства,... прочети още »
15.03.202112:47

Как да превърнем постите във вкусен и полезен режим за нашето тяло

Великият пост започва от днес - седем седмици преди Великден. Най-големият християнски празник през тази година се пада на 2 май. Време е за пости, но въздържанието от храните от животински произход не е самоцелно. Идеята му е чрез лишаването на тялото от блажните храни, да се смири душата. Смята се, че когато пости и се моли, човек се... прочети още »
10.03.202114:40

Най-големият враг на отслабването

Има хора, които правят всичко по силите си, за да свалят излишните килограми, но не винаги се справят с тежката задача.  Понякога, дори да правим диети, да консумираме здравословни храни, да се храним разделно, да пием много вода, да спортуваме и тн., не можем да отслабнем.  Затова има конкретна причина и тя е стресът.... прочети още »