Свежо

23.01.201910:26

7 неща, които може би не знаете за настинките

Сезонът на настинките е тук. Как да се предпазим? Най-вече като бъдем по-информирани, пише profit.bg. Вижте 7 неща, които може би не знаете за настинките:    От заразяването до разболяването минават около 48 часа Боли ви гърлото и ви е лошо. Чудите се кога се заразихте? Превъртете спомените си назад с 48 часа – там е... прочети още »
18.01.201910:31

5 неща, които не трябва да правите рано сутрин

Как да започнете деня си по най-добрия начин? Доброто начало на деня е ще ви зареди с енергия и е предпоставка целия ви ден да мине така. Вижте 5 неща, които не бива да правите, съветват експертите то profit.bg:    Да си проверявате служебния мейл веднага щом станете Направете ранната утрин ваше лично време. Ако още преди да... прочети още »
17.01.201916:17

Юлиан Вергов и Магдалена Малеева в кампанията "Планета или...

Популярният актьор Юлиан Вергов и тенис легендата Магдалена Малеева се включиха в кампанията на National Geographic "Планета или пластмаса". Двамата станаха официални посланици на инициативата, която цели да намали драстично количеството на пластмасови отпадъци за еднократна употреба, изхвърляни в Световния... прочети още »
11.01.201910:12

10-те най-полезни зеленчука

Всяка година, още в първите й дни, започваме да се оглеждаме все по-често в огледалото и ни се иска, без прекалено големи усилия и като с магическа пръчица, да свалим всичко излишно, което сме успели да понатрупаме по себе по празниците, а и ще трябва да борим в оставащите студени месеци. Отвсякъде ни заливат и всякакви диети, като най-често... прочети още »
04.01.201910:17

15 здравословни навика, които би трябвало вече да имате

Има навици, които подобряват съществено не само здравословното ни състояние, но и качеството ни на живот. Повечето от тях трябва да усвоим още в ранно детство. Вижте списък с 15 здравословни навика, които не бива да пропускате да практикувате, съветва profit.bg:    Консумирайте по-малко въглехидрати  Колкото по-малко... прочети още »
21.12.201810:13

Най-кратките литературни шедьоври в историята

Лаконичността е сестра на таланта, признават много писатели. Умението с няколко думи да кажеш много, да събудиш чувства и емоции и да дадеш храна за размисъл е висш пилотаж във владеенето на езика и писателското майсторство.   Има какво да научим от майсторите на кратката форма – многословната, разводнена и обезсмислена... прочети още »
18.12.201810:19

Диана Петрова представи "Водната кула" на стилна...

Любителите на стойностната съвременна българска книга си дадоха среща на премиерата на петата книга на Диана Петрова – IT романът "Водната кула", публикуван от Издателство Рива. Събитието се проведе на 13 декември от 19 часа, в софийския клуб "Книгата" и бе открито от Атанас Йончев, директор на... прочети още »
14.12.201810:13

10 места, където погрешно търсим щастие

Тази Коледа блогърът Марк прекарал празника заедно със съпругата си Ейнджъл при родителите й в Южна Флорида, пише мениджър.бг. Двамата отседнали в малък хотел близо до къщата им и нощували там. В хотела се запознали случайно с голямо шестчленно семейство. То си почивало край елхата във фоайето и изглеждало много щастливо. Децата и родителите... прочети още »
12.12.201810:12

Подготовката за Коледа отнема 12 дни, 14 часа и 13 минути

Приготовленията за Коледа отнемат близо две седмици, или по-точно 12 дни, 14 часа и 13 минути, твърди проучване, направено във Великобритания.  Времето, което семейството средно отделя, за да се подготви за празника, е разпределено между пазаруването, окачването на украса, избора на подаръци, приготвянето на... прочети още »
11.12.201813:21

Новият български IT роман "Водната кула" с премиера на...

Премиерата на романа "Водната кула" ще срещне автора Диана Петрова с нейните почитатели и с любителите на новия за българската балетристика жанр ИТ роман на 13-ти декември. Събитието ще се състои в клуб "Книгата" на ул. "Георги С. Раковски" №193 с начало в 19ч.   Петият роман на Диана Петрова представя... прочети още »
10.12.201810:34

"Осиновени истории" на Бела Чолакова не залага на...

"Осиновени истории" от Бела Чолакова (издателство "Труд") е книга за безумната емоция да срещнеш детето си; за неописуемото усещане да те прегърнат с любов; да бъдеш подкрепян и обичан; да подкрепяш и обичаш. За най-голямото щастие да си нечия майка, баща… нечие дете.    За осъзнаването, че тежките... прочети още »