Свежо

22.11.201710:07

5 напитки, които са добри за здравето ви и ви подмладяват

Науката все още не е открила отговор на въпроса "Как да останете вечно млад?“. И докато това предизвикателство тепърва предстои пред медицината, то налице са известни факти за определени напитки, консумирането на които ще ви помогне да се чувствате и изглеждате млади. Ето и пет такива, представени от... прочети още »
09.11.201710:10

5 сутрешни ритуала, които помагат за останалата част от деня

Повечето от нас работят по много часове - 40, 50 или дори 60 часа на седмица. Предвид всичките неща, които отвличат вниманието обаче, като онлайн забавления, похапване в офиса и лошо управление на времето, ние вероятно работим висококачествено само в една малка част от деня. Ето пет практични стъпки от profit.bg, които могат да се впишат в... прочети още »
08.11.201715:33

Специално спортно събитие този уикенд на "Герена"

На 11-ти ноември, събота, от 13:30 на стадион Герена, приятели и семейство организират голямо събитие в подкрепа на онкоболните, вдъхновено от Антони "Шорти" Лютов, който се разболя от рак миналата година.   Събитието ще събере различни трикъри, фрийрънъри, които ще се състезават в името на каузата. Йордан Йовчев ще открие... прочети още »
31.10.201711:50

13 символа и суеверия около Хелоуин

Хелоуин е сравнително млад празник на западната общност, чиито корени идват от езическите вярвания. Всичките му съвременни атрибути, от мрачните костюми до сладките, стават широко популярни едва в началото на 20 век, пише manager.bg.    Всъщност този празник е на възраст около 2 хил. години. Първоначално е отбелязван като... прочети още »
27.10.201714:06

7 съвета за по-добър баланс между работата и личния живот

Като предприемач едно от най-важните неща, които човек може да направи за успеха си, е да създаде ефективен баланс между работата и личния си живот. Когато започнах бизнеса си, ядях, спях и дишах на работа, пише в Entrepreneur.com Люис Хоус, бивш състезател по американски футбол и настоящ автор и предприемач. От спортната си кариера знаех... прочети още »
26.10.201712:15

5 типа приятели, които да запазите в живота си

Когато бяхте деца, родителите ви често ви окуражаваха да създавате приятелства. С годините много от тези приятелски отношения са се разпаднали, но някои са устояли на времето. Понякога чувствате тези хора не само като приятели, а като семейство. Те са неизменна част от живота ви, можете да им се обадите по всяко време, винаги да разчитате на... прочети още »
24.10.201710:19

5 начина да не сте пристрастени към телефона си

"В наши дни забравен или изгубен мобилен телефон е напълно достатъчен, за да провокира паник атака”, смята клиничният психолог Лиса Строман, основател на център за технологично здраве в Скотсдейл, пише profit.bg. Извън емоционалния стрес, Строман смята, че зависимостта ни от технологиите може да ни повлияе поведенчески, физически и... прочети още »
23.10.201713:56

6 древни легенди, които се основават на реални събития

От незапомнени времена до ден днешен митовете, легендите и приказките не спират да вълнуват въображението ни, пише obekti.bg. Във "Властелина на пръстените", една от най-известните съвременни приказки, се разказва за тъмна, ужасяваща планина, изпълнена с огън. Потоците огън от изригването на вулкана Стромболи на остров Сицилия... прочети още »
13.10.201710:12

10 неща, от които си струва да се откажем сега

Началото на годината е идеалното време, за да се освободим от старите шаблони на мислене, безсмислените си страхове, контактите с неподходящи хора, пише Списание 8.   От вещи и килограми, които не са ни нужни. Именно сега набелязваме дългосрочните си цели, планираме в детайли важни действия и решения. Струва ли ви се, че определени... прочети още »
11.10.201712:29

50 неща, които всеки трябва да може

Да можеш да разчиташ на себе си е жизненоважно в съвременния свят, където често попадаме сами в трудни ситуации. Днес човек трябва да е овладял един базисен комплекс от умения, за да може да се справя в средата, в която живеем. Много от тези умения нямат нищо общо с това, което учим в училище, пише obekti.bg.   Това коментира... прочети още »
10.10.201712:23

Съществуват 5 стадия на любовта, но повечето хора се провалят на...

"Изглежда той/тя не е човекът за мен" е израз, който хората често използват при раздяла. Може би дори вие самите сте го изричали. И все пак е странно. Приятелите ви смятаха за перфектната двойка. В определен момент и вие бяхте на това мнение. Често не разбираме защо истинската любов постепенно се свежда буквално до нищо, пише... прочети още »