Свежо

06.04.201710:12

10 начина да сме енергични на работа и без кафе

Чувствате се уморени, разсеяни, флегматични? И това се случва често през работния ден? Нормално е през пролетта, или след дълги и сити празници, както и след дълги периоди на много работа без почивка, да има енергийни спадове, пише manager.bg. Но забравете за тройните кафета и вместо това, опитайте тези 10 простички техники за успех.... прочети още »
04.04.201714:00

Пет предложения за екстремен туризъм до град Своге (СНИМКИ)

Ако сте любител на нестандартните разходки сред природата, община Своге има дълъг списък с предложения. Първото, разбира се, е Темната дупка, където професионални пещерняци са направили маршрут за ентусиасти. Той включва катерене по въжена стълба и преход от около 20-метра над тесен процеп в скалата. Преживяването е екстремно и предлага на... прочети още »
04.04.201712:15

7 начина да не затъваме в негативизъм

Черните мисли са тежък капан. Опитваме се да се освободим от тях, но колкото повече се стараем да прогоним негативизма, толкова повече затъваме в него, отбелязва мениджърнюз. За да престанем наистина да мислим за лошото, е нужно нещо повече от опита да не мислим. Ето 7 съвета как да се измъкнем от пропастта на... прочети още »
31.03.201716:41

Тест: Какъв колега сте в работата?

Да се изграждат отношения съвсем не е лесна работа, особено когато става дума за служебни отношения, пише limpa.bg. Какво пречи на кариерата ни? Защо трудно намираме общ език с колегите си? Ако искате да си изясните тези въпроси, погледнете рисунката, на която има нарисувани 15 човечета.     Дайте оценка от 1 до 5 на всяка... прочети още »
29.03.201712:59

10 малки навика, които ограбват щастието ви

Човек постепенно се превръща в това, което прави всеки ден. Ако навиците ви не ви помагат, те ви пречат, пише obekti.bg. Ето няколко примера за това как те могат да ограбят щастието ви, ако им позволите.   1. Занимавате се с всякакви истории, но не и с вашата собствена Не се потапяйте в историите за успеха на другите до такава... прочети още »
28.03.201709:38

18 трика, с които да надхитрим пролетната умора

Пролетта е може би най-прекрасният сезон в годината. Денят става по-дълъг, увеличават се слънчевите часове, всичко цъфти, пробужда се за нов живот и прелива от енергия... А вие се чувствате ужасно, без тонус и настроение, силно разсеяни и без никакво желание за работа! И точно в този момент преминахме и към лятно часово време - нещо, което... прочети още »
23.03.201710:20

Тест: Изберете дърво и прочетете каква личност сте

Пролет е и всичко започва да се раззеленява и цъфти. Това би трябвало само още повече да ви улесни при правенето на теста, който са подготвили jenite.bg.    Вижте картинката. Не се замисляйте много-много. Изберете онова дърво, което ви допада най-силно на пръв поглед и прочетете какво означава фактът, че именно неговият вид е... прочети още »
22.03.201710:16

6 начина да ускорите метаболизма си

В последно време забелязвате, че не ви се удава да отслабвате така лесно, както преди? Причината се крие във факта, че с напредването на възрастта скоростта на метаболизма се влошава, а това води до изразходването на по-малко калории, пише profit.bg. За щастие, има начин да поправите нещата. Време е да се заемете със здравето си! Въведете... прочети още »
21.03.201717:08

10 начина да се преборим със стреса след тежък ден

1. Открийте място, на което царува мир и спокойствие Няма нищо по-хубаво след тежък ден от тишината. Открийте такова местенце за себе си и прочистете ума си. Достатъчни са 10 минути, за да понижите нивото на стреса.   2. Изключете се от социалната мрежа Ако цял ден сте онлайн, добра идея е да се възнаградите и да преминете в... прочети още »
17.03.201710:24

Тест: Кои са силните черти на характера ви?

Този тест е разработен от психолози и специалисти по междуличностни отношения, на база на резултати от изследвания в съвременната психология и новите научни разработки, пише manager.bg. Той е добър ориентир за определяне на предимствата в характера. Достатъчното и единствено условие е да се избере само една картинка от посочените 9 - всяка от... прочети още »
16.03.201710:22

8 често срещани навика, които пречат на успеха

Понякога човек може да бъда най-големия си враг. Целенасочено или подсъзнателно, ние правим неща, които по-скоро пречат, отколкото да помагат за успеха ни, пише във Forbes Уилям Аруда, консултант и основател на Reach Personal Branding. Първата стъпка за елиминирането на тези деструктивни навици е да ги установим. Ето осем от най-колосалните... прочети още »