Свежо

01.03.202413:00

Боро Първи: Бъдете артисти в каквото и да правите!

В новия епизод на Radiocast с Петко Кралев гостува рапърът Боро Първи.    Той представи новия си албум Песни за сватби и погребения, и разказа за темите, които е засегнал в него – предимно житейски, за които, според него, артистите трябва да говорят повече.      Боро сподели и за живота си във... прочети още »
01.03.202409:00

Кралският монетен двор увековечи Джордж Майкъл върху монета

Кралският монетен двор представи нова колекционерска монета с изображението на британския поп певец Джордж Майкъл, който почина през 2016г.   Проектирана от художника и скулптор Сандра Деяна, новата колекционерска монета изобразява Майкъл, носещ запазената си марка слънчеви очила, и гравиран рефрен от песента му "Faith".... прочети още »
23.02.202412:30

Благой Иванов и Димитър Дринов: "В България има страхотни...

В новия епизод на Radiocast с Лазар Хрисимов гостуват Благой Иванов и Димитър Дринов - кинокритици, автори и създатели на сайта Операция Кино.      Тримата разказаха и обсъдиха теми като първи сцени в киното, мизансцен, любимите откриващи кадри, сцени и реплики и не пропуснаха да дадат своите прогнози за тазгодишните... прочети още »
15.02.202410:33

Тейлър Суифт направи ''Супербоул'' историческо...

Традиционно Суперкупата по американски футбол е едно от най-гледаните събития в света. Тазгодишният финал обаче изненада всички. Като цяло очакваше се интересът към Супербоул 2024 да е повишен, заради поп звездата Тейлър Суифт и нейният любим Травис Келси, който е играч на Kansas City Chiefs. Е, очакванията бяха оправдани. Медийни... прочети още »
14.02.202412:30

Карин Околие за намирането на собствения път в живота

В новия епизод на Radiocast с Петко Кралев гостува телевизионната водеща и подкастър Карин Околие.    Нейната кариера започва като спортист, а по-късно започва и своя подкаст Kati’s Calling, който, освен че я среща с вдъхновяващи за нея личности, ѝ проправя път към 2 телевизии, в едната от които води предаване, а в другата... прочети още »
09.02.202411:10

Христо Стоичков пусна песен в колаборация с Братя Аргирови и Тони...

Навръх рождения си ден Христо Стоичков изненада публиката с ново поприще. На 8-и февруари, когато навършва 58 години, излиза първата му песен, озаглавена "Любов поне". В изпълнението на Камата се включват Братя Аргирови и Тони Димитрова. Според официалната информация песента е вдъхновена от любовта и успеха в живота, какъвто... прочети още »
07.02.202413:59

Пролетта ще подрани, прогнозира мармотът Фил

Кога да очакваме пролетта – казват ни не метеоролозите, а най-известният мармот - Фил. Традицията да се отбелязва Денят на мармота в САЩ датира от 1887 г. Според последните му прогнози, времето е на път да се стопли. Мармотът Фил от град Пънксътоуни, щата Пенсилвания, прогнозира, че пролетта ще дойде рано тази година.... прочети още »
29.01.202412:30

Разбиваме митове за кафето с Йордан Дъбов

Кафеоткривателят Йордан Дъбов гостува в първия за тази година епизод на Radiocast с Петко Кралев.      Двамата говориха за най-разпространените грешни разбирания за кафето. Йордан Дъбов разказа за specialty кафето, както и за целия път от храста до чашата ни.     Гледайте и слушайте целия... прочети още »
23.01.202411:13

Часовникът на Шварценегер беше продаден на благотворителен търг

Арнолд Шварценегер продаде часовника, заради който беше задържан от митническите власти в Германия по-рано тази седмица. Луксозният аксесоар на актьора бе продаден за над пет пъти по-висока цена. Часовникът на бившия американски политик беше продадена за 270 000 евро на благотворителен търг. Аукционът бе организиран за набиране на средства... прочети още »
16.01.202410:15

Ще успее ли Тейлър Суифт да накара младите хора да гласуват на...

Европейската комисия възлага надежди на Тейлър Суифт да накара младите избиратели да отидат до урните през юни, когато са изборите за Европейски парламент. "Никой не може да мобилизира младежта по-добре от младите хора", заяви заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас на пресконференция в сряда. Малцина обаче очакваха,... прочети още »
12.01.202413:45

Черната рокля на Мерилин Монро от филма "The Seven Year...

Ценни предмети от личната колекция на холивудската звезда Мерилин Монро ще бъдат продадени на търг през март. Колекцията обхваща различни аспекти от живота и кариерата ѝ, включително рокли, специално изработено червило и снимки на Монро от снимачните площадки. Най-скъпият предмет в колекцията е черна вечерна рокля, носена по време на... прочети още »