Свежо

05.06.201708:25

Понеделник във факти

Първият ден от седмицата е особено труден за всички работещи хора. Или поне за повечето от тях. Знаете ли, че 50% от нас закъсняват за работа в понеделник, а продуктивността ни е с около 30% по-ниска от останалите дни? Ето и още 5 научно доказани факта за първия ден от седмицата, пише profit.bg.   1. Това е денят, в който е най-добре... прочети още »
02.06.201716:34

8 изключителни ползи от масло от ший

То се използва от хилядолетия, като древните хора са го употребявали за най-различни разкрасителни процедури, пише dariknews.bg. Добива се от дървото Mangifolia, което расте в западноафриканската савана и името му означава "живот" и се смята за свещено.   Освен в помощ за поддържане на външния вид, то е много полезно и за... прочети още »
02.06.201709:44

Най-лошият ден за закупуване на самолетен билет е петък

Най-лошият ден за закупуване на самолетен билет е петък, съобщава bgnes.com, като се позовава на анализ на цените в световен мащаб.    Изследването показва, че в последния ден от работната седмица стойността на билетите е с 13% по-скъпа от тази в неделя. Вероятната причина за това е, че хората, които плануват ваканциите си в... прочети още »
31.05.201710:24

10 неща, които да започнем да правим за себе си още днес

Marc & Angel са авторите на "1000 малки неща, които щасливите успели хора правят различно". Ето техния списък от 10 неща, които трябва да започнем да правим за себе си, пише highviewart.com.   1. Започни да прекарваш време с правилните хора Това са хората с които се забавляваш, които те обичат и ценят, които те... прочети още »
31.05.201709:00

ЕКОПАК отчете рекордна 2016-та и изгледи за още по-добра 2017-та

ЕКОПАК България представи проектите и инвестициите си, които имат за цел да намалят депонирането на отпадъци от опаковки и съответно да се увеличат рециклираните битови отпадъци. Компанията се похвали с рекордни резултати за изминалата година, за което изтъкна все по-добрата работа на местните власти и гражданите. За първи път Екопак... прочети още »
30.05.201715:47

5 неща, които научихте в училище, но вече не са верни

Светът се променя. Това е неизбежно. Много от нещата, които доскоро сме смятали за верни, вече не са, разказва manager.bg. Например…   1. Диамантът е най-твърдата субстанция Грешка. Тази титла принадлежи на свръхтвърдия кубичен борен нитрид. Той може да устои на всякакви опити за нараняване с 58 процента по-голям успех,... прочети още »
30.05.201711:46

7-те смъртни врага на сърцето

Сърцето е един от най-важните органи в тялото ни, тъй като отговаря за циркулацията на кръвта и доставя на тялото ни кислорода и хранителните вещества, от които то се нуждае, за да е живо. За съжаление, някои често срещани навици му вредят до такава степен, че един ден може да открием, че е станало твърде късно, за да си помогнем. Оbekti.bg... прочети още »
21.05.201716:38

Наистина ли жените са устроени по-сложно от мъжете

„Наистина ли жените са устроени по-сложно, отколкото нас- мъжете? Защо при нас всичко е някак си просто и предсказуемо, а при нежния пол —сложно, загадъчно, та дори мистериозно?“ Задавайки си тези въпроси, известният комик Марк Гънгор стига до едно колкото  неочаквано, толкова и остроумно обяснение за разликите в... прочети още »
18.05.201711:46

6 навика, които преборват симптомите на депресия

Психологически изследвания подкрепят тези шест страхотни начина за справяне с депресивните симптоми, пише manager.bg.   1. Променете начина, по който гледате на бъдещето Често се приема, че депресията води до песимистичен поглед към бъдещето. Но може да се приеме, че и обратното е вярно, твърди изследване. Има три начина, по които... прочети още »
16.05.201712:23

Учени доказаха: спортът забавя стареенето

Учени от университета Бригам Йънг установиха, че интензивните физически упражнения са свързани с 9-годишно забавяне на стареенето на клетъчно ниво, съобщи dariknews.bg. За целите на изследването били анализирани данни за 5823-ма възрастни хора. Учените фокусирали вниманието си върху дължината на теломерите у участниците. Теломерите са... прочети още »
12.05.201710:02

Откажете се от тези 10 навика, за да бъдете щастливи

Не можем да сме щастливи 24 часа в денонощието, но в повечето случаи щастието ни зависи от това да изберем да сме щастливи. За съжаление, случва се да усложняваме живота си до такава степен, че да не разпознаваме щастието, което ни заобикаля. Как да разсеем облаците? Ето 10 навика, от които трябва да се откажете, за да бъдете щастливи,... прочети още »