Свежо

12.02.201809:50

Топ 10 на най-лошите подаръци за св. Валентин... и няколко добри идеи

14 февруари е празник на романтичната любов. Но нека си признаем - тези дни се е превърнал много повече в тест за това колко пари сме готови да изхарчим, за да накараме половинката да се усети "специлно". И, какато се оказва, някои жестове просто не вършат работа. Британският сайт Metro е събрал Топ 10 на най-лошите възможни идеи... прочети още »
31.01.201810:19

11 трика, с които да накарате хората да правят каквото искате

Има много начини да накарате хората да правят каквото искате — без дори да осъзнаят, че сте ги убедили. Независимо дали искате хората да ви харесват, да се съгласяват с вас или да купуват продуктите ви, можете да използвате тези съвети, според profit.bg, за да се чувствате по-могъщи в ежедневното си общуване.    1.... прочети още »
30.01.201812:26

10 съвета за успешна връзка от разстояние

Едно от основните предизвикателства пред любовта е принудителната физическа раздяла, наложена от фактори като образование, следдипломна квалификация, добра професионална реализация, спецификата на определени професии и други, пише Framar.   Добрата новина е, че връзките от разстояние имат шанс, при това добър, особено ако... прочети още »
29.01.201812:31

5 неща, които трябва да спрете да очаквате от хората

Нашите разочарования често се дължат на неадекватните ни очаквания. Особено що се отнася до очакванията ни от другите. Дали това, че някой ви е огорчил не е резултат просто на факта, че сте имали нереалистична представа за отношенията си? Че не сте разговаряли достатъчно? Рrofit.bg припомнят няколко неща, които трябва да спрем да очакваме от... прочети още »
26.01.201810:16

5 малки решения, които правят хората щастливи всеки ден

С моя екип проведохме проучване, което разглежда разликите в начина на живот на щастливите хора в сравнение с тези, които се чувстват по-недоволни, пише д-р Райън Хауъл в "Psychology Today”. Интересуваха ни няколко характеристики на щастливите хора, сред които връзката между парите и щастието.Изследвахме предикторите на щастието в... прочети още »
23.01.201810:10

От какво се страхува всеки човек според зодията

Ако се интересувате от астрология, е по-вероятно да сте изследвали най-вече позитивните качества, присъщи на зодиакалния ви знак, пише lifebg.net. Но има и негативни – това са притесненията ни или страховете, които имаме, според рождената дата и съответно – зодията. Помислете за себе си и за близките – има ли истина в... прочети още »
21.01.201807:13

21 януари – Международен ден на прегръдката

Днес отбелязваме един от най-необичайните празници - Международния ден на прегръдката.   Той се е зародил в САЩ през 1986 и за негов инициатор се смята пастор Кевин Заборни, разказва obekti.bg. В САЩ денят е известен като Национален ден на прегръщането. Той е признат официално от американското Бюро за патентите и за търговските... прочети още »
19.01.201819:47

13 ежедневни навика, които напълно съсипват съня ви

Имате ли проблеми със съня напоследък? Вероятно има логична причина за това, пише profit.bg. От обилно похапване, през светещ екран на смартфон, до твърде много сън през почивните дни, ето 12 навика преди сън, които съсипват почивката ви:    1. Лягане в различно време  Вашето тяло реагира на рутинни дейности, така че ако... прочети още »
19.01.201811:41

10 полезни сайта, които ще променят живота ви

Средно човек прекарва почти по два часа дневно в социалните медии. Замислете се, какво ще постигнете, ако прекарате тези два часа, правейки нещо друго, пита obekti.bg? Да речем, да учите нов език? Или да усвоите ново умение? Следват 10 сайта, различни от социалните мрежи, които ще ви направят по-умни и ще подобрят живота ви.   1.... прочети още »
19.01.201810:06

6 неща, които не си струва да жертвате заради работата си

Типичният работен ден е достатъчно дълъг, а технологиите го правят дори по-дълъг, пише profit.bg. Когато най-накрая стигнете у дома, след цял ден, прекаран в офиса, мобилният ви телефон продължава да звъни, а имейлите изникват един след друг в електронната поща. И при всички случаи молбата на отсрещната страна е да отговорите възможно... прочети още »
16.01.201810:27

Днес е най-депресиращият ден в годината

Хората гледат на месец януари по два начина. За оптимистите той е ново начало, а за всички останали е изпълнен с неприятности, съобщава dariknews.bg.   Причините за депресията са съвсем обективни. Телата ни са изморени от декемврийската алкохолно-шоколадова диета, а банковите ни сметки са изтънели. Сутрините още... прочети още »