Продадоха на търг дъската, върху която се спаси Роуз в "Титаник"

Дъската, върху която лежи Роуз в "Титаник" след потъването на кораба, бе продадена на търг за 718 750 долара, съобщи life.dir.bg.
 
Тази прословута част предизвиква дискусия вече повече от две десетилетия, като много се чудят дали е била достатъчно голяма, за да побере и нейният любим Джак.
 
 
Организаторите на търга посочиха, че реквизитът е "обект на много дебати от феновете на филма". В епизод на "Ловци на митове" от 2012 г. режисьорът Джеймс Камерън разкри, че получавал десетки имейли на ден, в които Роуз е обвинена за "егоистка", а Джак - за "идиот" заради сцената. Тогава той сложи край на споровете, като заяви, че героят на Леонардо ди Каприо по сценарий е трябвало да умре. "Може би сме се объркали с размера ѝ, но ако беше по-малка, то и Роуз нямаше да оцелее на нея", обясни Камерън.
 
Казусът дори беше подхванат от шегаджии, които направиха възстановка на дъската с истинските ѝ размери и се снимаха на нея, за да докажат многобройните начини, по които е можело двамата да се съберат на нея.
 
 
Според някои теории обаче, не размерът, а товароподемността на дъската е бил в основата на проблема - иначе казано, ако и Джак се беше качил, плоскостта просто е щяла да потъне под комбинираната им тежест, дори ако площта ѝ е позволявала да се поберат на нея.
 
Впрочем реквизитът, който често се бърка с врата, е базиран на цялостно парче отломки, спасено от трагедията през 1912 г., според аукционната къща Heritage Auctions.
 
Иначе сред другите предмети, включени в търга бе камшикът от "Индиана Джоунс и храмът на обречените", който бе продаден за 525 000 долара, костюмът на Спайдърмен, носен от Тоби Магуайър, както и брадвата, използвана от Джак Никълсън в "Сиянието".

Свързани новини

Барби става музеен експонат

10.07.2024

Пет дестинации на 50 км от София

31.05.2024

Family Fantasy Land за Деня на детето

22.05.2024

Исторически момент за нашата общност там

08.04.2024

Слушаме музика с цяло тяло

08.04.2024