Тейлър Суифт направи ''Супербоул'' историческо събитие

Традиционно Суперкупата по американски футбол е едно от най-гледаните събития в света. Тазгодишният финал обаче изненада всички.

Като цяло очакваше се интересът към Супербоул 2024 да е повишен, заради поп звездата Тейлър Суифт и нейният любим Травис Келси, който е играч на Kansas City Chiefs. Е, очакванията бяха оправдани. Медийни анализатори предполагат, че за огромния интерес към спортното събитие тази година е допринесло именно присъствието на изпълнителката, която беше сред публиката, за да подкрепи гаджето си. 

Оказва се, че финалът на Суперкупата е проследен от 123.4 милиона телевизионни зрители в САЩ, което го превръща в най-гледаното предаване от кацането на Луната през 1969 г. Според телевизионните рейтинги неделният мач се класира малко след историческата мисия на "Аполо 11", наблюдавано на малкия екран от 125 до 150 милиона души. 

Според рейтинговата компания Nielsen поне част от играта е гледана от рекордните 202.4 милиона зрители.  Миналата година Супербоул между Chiefs и Philadelphia Eagles беше гледан от 115.1 милиона души. 

Според някои анкети, цитирани от Variety, 20% от зрителите на Супербоул са викали за Chiefs не заради самите тях, а заради връзката на певицата с играча. 

Камерите не пропускаха възможност да излъчват кадри със Суифт на влизане на стадиона, по време на мача в компанията на прителката ѝ актрисата Блейк Лайвли и рапърката Ice Spice, и разбира се целувката ѝ с Келси докато празнуваха победата след края на срещата.

Свързани новини

Тейлър продължава победния си ход

03.04.2024

Тейлър Суифт предизвика скандал в Азия

08.03.2024

Нова песен, нов албум

06.03.2024

Тейлър Суифт продължава да обира награди

23.02.2024

Тейлър Суифт поощри екипа си

09.02.2024