Технологии

16.08.202209:53

DEV.BG All in One 2022 - за симбиозата между технологиите и...

Kонференцията DEV.BG All In One събира на едно място над 2500 професионалисти от технологичния свят.   DEV.BG All in One е годишна конференция, която събира значими и успешни хора - лектори, които ни срещат с едни от най-бързо развиващите се проекти, както в България, така и в чужбина. Тази година те ще ни накарат да се замислим за... прочети още »
28.07.202213:01

Видеоигра за Васил Левски излезе за Android и PC

Българска видеоигра за живота на Васил Левски излeзe по случай 185-тата годишнина от рождението на Апостола. Играта, разработена от програмиста Йордан Гергов, е достъпна безплатно и без реклами за компютри и Android устройства.   Целта на Васил Левски – "Пробуждането" е да обхване периода на Българското Възраждане,... прочети още »
02.03.202214:19

TikTok срещу YouTube: китайската платформа вече с десетминутни...

Платформата за кратки видеа TikTok изглежда иска да отнеме част от аудиторията на медийни гиганти като YouTube.    Приложението постепенно въвежда глобална поддръжка за качване на десетминутни видеа, наред с традиционните кратки клипчета, съобщава TechNews.bg.   Говорител на TikTok обяви: "Днес сме... прочети още »
22.02.202214:00

Deadset в първия епизод на "Непознатият подкаст" с Петко...

Вече ви запознахме с най-новото попълнние в редиците ни - платформата RADIOCAST. Време е и за дебюта на първото ѝ издание.     Първият епизод на "Непознатият подкаст" с водещ Петко Кралев отвежда феновете в интересните кътчета на интернет и ги среща с  хората, които се вихрят... прочети още »
17.11.202109:08

YouTube промени бутона за нехаресване

От миналата седмица бутонът за нехаресване на видео в платформата YouTube е леко променен.   Потребителите ще могат да го използват, но няма да виждат броя на нехаресванията. Той остава видим само за собствениците на видеото.   Според YouTube атаките от нехаресване са прекалено често срещани и влияят зле на платформата и... прочети още »
29.10.202109:37

"Фейсбук" смени името си - ще се казва "Мета"

Компанията "Фейсбук" обяви, че отсега нататък ще се нарича "Мета" (Meta). Това обяви основателят на компанията Марк Зъкърбърг на презентация по темата, информира dnevnik.bg.      Промяната е част от усилията на "Фейсбук" да се дистанцира от бизнеса с най-популярната в света социална мрежа,... прочети още »
12.08.202110:08

Смартфонът, който победи конкуренцията

Китайската марка Xiaomi измести хегемона Samsung от първото място на най-много продадени смартфони в Европа.   Според маркетинговите анализатори от Strategy Analytics през втората четвърт на 2021 година продажбите на Xiaomi са скочили с цели 83%.   През юни китайската марка е държала 17.1% от световните продажби, докато... прочети още »
03.06.202115:44

Spotify с нова функция, която подчертава уникалността на слушателите

Всяка година през декември Spotify ни напомня за музикалния ни вкус през изминалите 12 месеца чрез функцията Spotify Wrapped. Под формата на сторита, приложението разказва на потребителите си за техните любими песни, изпълнители, нови открития и т.н.   От 2-ри юни всички потребители на приложението могат да видят Only You.... прочети още »
27.04.202114:37

Spotify пуска вграден плеър във Facebook

От този понеделник, 26-ти април, потребителите на Spotify и Facebook в редица държави могат да се възползват от нова функция, която е колаборация между двете приложения – да слушаме музика и подкасти, докато сме във Facebook, без да се налага да се прехвърляме в Spotify.    "Откриването е важно за Spotify. Ето защо... прочети още »
29.03.202117:00

Кои са трите най-добри смартфона през тази година

Класация на смартфоните, базирани на операционните системи Android и Ios, представи американската рейтингова организация Consumer Reports. Това e неправителствена организация, която прави рейтинги на всякакви продукти. Всяка година тя тества десетки модели телефони, като проверява основните им характеристики - издържливост на батерията,... прочети още »
02.03.202116:14

WhatsApp спира съобщенията на всеки, отказал новите правила

Потребителите на WhatsApp, които не приемат актуализираните условия на платформата до 15 май, няма да могат да получават или изпращат съобщения. Техните акаунти ще бъдат посочвани като "неактивни", а когато е поставен такъв етикет, могат да бъдат изтрити след 120 дни, предаде manager.bg.   Обажданията и известията ще... прочети още »