Технологии

17.11.202109:08

YouTube промени бутона за нехаресване

От миналата седмица бутонът за нехаресване на видео в платформата YouTube е леко променен.   Потребителите ще могат да го използват, но няма да виждат броя на нехаресванията. Той остава видим само за собствениците на видеото.   Според YouTube атаките от нехаресване са прекалено често срещани и влияят зле на платформата и... прочети още »
29.10.202109:37

"Фейсбук" смени името си - ще се казва "Мета"

Компанията "Фейсбук" обяви, че отсега нататък ще се нарича "Мета" (Meta). Това обяви основателят на компанията Марк Зъкърбърг на презентация по темата, информира dnevnik.bg.      Промяната е част от усилията на "Фейсбук" да се дистанцира от бизнеса с най-популярната в света социална мрежа,... прочети още »
12.08.202110:08

Смартфонът, който победи конкуренцията

Китайската марка Xiaomi измести хегемона Samsung от първото място на най-много продадени смартфони в Европа.   Според маркетинговите анализатори от Strategy Analytics през втората четвърт на 2021 година продажбите на Xiaomi са скочили с цели 83%.   През юни китайската марка е държала 17.1% от световните продажби, докато... прочети още »
03.06.202115:44

Spotify с нова функция, която подчертава уникалността на слушателите

Всяка година през декември Spotify ни напомня за музикалния ни вкус през изминалите 12 месеца чрез функцията Spotify Wrapped. Под формата на сторита, приложението разказва на потребителите си за техните любими песни, изпълнители, нови открития и т.н.   От 2-ри юни всички потребители на приложението могат да видят Only You.... прочети още »
27.04.202114:37

Spotify пуска вграден плеър във Facebook

От този понеделник, 26-ти април, потребителите на Spotify и Facebook в редица държави могат да се възползват от нова функция, която е колаборация между двете приложения – да слушаме музика и подкасти, докато сме във Facebook, без да се налага да се прехвърляме в Spotify.    "Откриването е важно за Spotify. Ето защо... прочети още »
29.03.202117:00

Кои са трите най-добри смартфона през тази година

Класация на смартфоните, базирани на операционните системи Android и Ios, представи американската рейтингова организация Consumer Reports. Това e неправителствена организация, която прави рейтинги на всякакви продукти. Всяка година тя тества десетки модели телефони, като проверява основните им характеристики - издържливост на батерията,... прочети още »
02.03.202116:14

WhatsApp спира съобщенията на всеки, отказал новите правила

Потребителите на WhatsApp, които не приемат актуализираните условия на платформата до 15 май, няма да могат да получават или изпращат съобщения. Техните акаунти ще бъдат посочвани като "неактивни", а когато е поставен такъв етикет, могат да бъдат изтрити след 120 дни, предаде manager.bg.   Обажданията и известията ще... прочети още »
16.10.202013:21

Frost Wash: нова революционна технология за самопочистване на...

Климатиците отдавна присъстват в живота на всяко домакинство. Дори и най-скептичните потребителите, намират че в летните жеги или студа през зимата, климатика остава най-икономичния, бърз и ефективен начин да охладите или стоплите дома. В сезона на вирусите и в разгара на Covid-19, въпроса за качеството на въздуха и ефекта върху... прочети още »
19.11.201915:14

WT:Social – социалната мрежа без реклама

Jimmy Wales, съосновател на интернет енциклопедията Wikipedia, стартира нова социална мрежа без реклами и "кликбейт" публикации. Подробности за проекта, наречен WT:Social, разкрива TechNews.bg.   Както и при останалите социални мрежи, WT: Social позволява публикуване на различни материали и дискусия чрез коментари. Емисията... прочети още »
12.11.201910:14

Instagram премахва брояча на лайкове

Социалната мрежа Instagram, собственост на Facebook, ще започне да деактивира броячите на харесвания за потребителите в САЩ от следващата седмица, съобщи мениджърът на проекта Адам Мосери по време на конференцията Wired 25, пише TechNews.bg.   Режимът, който значително променя обичайния принцип на работа на Instagram, все още е в... прочети още »
08.10.201913:57

6 киберзаплахи, които не трябва да пропускаме

Когато се говори за киберсигурност, най-често се сещаме за събития, които влизат в заглавията на вестниците – откраднати лични данни на милиони хора, пробиви в защитите, сринати сайтове, отвличане на компютри и откупи. Има и неща, за които не се замисляме. Сред тях са USB флашките, забавните онлайн тестове и др. Но те също могат да са... прочети още »