Кои са трите най-добри смартфона през тази година

Класация на смартфоните, базирани на операционните системи Android и Ios, представи американската рейтингова организация Consumer Reports.

Това e неправителствена организация, която прави рейтинги на всякакви продукти. Всяка година тя тества десетки модели телефони, като проверява основните им характеристики - издържливост на батерията, качеството на камерата, яркост на дисплея, както и достъпната цена на устройството.

Дори и най-слабият смартфон представлява епичен скок в технологиите отпреди десетилетие, изтъкват изследователите, като поясняват, че почти всички устройства, които са тествани са добри и не е нужно непременно да закупите телефона, класиран на първото място, за да получите страхотен продукт.

Все пак в топ 3 на най-добрите смартфони влизат:

"Най-добър iPhone" е iPhone 12 Pro Max. Той се отличава с бърз A14 Bionic процесор, OLED дисплей и 5G свързаност. Според експертите iPhone 12 Pro Max струва само 100 долара повече от 12 Pro, но има по-дълъг живот на батерията, по-голям дисплей и по-добра камера. Недостатъците на смартфона са тежестта му и твърде големият му размер.

За лидер сред устройствата с Android е обявен Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G. Предимствата на този модел са отличният живот на батерията, камерата с петкратно увеличение и големия и ярък екран. Най-хубавото е, че тазгодишният модел на Samsung струва с 200 долара по-малко от сравнимите модели през миналата година.

OnePlus Nord N10 е обявен от Consumer Reports за най-бюджетният 5G смартфон. За 300 долара това е е най-евтиното предложение, което предоставя 5G свързаност. Телефонът се е представил много добре в тестовете, а батерията му издържа повече от 41 часа, което е впечатляващо. Недостатъците му са, че не е водоустойчив, също така камерата му се намира в средния диапазон.

OnePlus Nord N100 пък е най-евтиният телефон, който има най-издържлива батерия. Тестовете са показали 48.5 часа.   

Другите шампиони по най-дълга издържливост на батериите са Samsung Galaxy A71 с 43 часа и iPhone 12 Pro Max, който издържа 41 часа.  

Свързани новини

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023