Кои са трите най-добри смартфона през тази година

Класация на смартфоните, базирани на операционните системи Android и Ios, представи американската рейтингова организация Consumer Reports.

Това e неправителствена организация, която прави рейтинги на всякакви продукти. Всяка година тя тества десетки модели телефони, като проверява основните им характеристики - издържливост на батерията, качеството на камерата, яркост на дисплея, както и достъпната цена на устройството.

Дори и най-слабият смартфон представлява епичен скок в технологиите отпреди десетилетие, изтъкват изследователите, като поясняват, че почти всички устройства, които са тествани са добри и не е нужно непременно да закупите телефона, класиран на първото място, за да получите страхотен продукт.

Все пак в топ 3 на най-добрите смартфони влизат:

"Най-добър iPhone" е iPhone 12 Pro Max. Той се отличава с бърз A14 Bionic процесор, OLED дисплей и 5G свързаност. Според експертите iPhone 12 Pro Max струва само 100 долара повече от 12 Pro, но има по-дълъг живот на батерията, по-голям дисплей и по-добра камера. Недостатъците на смартфона са тежестта му и твърде големият му размер.

За лидер сред устройствата с Android е обявен Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G. Предимствата на този модел са отличният живот на батерията, камерата с петкратно увеличение и големия и ярък екран. Най-хубавото е, че тазгодишният модел на Samsung струва с 200 долара по-малко от сравнимите модели през миналата година.

OnePlus Nord N10 е обявен от Consumer Reports за най-бюджетният 5G смартфон. За 300 долара това е е най-евтиното предложение, което предоставя 5G свързаност. Телефонът се е представил много добре в тестовете, а батерията му издържа повече от 41 часа, което е впечатляващо. Недостатъците му са, че не е водоустойчив, също така камерата му се намира в средния диапазон.

OnePlus Nord N100 пък е най-евтиният телефон, който има най-издържлива батерия. Тестовете са показали 48.5 часа.   

Другите шампиони по най-дълга издържливост на батериите са Samsung Galaxy A71 с 43 часа и iPhone 12 Pro Max, който издържа 41 часа.  

Свързани новини

Не отлагайте!

19.08.2022

Лаптопи капитулират пред Джанет

18.08.2022

Наближава DEV.BG All in One 2022

16.08.2022

Излезе видеоигра за Левски

28.07.2022

TikTok ще популяризира фестивала в Кан

18.03.2022