Spotify пуска вграден плеър във Facebook

От този понеделник, 26-ти април, потребителите на Spotify и Facebook в редица държави могат да се възползват от нова функция, която е колаборация между двете приложения – да слушаме музика и подкасти, докато сме във Facebook, без да се налага да се прехвърляме в Spotify. 
 
"Откриването е важно за Spotify. Ето защо подобряваме начина, по който потребителите споделят и се ангажират с песни и епизоди на подкасти, като въвеждаме нов опит за миниплеър, задвижван от социалното откритие - откритие, което позволява на слушателите да се наслаждават на аудио от Spotify директно във Facebook, без да превключват между приложенията", пише в официалното съобщение на компанията.
 
Потребителите с Premium акаунти ще могат да споделят и откриват музика с миниплеър, вграден в техния Facebook, докато хората с безплатни акаунти ще имат някои ограничения в слушането, както и реклами от Spotify. 
 
Това не е първият път, в който двете компании си партнират. През 2019 получихме възможността да споделяме песни от Spotify като 15-секундни отрязъци в сторита. 
 
България не е сред страните, които първи получават функцията, но от Spotify обещават, че в следващите месеци ще отворят новата функция и за още пазари. 

Свързани новини

България отчита растеж на пазара

22.03.2023

TikTok представи Series

09.03.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Sony Music събра изпълнителите

10.02.2023

Чака ни неясно бъдеще, смята той

17.01.2023