Технологии

31.05.201913:00

Благотворителна изложба "Фотографи за Фондация Тео"

Морско казино Варна представя "Фотографи за Фондация Тео" – благотворителна изложба на български фотографи, за които запалването в детските души на факела на знанието е от първостепенно значение за бъдещето на България.   Кой друг би могъл да събере понятия като мъж на годината, народен будител, почетен гражданин,... прочети още »
29.03.201914:57

Любо Киров влезе "В час по интелектуална собственост" с...

Защо съпругата на Рой Орибсън е забранила хитът "Pretty Woman" да бъде използван в реклама за тоалетна хартия? Коя е българката, за чийто филм U2 са дали абсолютно безвъзмездно правата за използване на "Beautiful Day"? Можем ли да определим при какви условия да бъде ползвана една снимка или песен в... прочети още »
19.03.201916:02

Myspace изтри 50 милиона песни, качвани в рамките на 12 години

Myspace призна, че са загубили безвъзвратно около 50 милиона песни, качени на платформата между 2003 и 2015 година. Музиката на повече от 14 милиона изпълнители е засегната в резултат на неуспешна сървърна миграция на платформата.   Някога най-големият сайт в САЩ – в апогея си с повече ежедневни посетители от Google, Myspace... прочети още »
22.01.201911:17

YouTube въвежда ограничения за съдържанието, което може да се качва

YouTube затяга правилата за съдържанието, което потребителите могат да качват във видеопортала. Целта е да се повиши сигурността на хората, информира avtora.com.   Причина за това е нарастващата популярност на видеоклипове, в които се правят прекалено груби или опасни шеги, както и твърде рисковани предизвикателства. Едно от тях е... прочети още »
01.10.201815:07

Shazam ще бъде без реклами

Сделката за придобиването на приложението за идентификация на музика Shazam от Apple беше официално потвърдена от компанията. В допълнение към това гигантът съобщи, че то ще стане безплатно и няма да съдържа реклами за всички потребители, включително и тези на Android, информира avtora.com.   Всъщност за придобиването се заговори още... прочети още »
16.02.201810:15

Ново българско мобилно приложение помага на животни в беда

Help A Paw е ново мобилно приложение, чиято мисия е да помага на ранени и болни животни, позволявайки на потребителите да подават и откликват на сигнали за помощ, съдържащи информация за местонахождението и състоянието на животните. То е разработено в България и е изцяло безплатно. Целта му е да ускори и улесни комуникацията между... прочети още »
08.01.201812:49

WhatsApp загърби милиони с по-стари смартфони

От началото на новата година месинджърът WhatsApp престава да работи на голям брой по-стари смартфони, вкл. iPhone с операционна система iOS 6 и по-ранни версии, съобщи TechNews.bg.   Засегнати са също потребителите на Blackberry, Windows Microsoft, Nokia до 2017, Android 2.1, 2.2 и по-ранни версии, става ясно от официалното... прочети още »
12.12.201709:44

YouTube готви платена музикална услуга Remix

Видео-порталът YouTube ще пусне през март следващата година нова музикална услуга, която ще се ползва срещу заплащане на абонаментен принцип, съобщи TechNews.bg.   Ръководството на YouTube вече е подписало договор за правата с Warner Music Group, а в момента текат преговори и с други звукозаписни компании, вкл. Sony Music... прочети още »
11.12.201715:24

Изкуствен интелект избира подаръците вместо нас

Проучване сред потребители, ползващи устройства с достъп до виртуални помощници, показва, че изкуственият интелект все по-често заменя хората при избор на подаръци, пише TechNews.bg. Оказва се, че 38% от американците вече се доверяват изцяло на виртуалния помощник при избор на подарък, в сравнение със 17% преди една година, сочат резултатите... прочети още »
15.11.201707:36

Платформата Уча.се е номинирана от МОН за награда на ЮНЕСКО

Българският образователен портал Уча.се е номиниран от Министерството на образованието и науката (МОН) и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието. Номинацията е направена... прочети още »
17.10.201710:22

Проблем в сигурността на Wi-Fi излага на риск всички потребители

Всички устройства, с които ежедневно се логваме в Wi-Fi мрежи може да се окажат изложени на огромен риск, пише manifesto.bg. Популярният безжичен стандарт за сигурност WP2, който на практика се използва от всеки Wi-Fi рутер, може да бъде шпиониран от хакери. Eксперти откриха непознатата досега заплаха Key Reinstallation Attacks (KRACK),... прочети още »