Технологии

29.03.201914:57

Любо Киров влезе "В час по интелектуална собственост" с...

Защо съпругата на Рой Орибсън е забранила хитът "Pretty Woman" да бъде използван в реклама за тоалетна хартия? Коя е българката, за чийто филм U2 са дали абсолютно безвъзмездно правата за използване на "Beautiful Day"? Можем ли да определим при какви условия да бъде ползвана една снимка или песен в... прочети още »
19.03.201916:02

Myspace изтри 50 милиона песни, качвани в рамките на 12 години

Myspace призна, че са загубили безвъзвратно около 50 милиона песни, качени на платформата между 2003 и 2015 година. Музиката на повече от 14 милиона изпълнители е засегната в резултат на неуспешна сървърна миграция на платформата.   Някога най-големият сайт в САЩ – в апогея си с повече ежедневни посетители от Google, Myspace... прочети още »
22.01.201911:17

YouTube въвежда ограничения за съдържанието, което може да се качва

YouTube затяга правилата за съдържанието, което потребителите могат да качват във видеопортала. Целта е да се повиши сигурността на хората, информира avtora.com.   Причина за това е нарастващата популярност на видеоклипове, в които се правят прекалено груби или опасни шеги, както и твърде рисковани предизвикателства. Едно от тях е... прочети още »
01.10.201815:07

Shazam ще бъде без реклами

Сделката за придобиването на приложението за идентификация на музика Shazam от Apple беше официално потвърдена от компанията. В допълнение към това гигантът съобщи, че то ще стане безплатно и няма да съдържа реклами за всички потребители, включително и тези на Android, информира avtora.com.   Всъщност за придобиването се заговори още... прочети още »
16.02.201810:15

Ново българско мобилно приложение помага на животни в беда

Help A Paw е ново мобилно приложение, чиято мисия е да помага на ранени и болни животни, позволявайки на потребителите да подават и откликват на сигнали за помощ, съдържащи информация за местонахождението и състоянието на животните. То е разработено в България и е изцяло безплатно. Целта му е да ускори и улесни комуникацията между... прочети още »
08.01.201812:49

WhatsApp загърби милиони с по-стари смартфони

От началото на новата година месинджърът WhatsApp престава да работи на голям брой по-стари смартфони, вкл. iPhone с операционна система iOS 6 и по-ранни версии, съобщи TechNews.bg.   Засегнати са също потребителите на Blackberry, Windows Microsoft, Nokia до 2017, Android 2.1, 2.2 и по-ранни версии, става ясно от официалното... прочети още »
12.12.201709:44

YouTube готви платена музикална услуга Remix

Видео-порталът YouTube ще пусне през март следващата година нова музикална услуга, която ще се ползва срещу заплащане на абонаментен принцип, съобщи TechNews.bg.   Ръководството на YouTube вече е подписало договор за правата с Warner Music Group, а в момента текат преговори и с други звукозаписни компании, вкл. Sony Music... прочети още »
11.12.201715:24

Изкуствен интелект избира подаръците вместо нас

Проучване сред потребители, ползващи устройства с достъп до виртуални помощници, показва, че изкуственият интелект все по-често заменя хората при избор на подаръци, пише TechNews.bg. Оказва се, че 38% от американците вече се доверяват изцяло на виртуалния помощник при избор на подарък, в сравнение със 17% преди една година, сочат резултатите... прочети още »
15.11.201707:36

Платформата Уча.се е номинирана от МОН за награда на ЮНЕСКО

Българският образователен портал Уча.се е номиниран от Министерството на образованието и науката (МОН) и Националната комисия на ЮНЕСКО в България за Световната награда на ЮНЕСКО на името на крал Хамад Бин Иса Ал-Халифа за ефективно използване на информационните и комуникационни технологии в сферата на образованието. Номинацията е направена... прочети още »
17.10.201710:22

Проблем в сигурността на Wi-Fi излага на риск всички потребители

Всички устройства, с които ежедневно се логваме в Wi-Fi мрежи може да се окажат изложени на огромен риск, пише manifesto.bg. Популярният безжичен стандарт за сигурност WP2, който на практика се използва от всеки Wi-Fi рутер, може да бъде шпиониран от хакери. Eксперти откриха непознатата досега заплаха Key Reinstallation Attacks (KRACK),... прочети още »
05.09.201715:53

Чат приложение ще разкрива истинските емоции на хората

Чат приложенията са особено популярен метод за комуникация между хората, а емоджитата са най-лесният начин за потребителите на чат приложенията да споделят емоциите си. Само че те не винаги отговарят на реалността, пише пише manager.bg.   Приложението Polygram ще се опита да промени това. То ще използва система за лицево разпознаване... прочети още »