Технологии

11.03.201111:09

Супер тънкият iPad2 вече е на пазара

Apple пусна най-новия си продукт - подобрения таблет iPad2. От днес таблетът е по магазините, но в щатите. От 25 март ще се появи в още 26 държави, но България за съжаление не е сред тях. Засега не е известно кога ще го видим и у нас. Цената на iPad2 започва от 499 USD за 16-гигабайтовата WiFi версия. Таблетът е с променен дизайн и... прочети още »
01.03.201108:08

Google поздравява света с Баба Марта

Най-голямата търсачка Google поздрави света с Баба Марта, изписвайки своя традиционен логотип на главната си страница с преплетени бяло и червена връв, наподобяващи българска мартеница. Търсачка номер едно в света разполага със списък от важни дати и празници, за които се подготвят специални празнични логотипи. Те могат да бъдат както... прочети още »
08.02.201108:28

Стоим 700 милиарда минути месечно във Facebook

 "Това не е просто игра, това е твоят живот!" - Това е мотото на на днешния 8 февруари – Международен ден за безопасен интернет. Датата се чества в над 60 страни по целия свят. Целта е да се привлече вниманието на обществото върху проблемите, свързани с все по-широкото навлизане на интернет в ежедневието ни, както и... прочети още »
24.01.201112:22

Социалните мрежи са модерна форма на лудост

Освен място за социализация и поддържане на връзки с останалите, социалните мрежи като Facebook и Twitter могат да направят хората "по-малко човеци", изолирайки ги от реалността. Това пише в проучването си американска социоложка, цитирана от Daily Telegraph. Според проф. Шери Търкъл от Масачузецкия технологичен институт (MIT)... прочети още »
22.01.201119:15

Facebook продаде акции за 1.5 милиарда $

Facebook продаде акции на стойност 1,5 млрд. долара, като купувачите са все крупни американски и чужди инвеститори, сред които се откроява банката Goldman Sachs. По мнението на експерти продажбата ще позволи пазарната цена на Facebook в най-скоро време да достигне 50 млрд. долара - по-висока от тази на Yahoo и e-Bay, но на този етап... прочети още »
22.01.201118:41

Zamunda и Arenabg блокирани

Два от най-големите торент портали в България - Zamunda и Arena бяха "ударени" от неочаквана нощна акция на ГДБОП.   Антимафиотите от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" изненадали с операцията си точно в полунощ екипът на двата безплатни сървъра, в резултат на което нито един от тях в... прочети още »
18.01.201108:58

Приложение за iPhone ще показва най-добрите плажове

Всички обичат да ходят на море, а има и хора за които намирането на перфектния плаж се превръща в лятна мисия. Сега приложение за мобилен телефон ще информира летовниците не само за най-добрите метеорологични условия, но и кои плажове са най-близо и най-безопасни. Над 12 000 спасявания се извършват всяка година по хилядите плажове,... прочети още »
12.01.201112:17

Японците изобретиха видеоигра за тоалетна

Sega представи видеоигра специално замислена за тоалетната, която е насочена само към мъжете. Тя следва да бъде монтирана в рамките на следващите две седмици на четири спирки на токийското метро. "Тоалетната", каквото е името на новата игра, се задейства благодарение на сензори при използване на тоалетната. Изобретението може да... прочети още »