Приложение за iPhone ще показва най-добрите плажове

Всички обичат да ходят на море, а има и хора за които намирането на перфектния плаж се превръща в лятна мисия.

Сега приложение за мобилен телефон ще информира летовниците не само за най-добрите метеорологични условия, но и кои плажове са най-близо и най-безопасни.

Над 12 000 спасявания се извършват всяка година по хилядите плажове, обкръжаващи Австралия, а близо 100 души се давят, съобщи Сърф Лайф Сейфинг, която създала безплатното приложение за iPhone "Beachsafe". Приложението използва GPS, за да установи най-близките до потребителя плажове и след това предоставя допълнителна информация - от условията за сърф, приливите и дали плажът е обезопасен, до указания как се стига до него.

До момента приложението, пуснато през октомври, е било свалено около 50 000 пъти, съобщи IT специалистът в Сърф Лайф Сейфинг Травис Клерк, който помогнал за разработването на приложението въз основа на база данни за плажовете, създавана с десетилетия и качена на сайта на организацията. Има обаче и призиви за допълнителни модификации, които да позволят на потребителите да си резервират място на любимия плаж или да качват собствени коментари и снимки. Съществува и версия за мобилни телефони на сайта на Сърф Лайф Сейфти. /БГНЕС