Технологии

21.09.201117:09

Интернет e като въздуха и водата за младите

Четирима от всеки пет студенти и млади служители, участници в глобално проучване, смятат, че интернет е жизнено важен, колкото основните човешки ресурси - въздух, вода, храна и дом. Изследването е поръчано от компанията "Сиско Системс", предаде БТА. Ако трябва да избират по-голямата част от анкетираните ще изберат виртуалното... прочети още »
20.09.201118:48

Сателит на НАСА ще се разбие на Земята

След броени дни 20-годишен сателит на НАСА ще падне на Земята. Това изчислиха специалистите на агенцията. Сателитът тежи шест тона, а НАСА наблюдава курса му отблизо. Според анализаторите на агенцията космическият апарат ще падне на 23 септември, като е възможно това да стане ден по-рано или по-късно. По изчисления на НАСА сателитът ще... прочети още »
14.09.201113:21

Фейсбук назначи отговорник по защитата на личните данни

Фейсбук (Facebook) обяви, че е назначил отговорник за защитата на личните данни на потребителите си, съобщава АФП. Ерин Еган, адвокат, специализирала в защитата на личните данни в Covington & Burling, ще се присъедини към екипа на Facebook в средата на октомври, се съобщава в комюнике на сайта, който често се обвинява в недостатъчна... прочети още »
07.09.201108:21

Google има рожден ден днес

През 1998 г. на днешната дата американците Лари Пейдж и Сергей Брин основават компанията, докато са студенти в Станфордския университет и се опитват да измислят ефикасен алгоритъм за търсене на уеб страници по ключова дума. Оттогава Google продължава да се разраства непрекъснато чрез разработване на нови продукти, придобиване и... прочети още »
30.08.201118:38

Любопитни факти за Стив Джобс

Само преди няколко дни изпълнителният директор на Apple – легендарния Стив Джобс, реши да се оттегли от поста си. Повечето световни медии определиха случката като край на една много успешна епоха за марката. Джобс винаги е бил център на внимание за медиите и любимец на хиляди технологични маниаци по света. Ето и няколко не толкова... прочети още »
24.08.201112:29

Учените са на прага да създадат нова цивилизация на Марс

Учените са на прага на създадат изкуствена цивилизация на Марс, която да се захранва с въглероден диоксид, пишат британски медии. Животът на Марс е по-близо от всякога. Мисията да се създаде изкуствен жив организъм на Червената планетата е мечта за учените от НАСА, но американски експерт твърди, че е на прага на научен пробив, който ще... прочети още »
24.08.201111:50

Книгите отстъпват на Фейсбук и Туитър

Младите британци обръщат гръб на Шекспир, Дикенс и Кийтс и се ориентират към нови "четива" - Фейсбук и Туитър (Facebook / Twitter), предаде Ройтерс, позовавайки се на резултатите от проучване, обхванало над 18 000 подрастващи на възраст между осем и 17 години. Данните от допитването сочат, че един от всеки шестима младежи не е... прочети още »
16.08.201110:45

Един час пред телевизора, 22 минути по-малко живот

Всеки час прекаран пред телевизора скъсява живота на зрителя с 22 минути, установиха австралийски учени. Който се заседява по шест часа дневно пред телевизора, рискува да умре с 5 години по-рано от хората, които са избрали по-активен начин да прекарат свободното си време. Учените твърдят, че прекаленото гледане на телевизия е също толкова... прочети още »
10.08.201110:22

Краят на Facebook идва на 5 ноември

Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) ще бъде ликвидирана на 5 ноември. Това се заканиха хакерите, които се крият под името "Анонимните". Групата се прочу с многобройни атаки срещу правителства и големи корпорации по света. Сега хакерите приканват привържениците си по цял свят да се обединят и да "унищожат Фейсбук в името на... прочети още »
08.08.201117:00

Пестим от храна, за да купуваме компютри

Българите дават повече пари за компютри и мобилни телефони, като пестят от храната . Това сочат данните на Националния статистически институт за юни. При продажбите на компютри и комуникационна техника има ръст от 2,7%, спрямо 2010 г., а спрямо май увеличението е почти процент. Покупките на храна, напитки и цигари пък са се повишили с 0.4%... прочети още »
03.08.201115:00

Потребителите на Internet Explorer имат ниско IQ

Почитателите на най-популярния уеб браузър Internet Explorer имат далеч по-ниско IQ от това на средния потребител на Мрежата, сочат резултатите от ново прочуване. Известното издание "PC World" и компанията за "психометрични консултации" AptiQuant проведоха тестове на над 100 000 души и след това свързаха резултатите от... прочети още »