Технологии

07.12.201113:22

Facebook започна обновяване на профилите на потребителите си

Социалната мрежа Facebook започна постепенното обновяване на профилните страници във формата Timeline, съобщиха от компанията. Дебютът на новите лични страници е ексклузивно за жителите на Нова Зеландия. Компанията е избрала тихоокеанската островна държава за премиерата на Timeline, тъй като страната е с англоговорящо население и е... прочети още »
07.12.201113:19

Най-обсъжданите теми във Facebook за 2011г.

Facebook публикува 10-те най-обсъждани теми през 2011 година. Най-голям интерес сред потребителите на социалната мрежа е предизвикала смъртта на лидера на "Ал Кайда" Осама бин Ладен, съобщава РИА Новости. Втората най-обсъждана тема е победата на отбора на "Грийн бей" на финала на Суперкупата по американски футбол.... прочети още »
06.12.201116:27

Искат присъди за Arena и Zamunda

В България няма нито един осъден за компютърно пиратство, стана ясно по време на конференцията в столицата. Шефът на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев заяви, че наглостта на кибер престъпниците стига до там, че те ежемесечно придобиват печалби от реклама на техните сайтове.Той даде пример с торент сайтовете Arena... прочети още »
02.12.201115:54

iPhone е най-търсената дума в интернет през 2011 г.

Смартфонът на Епъл iPhone е най-търсената дума в глобалната мрежа през 2011 г., според класация на Yahoo!. Дигиталната медийна компания съобщи, че смартфонът се е оказал по-популярен от риалити звездата Ким Кардашян, поп звездата Кейти Пери и певицата и актриса Дженифър Лопес, които попадат в топ 5. На второ място след iPhone се нарежда... прочети още »
25.11.201115:53

Обаждаме се от Skype към Facebook

Видеоразговорите Skype към Facebook вече са възможни. Една година след обявяването на услугата от Skype вече официално съобщиха, че ще си партнират с Facebook, за да предоставят по-добра връзка на потребителите на двете мрежи. Чрез Skype технологията използващите социалната мрежа ще могат да провеждат видеоразговори в самия сайт. Въпреки... прочети още »
23.11.201117:13

Facebook пуска и телефон

Facebook работи с HTC по създаването на базиран на Android смартфон с основен фокус услугите за социални контакти и комуникация. Информацията предизвика вълна от коментари, предположения и анализи из специализираните блогове, от страна на анализаторски компании и финансови експерти. Според първоизточника на информацията – All... прочети още »
11.11.201115:25

Kindle Fire vs. iPad

44% от участниците в актуално проучване на сайта за потребителски съвети Retrovo.com смятат да закупят Kindle Fire на цена от $199 вместо струващия $499 таблет iPad. Набиращият популярност таблет на Amazon може да се окаже същински хит през наближаващия Коледен сезон в САЩ, задминавайки по продажби дори лидера в пазарния сегмент iPad. В... прочети още »
07.11.201114:33

Над 2 млн. българи ползват Facebook

По последни данни от проучване на българо-датската компания "Комфо", специализирана в разработката на приложения за Фейсбук (Facebook), броят на българите, които ползват най-голямата социална мрежа у нас непрекъснато се увеличава и вече е стигнал 2 183 220 милиона активни потребители. Под активен потребител имаме предвид човек,... прочети още »
01.11.201109:40

Британската звукозаписна компания EMI става руска

Американският милиардер от руски произход Лен Блаватник най-вероятно ще помогне на Warner Music Group да осъществи мечтата си и да придобие звукозаписното поделение на британската компания EMI. Това ще сложи край на цяла ера в британската музика, тъй като EMI Group държи правата за легендарните британски групи "Бийтълс",... прочети още »
26.10.201110:17

Издателства се борят за биографията на Стив Джобс

Основателят на компютърния гигант “Епъл” Стив Джобс, който издъхна от рак на панкреаса на 5 октомври, предрекъл само един мандат за американския президент Барак Обама. Това става ясно от излязлата на пазара в САЩ единствена оторизирана биография на големия визионер в света на технологиите, която носи неговото име “Стив... прочети още »
14.10.201110:39

Новият iPhone е на пазара

Почитателите на "Епъл" в Австралия и Япония станаха първите притежатели на новия iPhone, след като американският технологичен гигант представи първото си устройство след смъртта на съоснователя си Стив Джобс. В празнична атмосфера стотици хора чакаха на опашка пред четириетажния магазин на Епъл в Сидни и пред подобен магазин в... прочети още »