Технологии

07.12.201113:19

Най-обсъжданите теми във Facebook за 2011г.

Facebook публикува 10-те най-обсъждани теми през 2011 година. Най-голям интерес сред потребителите на социалната мрежа е предизвикала смъртта на лидера на "Ал Кайда" Осама бин Ладен, съобщава РИА Новости. Втората най-обсъждана тема е победата на отбора на "Грийн бей" на финала на Суперкупата по американски футбол.... прочети още »
06.12.201116:27

Искат присъди за Arena и Zamunda

В България няма нито един осъден за компютърно пиратство, стана ясно по време на конференцията в столицата. Шефът на сектор "Компютърни престъпления" в ГДБОП Явор Колев заяви, че наглостта на кибер престъпниците стига до там, че те ежемесечно придобиват печалби от реклама на техните сайтове.Той даде пример с торент сайтовете Arena... прочети още »
02.12.201115:54

iPhone е най-търсената дума в интернет през 2011 г.

Смартфонът на Епъл iPhone е най-търсената дума в глобалната мрежа през 2011 г., според класация на Yahoo!. Дигиталната медийна компания съобщи, че смартфонът се е оказал по-популярен от риалити звездата Ким Кардашян, поп звездата Кейти Пери и певицата и актриса Дженифър Лопес, които попадат в топ 5. На второ място след iPhone се нарежда... прочети още »
25.11.201115:53

Обаждаме се от Skype към Facebook

Видеоразговорите Skype към Facebook вече са възможни. Една година след обявяването на услугата от Skype вече официално съобщиха, че ще си партнират с Facebook, за да предоставят по-добра връзка на потребителите на двете мрежи. Чрез Skype технологията използващите социалната мрежа ще могат да провеждат видеоразговори в самия сайт. Въпреки... прочети още »
23.11.201117:13

Facebook пуска и телефон

Facebook работи с HTC по създаването на базиран на Android смартфон с основен фокус услугите за социални контакти и комуникация. Информацията предизвика вълна от коментари, предположения и анализи из специализираните блогове, от страна на анализаторски компании и финансови експерти. Според първоизточника на информацията – All... прочети още »
11.11.201115:25

Kindle Fire vs. iPad

44% от участниците в актуално проучване на сайта за потребителски съвети Retrovo.com смятат да закупят Kindle Fire на цена от $199 вместо струващия $499 таблет iPad. Набиращият популярност таблет на Amazon може да се окаже същински хит през наближаващия Коледен сезон в САЩ, задминавайки по продажби дори лидера в пазарния сегмент iPad. В... прочети още »
07.11.201114:33

Над 2 млн. българи ползват Facebook

По последни данни от проучване на българо-датската компания "Комфо", специализирана в разработката на приложения за Фейсбук (Facebook), броят на българите, които ползват най-голямата социална мрежа у нас непрекъснато се увеличава и вече е стигнал 2 183 220 милиона активни потребители. Под активен потребител имаме предвид човек,... прочети още »
01.11.201109:40

Британската звукозаписна компания EMI става руска

Американският милиардер от руски произход Лен Блаватник най-вероятно ще помогне на Warner Music Group да осъществи мечтата си и да придобие звукозаписното поделение на британската компания EMI. Това ще сложи край на цяла ера в британската музика, тъй като EMI Group държи правата за легендарните британски групи "Бийтълс",... прочети още »
26.10.201110:17

Издателства се борят за биографията на Стив Джобс

Основателят на компютърния гигант “Епъл” Стив Джобс, който издъхна от рак на панкреаса на 5 октомври, предрекъл само един мандат за американския президент Барак Обама. Това става ясно от излязлата на пазара в САЩ единствена оторизирана биография на големия визионер в света на технологиите, която носи неговото име “Стив... прочети още »
14.10.201110:39

Новият iPhone е на пазара

Почитателите на "Епъл" в Австралия и Япония станаха първите притежатели на новия iPhone, след като американският технологичен гигант представи първото си устройство след смъртта на съоснователя си Стив Джобс. В празнична атмосфера стотици хора чакаха на опашка пред четириетажния магазин на Епъл в Сидни и пред подобен магазин в... прочети още »
10.10.201109:52

Sony закупува правата за екранизирането на биографията на Стив Джобс

Киностудията на Sony завърши преговорите за получаването на правата за екранизирането на биографията на създателя на Apple Стив Джобс, който почина миналата седмица, съобщава Би Би Си. Sony е готова да заплати за правата на проекта около 1 милион долара. По-рано кинокомпанията пусна "Социална мрежа" на Дейвид Финчър, основана на... прочети още »