Технологии

14.10.201110:39

Новият iPhone е на пазара

Почитателите на "Епъл" в Австралия и Япония станаха първите притежатели на новия iPhone, след като американският технологичен гигант представи първото си устройство след смъртта на съоснователя си Стив Джобс. В празнична атмосфера стотици хора чакаха на опашка пред четириетажния магазин на Епъл в Сидни и пред подобен магазин в... прочети още »
10.10.201109:52

Sony закупува правата за екранизирането на биографията на Стив Джобс

Киностудията на Sony завърши преговорите за получаването на правата за екранизирането на биографията на създателя на Apple Стив Джобс, който почина миналата седмица, съобщава Би Би Си. Sony е готова да заплати за правата на проекта около 1 милион долара. По-рано кинокомпанията пусна "Социална мрежа" на Дейвид Финчър, основана на... прочети още »
09.10.201111:54

Гоги Гупта: Няма хит без Facebook, най-важно е забавлението!

Колкото и талантлив музикант или брилянтна песен да се появи, те няма да се превърнат в хит, ако не ползват новите медии.  Това е веруюто на Гоги Гупта (Gogi Gupta) -  основател на Гупта Медиа, която е реализирала онлайн кампании за Адел, Лейди Гага, Kings Of Leon, Бионсе, Ке$ha и др. В първия ден на музикалната конференция SeeMe... прочети още »
07.10.201110:07

Toshiba представи супертелевизор за 3D, но без очила

Японският технологичен гигант Toshiba представи новия си 55-инчов Regza 55x3 LCD телевизор, който предлага 2D съдържание с изключително високо качество на картината, както и триизмерна картина, която може да бъде гледана без очила. Regza, който бе показан за първи път по време на тазгодишното японско технологично изложение CEATEC,... прочети още »
06.10.201107:24

Почина един от създателите на "Apple" Стив Джобс

Американската компютърна компания "Епъл"(Apple) съобщи, че нейният бивш генерален директор и съосновател Стив Джобс е починал. От 2004 г. насам, "гуруто на модерните технологии" се борeше с рак на панкреаса. Починалият на 56-годишна възраст Стив Джобс бе емблематична фигура за Силиконовата долина и бе в основата на... прочети още »
30.09.201115:50

Енрике Иглесиас влиза в света на видеоигрите

Енрике Иглесиас тръгва по"виртуалните" стъпки на Лейди Гага, присъединявайки се към света на видеоигрите. Латинозвездата обедини усилията си с ръководството на компанията Зинга, която създала негов аватар за популярната си игра CityVille. Почитателите на Иглесиас ще могат да взаимодействат с аватара му и да събират предмети, които... прочети още »
27.09.201118:41

YouTube вече и с телевизия

Притежаваният от Google сайт за видео съдържание YouTube приключва подготовката на премиум видео канали. Очаква се новата услуга в най-добрия случай да се появи през първата половина на 2012 г., информира Wall Street Journal, цитиран от Digital Trends. Част от тези канали ще бъдат на спортна или модна тематика. YouTube планира да... прочети още »
23.09.201116:17

Facebook представи нови приложения

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг разкри нови приложения на социалната мрежа, които ще позволяват на потребителите да споделят музика, филми и телевизионни шоу програми чрез нейния уебсайт, съобщава Bloomberg.  Говорейки пред конференцията на разработчиците F8 в Саbrн Франсиско, той е демонстрирал като пример за... прочети още »
21.09.201117:09

Интернет e като въздуха и водата за младите

Четирима от всеки пет студенти и млади служители, участници в глобално проучване, смятат, че интернет е жизнено важен, колкото основните човешки ресурси - въздух, вода, храна и дом. Изследването е поръчано от компанията "Сиско Системс", предаде БТА. Ако трябва да избират по-голямата част от анкетираните ще изберат виртуалното... прочети още »
20.09.201118:48

Сателит на НАСА ще се разбие на Земята

След броени дни 20-годишен сателит на НАСА ще падне на Земята. Това изчислиха специалистите на агенцията. Сателитът тежи шест тона, а НАСА наблюдава курса му отблизо. Според анализаторите на агенцията космическият апарат ще падне на 23 септември, като е възможно това да стане ден по-рано или по-късно. По изчисления на НАСА сателитът ще... прочети още »
14.09.201113:21

Фейсбук назначи отговорник по защитата на личните данни

Фейсбук (Facebook) обяви, че е назначил отговорник за защитата на личните данни на потребителите си, съобщава АФП. Ерин Еган, адвокат, специализирала в защитата на личните данни в Covington & Burling, ще се присъедини към екипа на Facebook в средата на октомври, се съобщава в комюнике на сайта, който често се обвинява в недостатъчна... прочети още »