Технологии

08.08.201117:00

Пестим от храна, за да купуваме компютри

Българите дават повече пари за компютри и мобилни телефони, като пестят от храната . Това сочат данните на Националния статистически институт за юни. При продажбите на компютри и комуникационна техника има ръст от 2,7%, спрямо 2010 г., а спрямо май увеличението е почти процент. Покупките на храна, напитки и цигари пък са се повишили с 0.4%... прочети още »
03.08.201115:00

Потребителите на Internet Explorer имат ниско IQ

Почитателите на най-популярния уеб браузър Internet Explorer имат далеч по-ниско IQ от това на средния потребител на Мрежата, сочат резултатите от ново прочуване. Известното издание "PC World" и компанията за "психометрични консултации" AptiQuant проведоха тестове на над 100 000 души и след това свързаха резултатите от... прочети още »
01.08.201115:50

Facebook прави хората самовлюбени и вглъбени

Социалните мрежи Facebook и Twitter създадоха поколение от обсебени в себе си и самовлюбени тийнейджъри, които имат пряка зависимост от внимание и детинско желание за постоянна обратна връзка, смята известен британски учен. Многократната употреба на социалните сайтове води до "криза на идентичността" при потребителите, търсещи... прочети още »
01.07.201108:58

Роумингът поевтинява

От днес операторите на мобилни мрежи в ЕС са задължени да понижат цените на повиквания с роуминг, съобщава Европейската комисия. При пребиваване в чужда държава от ЕС клиентите, които избират регулираната евротарифа, ще плащат не повече от 35 евроцента на минута за изходящ разговор и 11 евроцента на минута за входящ разговор. Досега... прочети още »
29.06.201109:23

Google създава конкурент на Facebook

Интернет-гигантът Google създаде конкурент на Facebook със сайта за социални контакти Google+. Вицепрезидентът на Google по инженерните въпроси Вик Гъндотра заяви, че Google+ ще позволи на потребителите да разделят онлайн-приятелите си и семейството в различни "кръгове", или мрежи, като споделят информация само с членовете на... прочети още »
27.06.201111:08

iPad 2 се продава официално в България

Таблетът на Apple iPad 2 вече се продава официално в България. Официален дистрибутор на устройството за страната ни е "Апком", а цената му започва от 949 лв. за 16 -гигабайтовата версия с WiFi свързаност.Толкова е и унифицираната му цена в цяла Европа. В България обаче таблетът се продаваше по-скъпо заради факта, че бе внасян... прочети още »
21.06.201108:12

Vertu пусна златен смартфон

Компанията Vertu, водещ производител на скъпи мобилни телефони, пусна модел на телефона Constellation Quest, изработен от въглеродни влакна, злато или стомана. Корпусът на модела Constellation Quest Carbon Fibre е от стомана и 18 каратово злато. Този модел на Vertu е и първият, който има функциите на смартфон. Constellation Quest от... прочети още »
08.06.201111:50

iPhone 5 ще има 8-мегапикселова камера

Предстоящото пето поколение на Apple iPhone ще разполага с 8-мегапикселова камера, съобщи gsmreview.bg. Анонимни източници на digitimes заявиха, че OmniVision има договор за доставка сензори за изображения за Applе iPhone 5. Очаква се тези сензори да са с резолюция от 8 мегапиксела. OmniVision ще доставя около 90 % от сензорите за... прочети още »
25.05.201109:13

Windows 8 излиза догодина

Microsoft официално потвърди, че следващата операционна система Windows 8 ще излезе през 2012 година. Windows 8 е оптимизирана за работа не само с компютри, но също така за таблети и други устройства, предаде КРОСС. От компютърният гигант вярват, че в бъдеще границите между телефони, таблети и компютри ще изчезнат. Хората ще ползват... прочети още »
13.05.201108:44

Забраняват на Марк Зукърбърг достъп до Facebook

Американски адвокат, съименник на основателя на Facebook Марк Зукърбърг съобщи пред местна телевизионна станция, че сайтът временно е блокирал достъпа му до него. В понеделник акаунтът на Зукърбърг е бил блокиран от Facebook като фалшив, тъй като социалната мрежа не допуска фалшиви имена, заяви юристът пред телевизионната станция WISH в... прочети още »
13.05.201108:14

Назрява скандал - Google vs. Facebook

Грандиозен скандал е на път да разтърси интернет индустрията. Главни действащи лица в него ще са Facebook и Google. Публикация в BusinessInsider.com разкрива, че водещата PR агенция Burson-Marsteller се опитала да изпълни "мръсна” поръчка на Facebook срещу Google. Агенцията е пробвала да наеме известен блогър, който да напише... прочети още »