Технологии

13.05.201108:44

Забраняват на Марк Зукърбърг достъп до Facebook

Американски адвокат, съименник на основателя на Facebook Марк Зукърбърг съобщи пред местна телевизионна станция, че сайтът временно е блокирал достъпа му до него. В понеделник акаунтът на Зукърбърг е бил блокиран от Facebook като фалшив, тъй като социалната мрежа не допуска фалшиви имена, заяви юристът пред телевизионната станция WISH в... прочети още »
13.05.201108:14

Назрява скандал - Google vs. Facebook

Грандиозен скандал е на път да разтърси интернет индустрията. Главни действащи лица в него ще са Facebook и Google. Публикация в BusinessInsider.com разкрива, че водещата PR агенция Burson-Marsteller се опитала да изпълни "мръсна” поръчка на Facebook срещу Google. Агенцията е пробвала да наеме известен блогър, който да напише... прочети още »
10.05.201109:55

Майкрософт може да е новият собственик на Скайп

Майкрософт е близо до сделка за покупката на Скайп (Skype). Това съобщи вестник "Уолстрийт джърнъл". Очаква се сделката да е за 7 - 8 милиарда долара. Официалното съобщение се очаква по-късно днес. Според източник на изданието преговорите все още не са завършили и сделка може и да не бъде сключена. От двете компании отказват да... прочети още »
26.04.201111:24

Sony представи първите си таблети

Sony представи първите си таблети, с които ще бори пазарната доминация на Apple, съобщи "Ройтерс". Двете устройства на японската компания, наречени S1 и S2, залагат на операционната система Android 3.0 Honeycomb на Google и ще са първите устройства, които ще поддържат игри за PlayStation. Прогнозите за продажбите на таблети на... прочети още »
12.04.201111:48

Приложение за iPhone пресмята калориите в храната

Време е да спрете да се тревожите точно колко калории има в парче пица, в парче шоколадова торта или в порция пържени картофки, защото ново приложение за iPhone може да пресметне калориите в храната само чрез снимка, съобщава Ройтерс. След като ястието бъде заснето с iPhone, приложението почти мигновено може да отчете броя на калориите,... прочети още »
06.04.201109:32

Какво представлява електромобилът?

Общо 1.40 лева за 100 километра - това е разходът, който дават автомобилите, движещи се изцяло на ток. Цената на колите засега е висока - около 30 хиляди евро без ДДС, съобщи Btv. За сравнение, кола в същия клас със сходно оборудване и бензинов двигател струва около 10 хиляди евро. До 2020 г. в Европа 5% от автомобилите трябва да... прочети още »
28.03.201110:18

Лейди Гага стана първата с над 9 млн. последователи в Twitter

activeStoryGal=1; jQuery('#storyGal'+activeStoryGal).toggle(); Поп-певицата Лейди Гага стана първият потребител на Twitter, събрал над 9 млн. последователи в микроблогинг услугата. Скандалната изпълнителка събра феновете си за малко повече от 3 години (37 месеца), след като се е присъединила към сайта. За разлика от останалите в топ 10 на... прочети още »
23.03.201108:14

Facebook вече е по-популярен от порно сайтовете

Социалните мрежи са по-популярни от порно сайтовете във Великобритания, според проучване на консултантската фирма Experian Hitwise, съобщава BCC. Компанията за онлайн проучвания посочва, че този януари посещенията на сайтове като Facebook са генерирали общо 12,46% от целия онлайн трафик. Това са 2,4 милиарда посещения. Другите сайтове за... прочети още »
16.03.201112:00

Пепси вече ще се продава в растителни бутилки

Компанията "Пепси", един от най-големите световни производители на безалкохолни напитки, представи първата бутилка, направена изцяло от растителни, а не от синтетични материали. "Зелената" бутилка е направена от биологични материали включително просо, борова кора и царевични люспи и изглежда по същия начин, както... прочети още »
11.03.201111:09

Супер тънкият iPad2 вече е на пазара

Apple пусна най-новия си продукт - подобрения таблет iPad2. От днес таблетът е по магазините, но в щатите. От 25 март ще се появи в още 26 държави, но България за съжаление не е сред тях. Засега не е известно кога ще го видим и у нас. Цената на iPad2 започва от 499 USD за 16-гигабайтовата WiFi версия. Таблетът е с променен дизайн и... прочети още »
01.03.201108:08

Google поздравява света с Баба Марта

Най-голямата търсачка Google поздрави света с Баба Марта, изписвайки своя традиционен логотип на главната си страница с преплетени бяло и червена връв, наподобяващи българска мартеница. Търсачка номер едно в света разполага със списък от важни дати и празници, за които се подготвят специални празнични логотипи. Те могат да бъдат както... прочети още »