Технологии

23.03.201108:14

Facebook вече е по-популярен от порно сайтовете

Социалните мрежи са по-популярни от порно сайтовете във Великобритания, според проучване на консултантската фирма Experian Hitwise, съобщава BCC. Компанията за онлайн проучвания посочва, че този януари посещенията на сайтове като Facebook са генерирали общо 12,46% от целия онлайн трафик. Това са 2,4 милиарда посещения. Другите сайтове за... прочети още »
16.03.201112:00

Пепси вече ще се продава в растителни бутилки

Компанията "Пепси", един от най-големите световни производители на безалкохолни напитки, представи първата бутилка, направена изцяло от растителни, а не от синтетични материали. "Зелената" бутилка е направена от биологични материали включително просо, борова кора и царевични люспи и изглежда по същия начин, както... прочети още »
11.03.201111:09

Супер тънкият iPad2 вече е на пазара

Apple пусна най-новия си продукт - подобрения таблет iPad2. От днес таблетът е по магазините, но в щатите. От 25 март ще се появи в още 26 държави, но България за съжаление не е сред тях. Засега не е известно кога ще го видим и у нас. Цената на iPad2 започва от 499 USD за 16-гигабайтовата WiFi версия. Таблетът е с променен дизайн и... прочети още »
01.03.201108:08

Google поздравява света с Баба Марта

Най-голямата търсачка Google поздрави света с Баба Марта, изписвайки своя традиционен логотип на главната си страница с преплетени бяло и червена връв, наподобяващи българска мартеница. Търсачка номер едно в света разполага със списък от важни дати и празници, за които се подготвят специални празнични логотипи. Те могат да бъдат както... прочети още »
08.02.201108:28

Стоим 700 милиарда минути месечно във Facebook

 "Това не е просто игра, това е твоят живот!" - Това е мотото на на днешния 8 февруари – Международен ден за безопасен интернет. Датата се чества в над 60 страни по целия свят. Целта е да се привлече вниманието на обществото върху проблемите, свързани с все по-широкото навлизане на интернет в ежедневието ни, както и... прочети още »
24.01.201112:22

Социалните мрежи са модерна форма на лудост

Освен място за социализация и поддържане на връзки с останалите, социалните мрежи като Facebook и Twitter могат да направят хората "по-малко човеци", изолирайки ги от реалността. Това пише в проучването си американска социоложка, цитирана от Daily Telegraph. Според проф. Шери Търкъл от Масачузецкия технологичен институт (MIT)... прочети още »
22.01.201119:15

Facebook продаде акции за 1.5 милиарда $

Facebook продаде акции на стойност 1,5 млрд. долара, като купувачите са все крупни американски и чужди инвеститори, сред които се откроява банката Goldman Sachs. По мнението на експерти продажбата ще позволи пазарната цена на Facebook в най-скоро време да достигне 50 млрд. долара - по-висока от тази на Yahoo и e-Bay, но на този етап... прочети още »
22.01.201118:41

Zamunda и Arenabg блокирани

Два от най-големите торент портали в България - Zamunda и Arena бяха "ударени" от неочаквана нощна акция на ГДБОП.   Антимафиотите от сектор "Компютърни престъпления и интелектуална собственост" изненадали с операцията си точно в полунощ екипът на двата безплатни сървъра, в резултат на което нито един от тях в... прочети още »
18.01.201108:58

Приложение за iPhone ще показва най-добрите плажове

Всички обичат да ходят на море, а има и хора за които намирането на перфектния плаж се превръща в лятна мисия. Сега приложение за мобилен телефон ще информира летовниците не само за най-добрите метеорологични условия, но и кои плажове са най-близо и най-безопасни. Над 12 000 спасявания се извършват всяка година по хилядите плажове,... прочети още »
12.01.201112:17

Японците изобретиха видеоигра за тоалетна

Sega представи видеоигра специално замислена за тоалетната, която е насочена само към мъжете. Тя следва да бъде монтирана в рамките на следващите две седмици на четири спирки на токийското метро. "Тоалетната", каквото е името на новата игра, се задейства благодарение на сензори при използване на тоалетната. Изобретението може да... прочети още »