Технологии

13.03.201209:10

Yahoo съди Facebook за кражба на патенти

Yahoo подаде съдебен иск срещу Facebook заради нарушения на десет патента. Претенциите се Yahoo предяви за пръв път през февруари - броени месеци преди излизането на Facebook на борсата. Тогава Yahoo заплаши, че ще даде Facebook под съд, ако управата на социалната мрежа не се съгласи доброволно на изплащане на компенсация. Искът е заведен в... прочети още »
09.03.201211:54

Стартира Google Play Store

Google Play Store е новият софтуерен каталог на Google за мобилни приложения, който познавахме като Android Market. Google Play обединява и останалите маркети за електронно съдържание на най-голямата търсачка - Музика, Книги и Филми. Идеята е да се направи консумирането на съдържание от мобилните устройства по-лесно, като Google запрята... прочети още »
07.03.201209:50

Осъмнахме без Фейсбук!

По неизвестни причини страницата на социалната мрежа Фейсбук (Facebook) не е активна днес! За проблема сигнализираха наши слушатели рано тази сутрин, а проблемът към този час остава. Оплакванията идват от потребители на най-голямата социална мрежа и от Германия, Великобритания, Гърция, Холандия, Турция и Русия. Изглежда, че проблеми... прочети още »
02.03.201210:04

Оспорваната нова политика на "Google" за личните данни...

Интернет гигантът "Google" преминава от днес към нови правила за личните данни на потребителите му. Това става въпреки предупрежденията от Брюксел, че новата политика може да наруши законодателството на Европейския съюз. Съгласно промяната личните данни, подадени към една от услугите на компанията, ще могат да бъдат... прочети още »
27.02.201212:26

Гърдите на Дженифър Лопес на Оскарите - тема №1 в социалните мрежи

Оскарите дадоха много храна за коментари в социалните мрежи, като броят им се е увеличил три пъти спрямо миналата година. Потребителите на социалните мрежи обсъждаха най-вече първия Оскар на Мерил Стрийп от 1983 г. насам, опасно дълбокото деколте на роклята на Дженифър Лопес, както и удивителната прилика между френския продуцент Томас... прочети още »
23.02.201209:43

iPhone 5 идва през есента?

Дългоочакваният смартфон на Apple с пореден номер 5 ще направи своя дебют тази есен. Позовавайки сe на "достоверен азиатски източник", японски сайт пише, че Apple ще представят iPhone 5 през септември или октомври. Освен това американската компания оттук нататък щяла да поддържа нов цикъл на пускане на телефоните си през... прочети още »
10.02.201208:49

От ФБР проучвали Стив Джобс приживе

ФБР публикува досието на Стив Джобс, което бюрото е събирало приживе за основателя на компанията "Епъл" (Apple). Дългият 191 страници документ съдържа информация от 1991 г. Тогава Джобс е бил проучван като възможен кандидат за член в Съвета на експертите при президента Джордж Буш старши. Джобс е бил назначен в консултативния... прочети още »
02.02.201209:08

Фейсбук се продава на борсата

Най-голямата в света социална мрежа Фейсбук (Facebook) внесе документи за публично предлагане на свои акции на борсата. Сайтът, който доминира в интернет пространството, публикува за първи път и финансови данни за своята дейност. Оборотът му за миналата година възлиза на повече от 3 милиарда и 700 милиона долара. Печалбата му е почти 670... прочети още »
31.01.201214:03

Във Facebook върви призив за протест срещу ACTA на 11 февруари

България, още 20 страни-членки на ЕС, както и държави като САЩ и Япония са се включили в началото на месеца в търговско споразумение за борба с фалшифицирането - ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement). Споразумението, което цели спазването на авторските права в мрежата, предизвиква бурен дебат. Хората се опасяват, че в резултат на... прочети още »
20.01.201211:48

"Кодак" започва да разпродава фотографските си патенти

Фотографската фирма "Кодак", която обяви банкрут, започва продажбата на над 1000 цифрови патента. Идеята на ръководството е с парите от продажбите да възроди компанията. Интелектуалната й собственост й преди е помагала на фирмата да получи стотици милиони долари комисионни от други производители на електроника. Смята се, че... прочети още »
17.01.201210:30

Лейди Гага има 18 млн. последователи в Туитър

Американската суперзвезда Лейди Гага (Lady Gaga) стана първият човек в света с 18 милиона последователи в сайта за микроблогинг Туитър (Twitter). Певицата постигна забележителния резултат по-малко от месец след като най-големият й съперник в социалните мрежи Джъстин Бийбър достигна 16 милиона онлайн почитатели. Лейди Гага използва акаунта... прочети още »