Технологии

30.07.201210:09

В Skype вече няма да сме анонимни

Разговорите по Skype вече няма да са анонимни. Компанията ще трябва да предоставя информация за потребителите си на американските власти. Причината е, че разговорите по Интернет са популярни не само между семейства и приятели от различни краища на планетата, а и след престъпници, вероятно и терористи, защото връзката е кодирана и разговорът... прочети още »
04.07.201214:55

Евро парламентът отхвърли АCТА

Европейският парламент отхвърли с мнозинство противоречивия световен пакт за борба с фалшифицирането и онлайн пиратството (ACTA), с което отхвърли всички шансове за евентуално ратифициране на договора. С 478 на 39 гласа и 165 "въздържали се" депутатите отхвърлиха ратификацията на Търговско споразумение за борба с фалшифицирането... прочети още »
04.07.201209:27

Firefox за смартфони идва през 2013 г.

Софтуерната компания Mozilla представи официално своята нова мобилна платформа Firefox OS. Базираната на HTML5 операционна система ще захранва смартфони, базирани на отворени мрежови стандарти, съобщи inews.bg. "Тъй като се очаква милиарди нови потребители да влязат в мрежата за първи път през следващата година, важно е на тях да им... прочети още »
07.06.201210:58

6,5 милиона пароли на потребители на LinkedIn изтекоха в интернет

Близо 6,5 милиона пароли, принадлежащи на потребители на социалната мрежа LinkedIn изтекоха в интернет, съобщи първо британският в. "Индипендънт". Днес професионалната мрежа LinkedIn потвърди изтичането на потребителски пароли от системата й. Компанията обаче не посочва точния брой на засегнатите акаунти. Социалната мрежа... прочети още »
04.06.201207:52

Wi-Fi в 35 столични автобуса

Всички софиянци, които пътуват по автобусна линия 111, вече могат да сърфират безплатно, докато се возят. Първата безплатна Wi-Fi зона тръгва в 35 автобуса, които се движат от "Люлин" до "Младост". Ако интересът към безплатен интернет в градския транспорт бъде посрещнат положително от гражданите, телекомът има готовност... прочети още »
19.05.201212:10

Разочароващ старт за Facebook на борсата

Дългоочакваното излизане на Facebook на борсата завърши малко разочароващо, отбелязват борсовите коментатори. Първоначалната цена на акция на социалната мрежа беше 38 долара и в първите часове бързо набъбна до 45 долара за брой. По-късно обаче търговията се успокои и при затварянето на сесията книжата бяха с цена от 38,23 долара или... прочети още »
15.05.201207:54

Американец си имплантира iPod-а в ръката

21-годишният американец от Ню Джърси - Дейвид Хърбан, е решил никога да се разделя със своя плеър от шесто поколение - iPod Nano, съобщават редица информационни сайтове. Той сам се "модифицирал" в собствения си салон за татуировки, като си поставил няколко малки магнита под кожата. Цялата процедура продължила половин... прочети още »
08.05.201208:57

Angry Birds с огромни приходи, създателите обмислят излизане на...

Кой ли би предположил, че игра, в която стреляте по зелени прасета с ядосани птици, ще стане най-популярното гейминг заглавие на нашето време? Angry Birds (Ядосани птици) е играта станала по-популярна от Super Mario и Tetris, а създателите от финландското студио Rovio вече са мултимилионери! Финансовата равносметка за миналата година е... прочети още »
04.05.201209:55

Фейсбук в числа

Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) притежава 900 милиона активни потребители, като повече от половината от тях влизат най-малко веднъж дневно. Ако Фейсбук беше страна, щеше да се нареди трета по население в света след Китай и Индия! Ето и други любопитни факти за Фейсбук в числа: -Повече от половината интернет потребители в света... прочети още »
24.04.201218:10

Google отдава почит на създателя на ципа

С днешното си лого Google (Гугъл) отдава почит на създателя на ципа Гидеон Съндбек. Един от основните елементи в света на съвременната мода намира място на заглавната страница на най-известната интернет търсачка, за да отвори прозореца на информацията за света. Гугъл вече е доказал способностите си, когато трябва да отдаде почит на големи... прочети още »
21.04.201215:15

След дълбините, Джеймс Камерън отива и в Космоса

Председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмит и съоснователят на компанията – милиардерът Лари Пейдж, обединяват усилията си с холивудския режисьор Джеймс Камерън и други инвеститори в амбициозен космически проект, чиято цел е търсенето на природни богатства в Космоса. Повече детайли по изследователския план ще бъдат... прочети още »