Олимпийските игри вдъхновили 150 млн туита

Олимпийските игри са вдъхновили над 150 милиона туита, съобщи сайтът за микроблогинг.

Звездата в спринта Юсейн Болт е привлякъл най-много дискусии и е предизвикал най-голям скок в разговорите след победата си на 200 метра. Това състезание е предизвикало пик с над 80 000 туита на минута спрямо над 74 000 туита в минута след победата му на 100 метра.

Победата на Анди Мъри над Роджър Федерер във финала по тенис при мъжете е предизвикала третия най-голям брой туити, които достигнали 57 000 на минута. Най-дискутираният британски атлет по време на игрите е бил гмуркачът Том Дейли, който се озова в центъра на скандал, когато беше подложен на злостни критики в Туитър. 17-годишно момче беше арестувано след инцидента и Дейли спечели бронзов медал във финала на 10 метра.
Общо 10 атлети са привлекли над 1 милион туита. Сред тях са Майкъл Фелпс и Райън Лохте, златната медалистка по спортна гимнастика Габи Дъглас и малайзийската звезда в бадминтона Лий Чонг Уей.

Най-обсъжданият спорт обаче е футболът. Игрите са били успех за Туитър, който се стреми да привлича спортни фенове, като улеснява следенето на големи състезания онлайн. Сайтът създаде специална страница за Олимпиадата, в която събираше най-добрите туити. Фийсбук също създаде подобна страница, но остана на второ място в съревнованието на социалните мрежи, показва изследване. Според британската агенция за дигитален маркетинг iProspect Туитър е бил любимата социална медия, привличайки например 97% от онлайн разговорите за церемонията по откриването.

Въпреки всички големи спортни моменти нито едно представяне на спортист не е привлякло толкова много разговори в Туитър като изпълнението на Спайс Гърлс. Появата им на церемонията по закриването на Олимпийските игри е предизвикала пик с над 116 000 туита в минута.

Свързани новини

Майкъл Болтън претърпя тежка операция

09.01.2024

Майкъл Болтън с нов концерт у нас

06.04.2023

Michael Bolton отново у нас

20.03.2019

Навсякъде по света (видео)

25.07.2012