6,5 милиона пароли на потребители на LinkedIn изтекоха в интернет

Близо 6,5 милиона пароли, принадлежащи на потребители на социалната мрежа LinkedIn изтекоха в интернет, съобщи първо британският в. "Индипендънт".

Днес професионалната мрежа LinkedIn потвърди изтичането на потребителски пароли от системата й. Компанията обаче не посочва точния брой на засегнатите акаунти.

Социалната мрежа призова потребителите си да променят паролите си заради опасения, че ако се потвърди, изтичането може да включва голямо количество лични данни, включително телефони за връзка.

“Потребителите, чиито акаунти са свързани с изтеклите данни, ще забележат, че настоящата им парола вече не е валидна”, обясняват в съобщение от мрежата.

Потребителите също ще получат имейл от LinkedIn с инструкции как да променят паролата си. Имейлът няма да съдържа линкове. Засегнатите потребители ще получат повече информация за това какво точно се е случило и защо трябва да променят паролите си.

Според изследователите на информационна сигурност, които вече са се запознали с изтеклите данни, вече над 300 000 пароли са декодирани и публикувани в текстови вариант на руски форум.

Ексепртите съветват да ползвате уникална парола, което означава да не ползвате една и съща парола за различни сайтове.

Свързани новини