Технологии

21.04.201215:15

След дълбините, Джеймс Камерън отива и в Космоса

Председателят на борда на директорите на Google Ерик Шмит и съоснователят на компанията – милиардерът Лари Пейдж, обединяват усилията си с холивудския режисьор Джеймс Камерън и други инвеститори в амбициозен космически проект, чиято цел е търсенето на природни богатства в Космоса. Повече детайли по изследователския план ще бъдат... прочети още »
18.04.201207:19

Facebook пусна бутон "Слушам"

Най-голямата социална мрежа Фейсбук пусна бутон "Слушам" (Listen) за официалните страници на солови изпълнители и музикални групи. Бутонът, който е до "Харесвам", вече е достъпен на официалните страници на Лейди Гага, Риана, Мадона, Лени Кравиц, Ред хот чили пепърс" и много други. Пускането на такъв бутон не... прочети още »
17.04.201212:21

Приложение за iPhone контролира сънища

Група изследователи стартираха тест на ново приложение за iPhone, за да установят дали е възможно сами да осъществяваме контрол над сънищата си. Приложението е разработено от британския психолог Ричард Уайсмен, професор в университета Хартфордшир, Англия, предава inews.bg. "Dream On" пресъздава даден пейзаж по време на сън.... прочети още »
03.04.201208:51

Ще плащаме за Farmville

Собственикът на Farmville реши да направи една от най-популярните си игри платена. Целта е да се избегнат евентуалните загуби при излизането на "фермата" и други онлайн игри от социалната мрежа Facebook. Въвежда се първоначална такса от $5 за създаването на акаунт. Спират се и безплатните подаръци, съобщава kaldata. Обмисля се... прочети още »
30.03.201208:49

Фейсбук с нов облик

  От днес всички страници във Facebook ще бъдат обновени автоматично от администратора. Вчера изтече срокът, в който всеки потребител на социалната мрежа можеше да направят това сам. Според новия формат във всеки профил ще се появява т.нар. „таймлайн”, на който ще се подреждат хронологично всички снимки, коментари и... прочети още »
28.03.201216:31

Apple се изложи в Австралия

Прочутата американска компания Apple ще връща пари на всеки австралийски гражданин, който до момента си е купил новия iPad. Причината за действията на Apple е решение на Австралийската комисия за защита на конкуренцията и потребителите, която е открила, че компанията е заблудила с рекламата си клиентите относно ключов аспект на таблета,... прочети още »
19.03.201213:37

Новият iPad идва тази седмица

Новият таблет на Apple ще се появи на пазара у нас в края на тази седмица, дни след официалния му дебют на американския пазар в петък - 16 март. Освен в България, новият iPad ще се продава в общо 25 страни по света, като извън Европа са Мексико, Пуерто Рико, Австралия, Канада, Хонконг, Япония, Сингапур и Макао. Новата версия на таблета ще... прочети още »
14.03.201208:35

Ислямска алтернатива на Facebook тръгва от юли

В интернет скоро ще се появи първата мюсюлманска социална мрежа, която строго ще отстоява нормите на шериата, съобщи Би Би Си. Това ще е възможно от  средата на годината, за когато е предвидено да заработи Salamworld. Новата глобална мрежа е универсална ислямска алтернатива на обичайните социални мрежи, която ще бъде изработена от... прочети още »
13.03.201209:10

Yahoo съди Facebook за кражба на патенти

Yahoo подаде съдебен иск срещу Facebook заради нарушения на десет патента. Претенциите се Yahoo предяви за пръв път през февруари - броени месеци преди излизането на Facebook на борсата. Тогава Yahoo заплаши, че ще даде Facebook под съд, ако управата на социалната мрежа не се съгласи доброволно на изплащане на компенсация. Искът е заведен в... прочети още »
09.03.201211:54

Стартира Google Play Store

Google Play Store е новият софтуерен каталог на Google за мобилни приложения, който познавахме като Android Market. Google Play обединява и останалите маркети за електронно съдържание на най-голямата търсачка - Музика, Книги и Филми. Идеята е да се направи консумирането на съдържание от мобилните устройства по-лесно, като Google запрята... прочети още »
07.03.201209:50

Осъмнахме без Фейсбук!

По неизвестни причини страницата на социалната мрежа Фейсбук (Facebook) не е активна днес! За проблема сигнализираха наши слушатели рано тази сутрин, а проблемът към този час остава. Оплакванията идват от потребители на най-голямата социална мрежа и от Германия, Великобритания, Гърция, Холандия, Турция и Русия. Изглежда, че проблеми... прочети още »