Приложение за iPhone контролира сънища

Група изследователи стартираха тест на ново приложение за iPhone, за да установят дали е възможно сами да осъществяваме контрол над сънищата си.

Приложението е разработено от британския психолог Ричард Уайсмен, професор в университета Хартфордшир, Англия, предава inews.bg. "Dream On" пресъздава даден пейзаж по време на сън. Приложението ще бъде безплатно.

За да ползваме "Dream On" трябва предварително да го включим преди да заспим. След като заспим дълбоко, то ще ни пуска даден времеви или звуков пейзаж, който сме задали предварително. Така, избраният от нас сън ще ни създава усещането, че се намираме на точно това място, в точното време, с конкретните звуци около нас. "Dream On" също така има и аларма, която да ни събужда в момент, в който ще запомним съня си.

Според изследователите целта на стартиралия експеримент е да се установи доколко "Dream On" ще успее да изпълни предназначението си, а от своя страна проф. Уайсмен се надява, че приложението може да се използва, за да се помогне на хора, страдащи от депресия.

Свързани новини

Apple представи новите iPhone 5S и 5C

11.09.2013

IPhone 5: по-малък, по-бърз, по-красив

13.09.2012

Показват iPhone 5 на 12 септември

05.09.2012

Мини iPad илиза на пазара през октомври

27.08.2012

Firefox за смартфони идва през 2013 г.

04.07.2012