Facebook започна обновяване на профилите на потребителите си

Социалната мрежа Facebook започна постепенното обновяване на профилните страници във формата Timeline, съобщиха от компанията.

Дебютът на новите лични страници е ексклузивно за жителите на Нова Зеландия. Компанията е избрала тихоокеанската островна държава за премиерата на Timeline, тъй като страната е с англоговорящо население и е сравнително откъсната от останалите потребители в мрежата.

Идеята на новия дизайн е потребителите да споделят целия си житейски опит чрез него - от раждане, през завършване на гимназия и университет до сватбата и раждането на децата си, пише dnevnik.bg. Това повдига сериозни въпроси около контрола, който хората ще могат да налагат върху това какво се показва на страницата им.

Потребителите на Facebook в Нова Зеландия ще имат 7-дневен "пробен период", през който Timeline ще е видим единствено за стопанина си. През това време всеки ще може да оформи страницата си според личните си предпочитания и когато реши, че всички неудобни и смущаващи елементи са скрити, може да я публикува.

След изтичането на седемте дни обаче Facebook автоматично ще обнови страницата. Според официалното съобщение на компанията новият облик ще обгърне всички профили "в най-близко бъдеще".
 

Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Социалната мрежа не казва нищо за бъга

24.08.2022

Facebook отърва данъците за 2012

20.02.2013

Хората се уморяват от Facebook

06.02.2013