Над 60% от ползвателите на Фейсбук се уморяват от него

Повече от 60 процента от ползвателите на най-голямата социална мрежа в света - Фейсбук, признават, че понякога се уморяват от нея и си вземат "отпуск", като поне за няколко седмица не посещават страницата си.

Данните се съдържат в доклад, подготвен в рамките на проекта на Изследователския център Пю "Интернет и американският живот".  Основните причини, поради които американците искат да си отдъхнат от Фейсбук, са липсата на време и загубата на интерес. Някои ползватели твърдят, че са решили за известно време да не ползват социалната мрежа, осъзнавайки, че тя "не е реалният живот". 

Имало е хора, които са си взели "отпуск", осъзнавайки, че Фейсбук нарушава правото им на неприкосновен личен живот. Други са на мнение, че в социалната мрежа се разпространяват прекалено много клюки. Изследването е показало, че двете трети от възрастните ползватели на интернет редовно влизат във Фейсбук. Около 27 на сто от тях заявяват, че тази година искат да прекарат в социалната мрежа по-малко време. 
 
По данни на Фейсбук броят на активните ползватели на мрежата надхвърля 1 милиард души. Около 82 процента от тях живеят отвъд  пределите на САЩ и Канада.

Свързани новини

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Meta Verified ще се заплаща

20.02.2023

Социалната мрежа не казва нищо за бъга

24.08.2022

Facebook отърва данъците за 2012

20.02.2013

Фейсбук пусна търсачка

16.01.2013