Интернет e като въздуха и водата за младите

Четирима от всеки пет студенти и млади служители, участници в глобално проучване, смятат, че интернет е жизнено важен, колкото основните човешки ресурси - въздух, вода, храна и дом. Изследването е поръчано от компанията "Сиско Системс", предаде БТА.

Ако трябва да избират по-голямата част от анкетираните ще изберат виртуалното движение чрез интернет връзка вместо физическото с автомобил, пише в съобщението. Двама от пет студенти, анкетирани в световен мащаб, твърдят, че за тях интернет е по-важен, отколкото запознанствата, излизането с приятели или слушането на музика. Всеки четвърти студент в световен мащаб заявява, че актуализирания профил във Facebook е по-важен от купоните, запознанствата, слушането на музика или излизането с приятели. Мобилното устройство (лаптоп, смартфон, таблет)  е "най-важната технология в живота."

Според проучването смартфоните са на път да изместят настолните компютри. Тези резултати провокират дебат върху това дали има необходимост от офиси, след като възможността за свързване към интернет и работа е навсякъде - у дома или на обществени места. Само един от 25 студенти и служители, заявяват, че вестникът е най-важният инструмент за достъп до информация.

Около девет от 10 (91% при студентите и 88 на сто при служителите) в световен мащаб заявяват, че имат Facebook регистрация. Под знака, че границата между работата и личния живот става все по-тънка, седем от десет служители "са добавили като приятели" своите ръководители или колеги във Facebook, което е индикатор за падането на границите, разделящи работата и личния живот.

Проучването е от две части - едното включващо студенти, другото - млади професионалисти над 20-годишна възраст. Всяко проучване включва по 100 респонденти от 14 държави (САЩ, Канада, Мексико, Бразилия, Великобритания, Франция, Испания, Германия, Италия, Русия, Индия, Китай, Япония и Австралия), което формира група от 2800 респонденти.