Технологии

10.01.201711:59

Нов смартфон ще изследва качеството на продуктите

Китайската компания Changhong представи смартфон с вграден сензор SCIO, който позволява на своите собственици да узнаят химичния състав на хранителни продукти и лекарства, информират от manager.bg. Премиерата бе на изложението зa битова техника Consumer Electronics Show 2017 в Лос Анжелис, съобщава Digital... прочети още »
19.12.201610:20

Facebook пуска функция срещу фалшиви новини

Facebook започва тестове на нова функция срещу фалшивите новини, съобщава manager.bg.   Ако потребител види подозрителна новина, може да кликне в горния десен ъгъл на новия бутон и да я маркира. Така тя ще стигне до специализирани организации, които ще проверят фактите. Ако експертите открият, че новината е менте, тя ще бъде... прочети още »
29.11.201615:44

Функция на Facebook прави всичките ви публикации публични

Facebook има 1.79 млрд. активни потребители на месец, напомня profit.bg. Това означава, че майка ви, баща ви, шефът ви и случайният човек, който срещате всеки ден на път за работа, е много вероятно да използват социалната мрежа. Поради това филтрирането на хората, които могат да виждат публикациите ви, е от ключово... прочети още »
22.11.201613:54

Ето защо ни карат да изключваме смартфона по време на полет

Да изключваме ли мобилните телефони на борда на самолета или да се направим на разсеяни? Това си мисли всеки втори пътуващ, пише  manifesto.bg. Темата е силно обсъждана и от страна на авиолиниите, тъй като те се стремят да се адаптират към всяка нова технология. Стандартната практика е да поставите телефона си в така наречения... прочети още »
31.10.201614:13

Google пусна онлайн-обиколки из 50 музея по света

Google пусна тематична онлайн-изложба, посветена на света на живата природа и човешката еволюция, информира manager.bg. Потребителите могат да посетят 150 интерактивни експозиции, да разгледат 300 хил. снимки и видео и да направят 30 виртуални обиколки в 50 музея по света.   Онлайн пътуването е  наречено Performing Arts и е... прочети още »
19.10.201613:51

Нова услуга на Google ни казва лъжат ли ни в новините

Нова услуга на интернет гиганта Google ще ни позволи да проверяваме дали това, което четем, е вярно, информира profit.bg. Тя е наречена Fact check.    Ъпдейтът ще бъде добавен под формата на бутон в статиите на Google News, подобно на In-Depth, Opinion, Local News и Wikipedia. Благодарение на специален компютърен код, под... прочети още »
17.08.201612:34

Внимание: Нова измама във Facebook

Десетки български потребители алармират за нова измама в най-голямата социална мрежа Facebook, предупреждава manager.bg.   Става въпрос за томбола, която раздава награди. Измамниците призовават потребителите да харесат страницата на фалшивата игра. Следва имейл, в който се съобщава, че печелите награда от томболата, но за да я... прочети още »
11.08.201609:40

Искат блокиране на торентите на ниво операционна система

Разработчиците на операционни системи да бъдат заставени чрез закон да се борят срещу разпространението на пиратско съдържание, предлага доклад на шведските организации Black Market Watch и Global Initiative Against Transnational Organized Crime, за който съобщава TechNews.bg.   Според авторите на идеята, компании като Microsoft,... прочети още »
27.07.201610:16

10 неща, които не трябва да публикувате във Facebook

С над 1.49 млрд. потребители, Facebook е една от най-влиятелните общности в света, пише profit.bg. Въпреки че в изявленията на социалната мрежа се казва, че защитата на личния живот на нейните потребители е с най-висок приоритет, има определена информация, която е добре да помислите дали да споделите в профила си. Ето 10 подобни неща, които... прочети още »
15.07.201610:37

Нов сайт показва цялата ви история в Google

Нов сайт събира информация за всеки уебсайт, който сте посещавали, всичко, което сте търсили и много други неща, които сте правили на телефона си, с ползване на някоя от услугите на Google, пише profit.bg.    Google пусна нов сайт, който показва абсолютно всичко, което интернет търсачката знае за потребителите си. А това е... прочети още »
14.07.201618:21

Megaupload планира триумфално завръщане

Скандалната и изключително популярна до неотдавна услуга за споделяне на файлове Megaupload ще заработи отново с пълна сила през 2017, съобщи лично основателят на проекта Kim Dotcom, пише TechNews.bg. Всички акаунти на регистрираните потребители ще бъдат възстановени. Освен това услугата ще предложи синхронизиране с всички мобилни устройства,... прочети още »