Технологии

31.10.201614:13

Google пусна онлайн-обиколки из 50 музея по света

Google пусна тематична онлайн-изложба, посветена на света на живата природа и човешката еволюция, информира manager.bg. Потребителите могат да посетят 150 интерактивни експозиции, да разгледат 300 хил. снимки и видео и да направят 30 виртуални обиколки в 50 музея по света.   Онлайн пътуването е  наречено Performing Arts и е... прочети още »
19.10.201613:51

Нова услуга на Google ни казва лъжат ли ни в новините

Нова услуга на интернет гиганта Google ще ни позволи да проверяваме дали това, което четем, е вярно, информира profit.bg. Тя е наречена Fact check.    Ъпдейтът ще бъде добавен под формата на бутон в статиите на Google News, подобно на In-Depth, Opinion, Local News и Wikipedia. Благодарение на специален компютърен код, под... прочети още »
17.08.201612:34

Внимание: Нова измама във Facebook

Десетки български потребители алармират за нова измама в най-голямата социална мрежа Facebook, предупреждава manager.bg.   Става въпрос за томбола, която раздава награди. Измамниците призовават потребителите да харесат страницата на фалшивата игра. Следва имейл, в който се съобщава, че печелите награда от томболата, но за да я... прочети още »
11.08.201609:40

Искат блокиране на торентите на ниво операционна система

Разработчиците на операционни системи да бъдат заставени чрез закон да се борят срещу разпространението на пиратско съдържание, предлага доклад на шведските организации Black Market Watch и Global Initiative Against Transnational Organized Crime, за който съобщава TechNews.bg.   Според авторите на идеята, компании като Microsoft,... прочети още »
27.07.201610:16

10 неща, които не трябва да публикувате във Facebook

С над 1.49 млрд. потребители, Facebook е една от най-влиятелните общности в света, пише profit.bg. Въпреки че в изявленията на социалната мрежа се казва, че защитата на личния живот на нейните потребители е с най-висок приоритет, има определена информация, която е добре да помислите дали да споделите в профила си. Ето 10 подобни неща, които... прочети още »
15.07.201610:37

Нов сайт показва цялата ви история в Google

Нов сайт събира информация за всеки уебсайт, който сте посещавали, всичко, което сте търсили и много други неща, които сте правили на телефона си, с ползване на някоя от услугите на Google, пише profit.bg.    Google пусна нов сайт, който показва абсолютно всичко, което интернет търсачката знае за потребителите си. А това е... прочети още »
14.07.201618:21

Megaupload планира триумфално завръщане

Скандалната и изключително популярна до неотдавна услуга за споделяне на файлове Megaupload ще заработи отново с пълна сила през 2017, съобщи лично основателят на проекта Kim Dotcom, пише TechNews.bg. Всички акаунти на регистрираните потребители ще бъдат възстановени. Освен това услугата ще предложи синхронизиране с всички мобилни устройства,... прочети още »
28.06.201610:40

Twitter отпуска 140 секунди за видео

Twitter обяви, че ще удължи до 140 секунди видеата за публикуване в микроблога, съобщава manager.bg. Чрез визуалното съдържание компанията се надява да разшири аудиторията си, чийто брой  от доста дълго е в застой.   Досега видеото в Twitter  бе ограничено до 30 секунди. Неотдавна мрежата удължи и съобщенията до 140 знака... прочети още »
20.06.201615:58

Ето как да разберете кой ви е "разприятелил" във фейсбук

Ако сте се чудили защо броят на вашите приятели намалява, може да видите кой от тях ви е "разприятелил" с помощта на приложението Who Deleted Me, пише infobulgaria.info. То е безплатно и е налично както за iOS и Android, така и като добавка за браузъра Chrome.   Приложението работи, като при инсталирането му прави списък на... прочети още »
15.06.201609:43

В бъдеще ще можете да купувате всичко през Facebook Messenger

Докато обсъждате с някой познат рождения ден на общ приятел в Messenger, ще ви се предложи възможност да поръчате цветя и те да бъдат доставени от специализирани сайтове за подобни услуги. Това са плановете на социалната мрежа Facebook и нейният Messenger, пише profit.bg.    Това ще става с ползването на изкуствен интелект,... прочети още »
06.06.201615:31

Приложение позволява да прочетеш “Harry Potter” за един час

Социалните мрежи и блоговете се побъркаха по новото мобилно приложение Spritz, което позволява бързо четене, пише 6nine.net. Хората са свикнали да четат думи подредени в дълги редици, Spritz обаче показва всяка дума по отделна с висока скорост.   Самото приложение ви позволява да нагласяте скоростта на показване на думите – от... прочети още »