Технологии

15.06.201609:43

В бъдеще ще можете да купувате всичко през Facebook Messenger

Докато обсъждате с някой познат рождения ден на общ приятел в Messenger, ще ви се предложи възможност да поръчате цветя и те да бъдат доставени от специализирани сайтове за подобни услуги. Това са плановете на социалната мрежа Facebook и нейният Messenger, пише profit.bg.    Това ще става с ползването на изкуствен интелект,... прочети още »
06.06.201615:31

Приложение позволява да прочетеш “Harry Potter” за един час

Социалните мрежи и блоговете се побъркаха по новото мобилно приложение Spritz, което позволява бързо четене, пише 6nine.net. Хората са свикнали да четат думи подредени в дълги редици, Spritz обаче показва всяка дума по отделна с висока скорост.   Самото приложение ви позволява да нагласяте скоростта на показване на думите – от... прочети още »
02.06.201614:47

Загорка Зелен Фонд търси зелените идеи на 2016

За шеста поредна година, Загорка Зелен Фонд стартира със своето търсене на най-зелената идея за по-ефективно използване на енергия и вода в градски условия. Участие с проекти в публичния конкурс могат да вземат всички граждани и неправителствени организации на zagorkacompany.bg, в срок до 31 август, 2016 г.    Авторът или... прочети още »
26.05.201609:34

5 смени на лога на компании, които потребителите не харесаха

Със сигурност сте забелязали, че Instagram смени логото си наскоро, пише profit.bg. Хората, съвсем неизненадващо, изразиха мненията си за новото лого - предимно негативни. В проучване на AdAge, 67% от хората казват, че предпочитат старото лого. От Adweek определиха новото лого като "пародия", GQ го нарече "промяната на лого,... прочети още »
10.05.201617:16

Мобилните телефони не причиняват рак, смятат учените

Употребата на мобилни телефони не е довела до ръст в заболяванията от рак на мозъка, твърди австралийско проучване. Няма доказателства, че мобилните телефони предизвикват рак, твърдят учени, които са изследвали случаите на заболявания за период от 30 години. Данни от проучването публикува Cancer Epidemiology, пише... прочети още »
05.05.201610:48

WhatsApp приложения скоро за Windows и OS X

Популярният мобилен месинджър WhatsApp е достъпен в уеб версия за потребителите на РС от началото на миналата година, но скоро ще излязат и настолни WhatsApp приложения за Windows и Mac, пише technews.bg.   Според публикации в Twitter, разработката на WhatsApp приложения за операционни системи Windows и OS X е в пълен ход. Настолните... прочети още »
22.04.201612:58

Viber също започва да кодира комуникацията

След като чат приложението WhatsApp приложи кодиране на комуникацията между потребителите от край до край в своята платформа, друга голяма компания също се присъединява към вълната от приложения, които засилват сигурността, пише profit.bg.    Viber, която има над 711 милиона потребители, вече също предлага кодиране на... прочети още »
07.04.201611:49

WhatsApp вече кодира цялото общуване през приложението

Притежаваната от Facebook WhatsApp обяви, че е добавила пълно кодиране (криптиране) за всякакъв вид комуникация през приложението, съобщава profit.bg.    Това означава, че всички текстови приложения, трансфери на файлове и гласови обаждания ще бъдат кодирани по пътя им между крайните потребители, така че да не могат да бъдат... прочети още »
06.04.201610:28

12 бързи команди с клавиатурата, които ще са ви полезни

Много компютърни специалисти работят със забележителна бързина, тъй като знаят как да използват бързи команди с клавиатурата. Искате ли и вие да подобрите бързината си? Ето няколко трика, които да овладеете, съветва profit.bg.   1. Добавете отметка  PC: Ctrl + D  Mac: Apple key + D    2. Изтрийте... прочети още »
05.04.201612:25

4 съвета за сигурност в интернет от бивш американски шпионин

Срещу вас може и да не стои цялата мощ на правителството на САЩ, което се опитва да проследява вашата комуникация, както е в случая с бившия американски шпионин Edward Snowden, но това не означава, че не си заслужава да защитите дигиталния си живот, пише profit.bg. В интервю преди време Snowden очертава няколко бързи и лесни начина, по които... прочети още »
25.03.201610:27

Виж как се изпращаха имейли в началото на интернет (видео)

Британската тв мрежа Thames Television пусна видео от най-ранната история на електронната поща, съобщава manager.bg. Фрагментът е от 1984, от програмата "База данни“. Съпрузите Пат и Джулиън Грийн показват как се праща имейл.   За влизане в интернет двойката използа първите в света масови модеми Minor Miracles WS2000 и... прочети още »