Технологии

20.07.201514:58

11 технологични мита, на които трябва да спрете да вярвате

Лошо ли е да зареждате телефона си през нощта? Можете ли да зареждате iPhone с адаптер за iPad? Въпреки че много често използваме устройства като смартфони и лаптопи, имаме доста въпроси за това как работят. На фона на цялата съществуващата информация, която не е изцяло вярна, е трудно човек да разбере дали се отнася правилно с електрониката... прочети още »
15.07.201516:13

5 мита за зареждането на батерията на телефона

"Не използвайте телефона си, докато се зарежда," "не го оставяйте да се зарежда цяла нощ" и "винаги изчаквайте батерията да падне напълно" - това са само няколко от популярните митове за батериите на смартфоните, пише profit.bg. Когато става въпрос за живота на батерията, има много малки правила за това какво... прочети още »
08.07.201516:53

Приложение показва кой ни е изтрил от Facebook

Ако имате възможност да разберете дали някой вече не ви смята за приятел, ще се възползвате ли? Приложение, наречено Who Deleted Me, дава възможност на Facebook потребителите да виждат дали техните приятели са изтрили профилите им от списъка си в социалната мрежа, информира profit.bg.    Около 500 000 души са общо регистрираните... прочети още »
02.07.201515:54

Zuckerberg: "Телепатия през Фейсбук? В бъдеще със...

Основателят на Фейсбук Mark Zuckerberg заяви, че според него в бъдеще технологиите за комуникация ще позволяват да се изпращат и мисли.   "Ще може да си помислиш нещо и ако искаш, твоят приятел незабавно ще може също да го помисли", каза Zuckerberg в отговор на въпрос, зададен на неговата Фейсбук страница, пише бгнес. Тези... прочети още »
02.07.201514:11

Гледаме най-много телевизия в Европа

Българите прекарват най-много време пред телевизора – 4 ч. и 8 мин. на ден – повече от всички европейци, които гледат телевизия средно по 3 ч. и 7 мин., сочи проучването Samsung Techonomic Index 2015, цитирано от TechNews.bg.   Средно 20 устройства притежава едно българско домакинство, което е повече от показателя за... прочети още »
17.06.201509:43

Приложенията, които хабят най-бързо батерията на смартфона

Когато става въпрос за издръжливостта на батерията на смартфона, освен да спазвате съвети за удължаването й, е добре да следите и какви приложения ползвате, съветват profit.bg.    Някои приложения хабят батерия, дори когато не са активирани. "Много приложения не щадят батерията на смартфоните, като използват от... прочети още »
26.05.201509:45

Внимавайте, ако продавайте стария си Android смартфон

Ако планирате да продадете стария си Android смартфон, то е добре да помислите пак, съветва profit.bg. Много е възможно той да съхранява, снимки, видеа, както и паролата ви за Facebook, дори и ако си мислите, че сте ги изтрили.    Изследвания сочат, че пазарът на смартфони втора ръка е значителен, като на него се продават около... прочети още »
14.04.201513:46

Учени разработиха батерия, която може да се зарежда за минута

Изследователи от Станфордския университет са разработили алуминиева батерия, която скоро ще може да зарежда електронни продукти - от смартфони до лаптопи - в рамките на една минута, съобщава profit.bg.    Резултатите от изследванията бяха публикувани в списание Nature. Алуминиево-йонната батерия се очаква да е далеч по-безопасна... прочети още »
09.04.201511:24

Американски съд даде развод във Фейсбук

Жена от Ню Йорк подаде молба и получила развод във Фейсбук, това е първият подобен случай в съдебната практика, информира бгнес.   Съдът в Манхатън даде официално разрешение бракът да се разтури в социалната мрежа. Молбата за развод беше връчена под формата на съобщение във Фейсбук, тъй като американската гражданка Еланора Байду от... прочети още »
02.04.201517:55

Момчето, което вбеси Instagram

17-годишно момче заплашва компания, оценена на 35 млрд. долара, пише profit.bg.    Калеб Бен е гимназист от Лос Анджелис. Той е разработил (за един уикенд) приложение, което може да качва снимки в Instagram от компютър, а не както до сега беше възможно – само от телефон. Приложението се нарича Uploader и от няколко седмици... прочети още »
26.03.201514:41

Приложение ни спира да използваме интернет

В свят, в който се опитваме да свържем всичко с глобалната мрежа – от каишки за домашни любимци до хладилници и климатици, се появи приложение, което прави точно обратното – изключва ви от нея, съобщава profit.bg.    Базиран в Берлин стартъп с името Offtime ще направи така, че смартфонът ви да няма достъп до интернет... прочети още »