Технологии

10.02.201514:42

Twitter въвежда 30-секундни видеоклипове

Потребителите на Twitter вече ще могат да публикуват видеоклипове с продължителност до 30 секунди, пише TechNews.bg. Друга новост в социалната мрежа е възможността за групов част, съобщи официалният блог на Twitter.   Системата за видео позволява публикуване на вече съществуващ файл или създаване на нов. Във втория случай трябва да... прочети още »
23.01.201515:11

Интернет ще изчезне, смята председателят на Googlе

Председателят на борда на директорите на Googlе и един от най-богатите предприемачи в света, Eric Schmidt, смята, че дните на интернет в сегашния му вид са преброени, информира бгнес. Това мнение бе изразено в четвъртък по време на една от дискусиите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.   На въпроса какво ще е бъдещето... прочети още »
16.01.201516:45

Facebook пуска нов портал - Facebook на работа

Facebook пуска нов портал, който ще се нарича "Facebook на работа“ и ще ви помага да правите официално това, което така или иначе правите по цял ден – да висите "във Фейса“, пише profit.bg.    Новата услуга работи като нормален Facebook, но ви позволява да се свързвате с колеги, които може и да не са... прочети още »
12.12.201417:41

От Facebook взеха решение за бутона "не харесвам“

Facebook няма да въвежда бутон "не харесвам“. Това заяви основателят на социалната мрежа Mark Zuckerberg, цитиран от profit.bg.    "Много хора говорят за необходимост от бутон dislike (не харесвам). Хората искат да имат възможност да кажат, че някои неща не са добри, но ние не мислим, че това ще донесе нещо... прочети още »
04.11.201409:09

Технологиите убиват близостта между партньорите

Технологиите унищожават интимността във връзката, казва писателят Пол Леви, цитиран от бгнес.   У дома, по време на вечеря често дамите искат да поговорят с партньора си, но той е твърде зает да си проверява имейла. Мъжът се прави, че слуша какво му говори половинката му, но всъщност в мислите си е някъде другаде. Част от дамите се... прочети още »
08.10.201410:59

Фейсбук пуска приложение за анонимно общуване

Фейсбук разработва мобилно приложение, което ще позволи на потребителите да комуникират анонимно, като използват псевдоними, вместо името от акаунта си, пише бгнес.   Според изданието приложението може да стане факт до няколко седмици. С разработването на анонимното общуване се е заел основателят на услугата "Branch" Джош... прочети още »
29.09.201410:53

Честит рожден ден, Google! 10 интересни факта за търсачката

Този уикенд беше 15 рожден ден на търсачката Google. Вижте 10 интересни факти за нея по случай празника й, събрани от profit.bg.    1. Рожденият ден на търсачката е на 27 септември.   2. Google взема под внимание над 200 фактора, преди да покаже най-добрите резултати на всяко търсене. И всичко това за частица от... прочети още »
18.09.201410:45

Проверете изтекла ли е паролата ви от Gmail

Преди седмица гръмна скандалът с милионите изтекли пароли от различни Google акаунти. Тогава член на руски биткойн форум публикува почти 5 млн. пароли на акаунти, като уверяваше, че поне 60% от тях са активни.   Пред Cnews Google коментираха, че това е резултат на дългосрочни опити за фишинг и хакинг на акаунти. Така са откраднати... прочети още »
27.08.201412:18

Бързият интернет прави хората по-умни?

Високоскоростният интернет има решаващо значение за хай-тек фирмите, които разчитат в дейността си основно на мрежата. Едно скорошно проучване показва също, че бързата интернет връзка е предпоставка за наличието на по-умни хора, пише TechNews.bg. Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между... прочети още »
06.08.201416:28

iOS 8 ще контролира и дишането ни

Бета версия на мобилната платформа iOS 8 добавя поддръжка на една интересна функция – възможност iPhone и iPad да следят и измерват дишането на потребителя.   Сами по себе си мобилните устройства на Apple не могат да следят дишането. Това се постига чрез приложение HealthKit и данни от спирометъра – именно поддръжка за... прочети още »
30.07.201414:33

Приложение за смартфони за доставка на... канабис

В Сан Франциско заработи услуга за доставка на канабис за медицински нужди по домовете. Новото приложение за смартфони Eaze обещава поръчаното да пристигне до 10 минути по модела на популярните таксиметрови услуги Uber, пише бгнес.   Приложението, пуснато във вторник (eazeup.com) е представено като "нова здравна услуга за... прочети още »