Технологии

04.11.201409:09

Технологиите убиват близостта между партньорите

Технологиите унищожават интимността във връзката, казва писателят Пол Леви, цитиран от бгнес.   У дома, по време на вечеря често дамите искат да поговорят с партньора си, но той е твърде зает да си проверява имейла. Мъжът се прави, че слуша какво му говори половинката му, но всъщност в мислите си е някъде другаде. Част от дамите се... прочети още »
08.10.201410:59

Фейсбук пуска приложение за анонимно общуване

Фейсбук разработва мобилно приложение, което ще позволи на потребителите да комуникират анонимно, като използват псевдоними, вместо името от акаунта си, пише бгнес.   Според изданието приложението може да стане факт до няколко седмици. С разработването на анонимното общуване се е заел основателят на услугата "Branch" Джош... прочети още »
29.09.201410:53

Честит рожден ден, Google! 10 интересни факта за търсачката

Този уикенд беше 15 рожден ден на търсачката Google. Вижте 10 интересни факти за нея по случай празника й, събрани от profit.bg.    1. Рожденият ден на търсачката е на 27 септември.   2. Google взема под внимание над 200 фактора, преди да покаже най-добрите резултати на всяко търсене. И всичко това за частица от... прочети още »
18.09.201410:45

Проверете изтекла ли е паролата ви от Gmail

Преди седмица гръмна скандалът с милионите изтекли пароли от различни Google акаунти. Тогава член на руски биткойн форум публикува почти 5 млн. пароли на акаунти, като уверяваше, че поне 60% от тях са активни.   Пред Cnews Google коментираха, че това е резултат на дългосрочни опити за фишинг и хакинг на акаунти. Така са откраднати... прочети още »
27.08.201412:18

Бързият интернет прави хората по-умни?

Високоскоростният интернет има решаващо значение за хай-тек фирмите, които разчитат в дейността си основно на мрежата. Едно скорошно проучване показва също, че бързата интернет връзка е предпоставка за наличието на по-умни хора, пише TechNews.bg. Анализът на американската организация High Speed Internet разкрива пряка зависимост между... прочети още »
06.08.201416:28

iOS 8 ще контролира и дишането ни

Бета версия на мобилната платформа iOS 8 добавя поддръжка на една интересна функция – възможност iPhone и iPad да следят и измерват дишането на потребителя.   Сами по себе си мобилните устройства на Apple не могат да следят дишането. Това се постига чрез приложение HealthKit и данни от спирометъра – именно поддръжка за... прочети още »
30.07.201414:33

Приложение за смартфони за доставка на... канабис

В Сан Франциско заработи услуга за доставка на канабис за медицински нужди по домовете. Новото приложение за смартфони Eaze обещава поръчаното да пристигне до 10 минути по модела на популярните таксиметрови услуги Uber, пише бгнес.   Приложението, пуснато във вторник (eazeup.com) е представено като "нова здравна услуга за... прочети още »
25.07.201413:09

Google е изпълнил половината молби за премахване на връзки

Google е изпълнил повече от половината от всички 91 000 молби за премахване на стари и неточни данни за потребители от страните-членки на ЕС.   Представител на компанията информирал европейските регулатори в Брюксел, съобщи бгнес. През май 2014 съдът на ЕС постанови, че законът дава правото на европейски граждани да контролират... прочети още »
21.07.201411:54

Facebook ще тества нов бутон

Социалната мрежа Facebook обяви, че започва да тества нов бутон Buy (Купи), с помощта на който потребителите ще могат да купуват продукти, без дори да излизат от сайта.    Услугата ще бъде достъпна както за компютър, така и за мобилен телефон, информира profit.bg. От компанията уверяват, че данните за банковите карти на... прочети още »
11.07.201411:13

Създадоха смартфон приложение за ревниви съпрузи

За ревнивите съпрузи вече има специално приложение за смартофни – mCouple, което позволява в реално време да се следи какво прави другия човек на своя телефон, пише profit.bg.    Приложението има достъп до съобщения, контакти, история на обажданията, съобщения във Facebook в реално време. И още нещо – приложението... прочети още »
08.07.201415:45

Британски учен настоява за 4-дневна работна седмица

Работната седмица трябва да се намали до 4 дни, а през останалите 3 дни хората да почиват, смята проф. Джон Аштън,директор на Факултета по обществено здраве.   По неговите думи, в момента има проблем с "неравномерното разпределение на работата” – някои хора работят твърде много, а други изобщо нямат работа, пише... прочети още »