Технологии

19.05.201414:38

Google Glass отново пуснати в свободна продажба (видео)

Google пусна в продажба очилата с допълнена реалност за всички американци, но без да намали цената на иновативното устройство, пише TechNews. Това е втората подобна акция, с която интернет гигантът проучва интереса към Google Glass.     Инициативата Explorer Program ще продължи ограничен период от време, тъй като Google все... прочети още »
16.05.201412:06

Тийнейджър подобри рекорд по бързо писане на SMS

Бразилски тийнейджър счупи световния рекорд за скоростно писане на SMS съобщения. Постижението на 16-годишния Марсел Фернандес бе записано в Книгата на рекордите Гинес, пише бгнес.   Участниците в състезанието, проведено миналия месец в Ню Йорк, трябваше да наберат на телефона на английски език следната фраза: The razor-toothed... прочети още »
13.05.201412:14

Mars One избира между 705 души за полет до Червената планета

Компанията Mars One ще избира между 705 души, които да се заселят на Марс след десетилетие, пише Обекти.  Базираната в Холандия организация с идеална цел планира да създаде селище на Марс в началото на 2025.   Компанията обяви, че е пресяла кандидатите, намалявайки броя им от 1058 на 705. Първоначално желаещите да се заселят... прочети още »
09.05.201416:06

Samsung смени дизайнер, Galaxy S5 приличал на лейкопласт

Samsung смени главния си дизайнер на смартфони след масовите критики към последния им модел - Galaxy S5. Въпреки че е лидер в продажбите в глобален мащаб, гигантът отнася доста ниски оценки за новите си продукти, пише infobulgaria. Скучният и повтарящ се дизайн, липса на развитие и в нискобюджетните, и в скъпите смартфони - това са... прочети още »
29.04.201413:55

Лесен начин да удвоим креативността си

Хората стават два пъти по-креативни, когато се разхождат, а не седят седнали, показва американско изследване, цитирано от бгнес.   Екипът на д-р Мерилин Опецо от университета в Санта Клара, Калифорния, съветва да излезем на разходка в парка, ако искаме да стигнем до новаторска идея. Учените провели серия от експерименти, в които... прочети още »
24.04.201412:47

Facebook е утроил печалбата си

Най-голямата социална мрежа в света Facebook е увеличила нетната си печалба през третото тримесечие на 2014, което се дължи на по-високите приходи от реклама, информира bgnes.   Нетната печалба на Facebook през първите три месеца от годината са достигнали 642 милиона долара или 25 цента на акция, което е почти тройно увеличение... прочети още »
23.04.201415:07

Жените по-често лъжат в секс SMS-и

Жените по-често лъжат, докато пишат еротични съобщения, като най-често те просто "разкрасяват истината", казвайки, че са под душа или се докосват, а всъщност, например, чистят, пише бгнес.   "С какво си облечена?" е класическо начало на еротична кореспонденция. Най-честият отговор на жените е "с нищо"... прочети още »
15.04.201415:40

В коя социална мрежа са по-склонни към изневери?

Хората, които са често активни в социалните мрежи, особено в twitter, не са моногамни, по-често изневеряват и се разделят с партньорите си, установи американско проучване, цитирано от бгнес.   Изследването е направено от специалисти в университета в щата Мисури, които съветват двойките да разредят посещенията си в социалните мрежи,... прочети още »
14.04.201414:44

Социалните мрежи деформират мнението ни за тялото ни

Времето прекарано в разглеждане на снимки, публикувани в социалните мрежи от наши приятели, създава грешно впечатление у дамите за собствения им външен вид, установи скорошно проучване, цитирано от бгнес. Колкото повече жените разглеждат снимки на други женски тела в интернет, толкова по-негативно те се настройват към собственото си тяло,... прочети още »
11.04.201413:38

Откриха изключително опасен пробив в интернет сигурността

Открит е изключително опасен пробив в сигурността на интернет. Милиони пароли, номера на кредитни карти и други твърде чувствителни данни са станали достъпни за потенциални компютърни хакери, които може тайно да са се възползвали от проблема преди откриването му, предаде обекти. Според "Ройтерс“ това е един от най-сериозните... прочети още »
09.04.201414:03

Телефон повече от 4 часа дневно води до импотентност

Добре известно е, че мобилните телефони могат да убият момента. Тъкмо когато двама души водят задълбочен разговор, например, телефонът звъни, или се появява известие за имейл от работата. Мобилните телефони обаче може би нанасят по-голяма вреда, отколкото предполагаме, показва ново изследване, цитирано от бгнес.   Учените са открили,... прочети още »