Технологии

11.04.201413:38

Откриха изключително опасен пробив в интернет сигурността

Открит е изключително опасен пробив в сигурността на интернет. Милиони пароли, номера на кредитни карти и други твърде чувствителни данни са станали достъпни за потенциални компютърни хакери, които може тайно да са се възползвали от проблема преди откриването му, предаде обекти. Според "Ройтерс“ това е един от най-сериозните... прочети още »
09.04.201414:03

Телефон повече от 4 часа дневно води до импотентност

Добре известно е, че мобилните телефони могат да убият момента. Тъкмо когато двама души водят задълбочен разговор, например, телефонът звъни, или се появява известие за имейл от работата. Мобилните телефони обаче може би нанасят по-голяма вреда, отколкото предполагаме, показва ново изследване, цитирано от бгнес.   Учените са открили,... прочети още »
08.04.201410:53

20 тайни стаи, които бихте искали да имахте у дома си (галерия)

Независимо дали ще ви напомнят за скривалищата, които всеки е имал като дете, бомбоубежища или средновековни тайници, тайните стаи винаги са имали свето безспорно очарование. Построени за работа, игра или почивка, следващите 20 няма как да ен ви пленят. прочети още »
01.04.201415:35

10 прости въпроса за човешкото тяло, на които науката не може да...

Днес знаем за човешкото тяло повече от когато и да било. Въпреки напредъка на науката обаче много наши особености остават загадка, пише обекти. Например:   1. Защо имаме отпечатъци на пръстите? Науката не знае нищо за природните функции и причини за появяването на онези странни нарези по върховете на пръстите ни. Възможният отговор... прочети още »
28.03.201416:39

Приложение на смартфона ще помага на алкохолици

В САЩ разработиха специално приложение за мобилни устройства, които ще помага на хора да се избавят от пристрастеността си към алкохола, информира бгнес.   В статия, публикувана в официалния вестник на Американската медицинска асоциация, се обяснява, че програмата кара смарфона да издава силен звук за тревога, когато собственикът му... прочети още »
27.03.201415:32

Купиха вила в Бали с... биткойни

Почитател на електронната валута биткойн плати повече от 800 биткойна (около 890 000 долара) за луксозна вила в Бали, Индонезия, пише бгнес. Напълно обзаведената вила с две спални е продадена чрез онлайн магазина за продажба с биткойни BitPremier.   "Купувачът на вилата наскоро купи известно количество биткойни и иска да запази... прочети още »
26.03.201411:03

Наближава Часът на Земята 2014

След като Спайдърмен стана първият посланик-супергерой на световното движение Часът на Земята, организирано от WWF, Андрю Гарфилд и Ема Стоун избраха да подкрепят два отделни проекта на движението. Актьорите от очаквания с огромен интерес блокбастър "Невероятният Спайдърмен 2“ ще вдъхновяват хората да използват силата си, за да се... прочети още »
17.03.201411:45

Виртуалната изневяра не се брои?

На всеки му е ясно какво означава да изневериш на половинката си и да имаш интимни отношения с друг човек, пише бгнес.   До тук добре, но ако човекът е някой, когото никога досега не си срещал? Ако флиртуваш с някого, но в същото време това е виртуално - дали се брои за изневяра е много спорен въпрос.   Анонимна анкета... прочети още »
13.03.201414:27

7 ежедневни технологични термини и историите зад тях

Мишка, бисквитки, спам - всичко това са думи, които придобиха съвсем конкретно значение в света на интернет и технологиите, пише обекти. Но знаете ли откъде произлизат те? Някои от тези думи по принцип означават съвсем друго, докато други са буквално създадени за целите на модерния технологичен жаргон. Всички те обаче имат своя... прочети още »
12.03.201414:51

Не оставяйте телефона в спалнята нощем

Не просто не трябва да оставяте телефона си на нощното шкафче, докато спите, а въобще е хубаво да го изнасяте извън спалнята си, препоръчват бгнес, позовавайки се на британски експерти.   Не за първи път се разкриват отрицателните ефекти на мобилния върху вашия мозък, но практиката на лекарите засилва още повече безпокойствието за... прочети още »
07.03.201412:36

Facebook променя дизайна на новинарския поток

Разработчиците на Facebook започнаха работа по обновяването на новинарския поток (News Feed) на социалната мрежа, съобщиха днес мениджър.бг.   Промените ще засегнат размера на публикуваните снимки (в новата версия те ще станат още по-големи) и шрифта, който се използва на страницата. Ще се смени и общият фон на новинарския поток... прочети още »