Технологии

06.02.201413:04

17 .gif-а, които показват как са произведени неща от ежедневието ни

Сещате ли се за великолепната поредица на Discovery Channel "Kак го правят"? Тя разказва за производствения процес зад всяка вещ, която съществува около нас и дори не се питаме откъде се е взела и как се е случила. Ако обаче не ви се гледат цели епизоди, ние вие предлагаме нещо много по-бързо - историята на създаването в един .gif.... прочети още »
04.02.201414:01

На кого искат да приличат клиентите на пластичните хирурзи?

Лицата на Jennifer Aniston и Hugh Jackman са най-желаните визии сред клиентите на пластичната хирургия, разкриват лекарите от водеща клиника за пластична хирургия в Санта Моника, САЩ, пише бгнес. Жените мечтаят за тяло като на модела Gisele Bündchen, а мъжете искат плочки на корема като на актьора Channing Tatum.   Тези, които... прочети още »
31.01.201411:56

Невероятни снимки на снежинки без микроскоп (галерия)

Зимата си поиска вниманието ни и поне засега реши да се позастои. За онези, които не са й големи фенове, ето ви начин да видите красотата в нея. Отблизо.   Снежинките, които се намират под обектива на фотоапарата, са далеч по-привлекателни от онези, които се трупат на прага ни, пише обекти.   Тези невероятни снимки са дело... прочети още »
28.01.201416:12

Според учени до 2017 Facebook ще отшуми като зараза

Откривайки прилики между скоростта, с която социалната платформа набра популярност, и разпространението на инфекциозно заболяване, учени от Принстънския университет създадоха компютърен модел, който показва как "епидемията” Facebook отшумява с бързи темпове, пише обекти.   Изследователите са открили, че изчислителните... прочети още »
24.01.201411:00

Мъж добавя себе си по снимките на знаменитости (галерия)

Искало ли ви се е да сте приятели със звездите? Да сте част от бляскавият им живот, или пък от по-интимното им ежедневие? Освен ако не пристъпите към подходи, които ще ви вкарат в затвора обаче, ще се наложи да се задоволите само с фантазии по темата.   Patrick Thorendahl, познат като Peeje T., има свой уникален подход в това да се... прочети още »
23.01.201412:50

Ето как изпълнителите изглеждат перфектно в клиповете си (видео)

Сигурно сте забелязвали как изпълнителите изглеждат по един начин на снимките си, а после, в клипа, с който промотират даден сингъл, видът им изведнъж е драстично подобрен? Разбира се, официалният им пиар отдава това на "упорити тренировки, здравословно хранене и много сън", но дори за най-наивните това обяснение не стига. За всички... прочети още »
20.01.201415:19

Най-високата водна пързалка в света (видео)

Най-високата водна пързалка в света е построена в канзас и от видеото по-долу можете да придобиете идея за точно колко по-различно преживяване става дума.   Наречена е Verrückt Meg-A-Blaster, намира се в градския воден парк на Канзас, наречен Schlitterbahn и отваря през май.     Малко цифри - пързалката е... прочети още »
20.01.201413:52

Преди половин век Айзък Азимов предсказа как ще излежда светът днес

На 16 август 1964 "Ню Йорк Таймс“ публикува есето "Посещение на Световния панаир през 2014“ на великия американски фантаст Айзък Азимов. 50 години по-късно значителна част от прогнозите на писателя се оказват поразително точни, пише офнюз:    За преминаване на къси разстояния ще има движещи се... прочети още »
04.12.201313:46

Майкрософт създаде смарт сутиен

Учени от Майкрософт създадоха смарт сутиен, който открива стреса, пише бгнес.   Прототипът съдържа мобилни сензори, които следят активността на сърцето и кожата, и по този начин разпознават различните настроения. Целта на учените е била да създадат технология, която може да се облече и да помогне в предотвратяването на преяждане... прочети още »
27.11.201315:27

Чип за отслабване ще ни казва кога да спрем да ядем

Учени са изобретили компютърен чип за отслабване, който да бъде имплантиран в ръката на затлъстял пациент, съобщава бгнес. Чипът постоянно ще проверява за мазнини в кръвта и когато някой преяде, ще освобождава хормон, който дава усещането за засищане на глада. При тестовете върху мишки една от началните версии на устройството е накарала... прочети още »
14.11.201317:20

14 ноември - Световен ден на диабета

На 14 ноември отбелязваме Световния ден на диабета, който се чества ежегодно от 1991 насам под егидата на Световната здравна Организация, напомня бгнес. Датата е избрана умишлено, тъй като на този ден е роден Фредерик Бантинг, който, заедно с Чарлс Бест, прави епохалното откритие за ролята на инсулина при лечението на захарния... прочети още »