Технологии

12.03.201414:51

Не оставяйте телефона в спалнята нощем

Не просто не трябва да оставяте телефона си на нощното шкафче, докато спите, а въобще е хубаво да го изнасяте извън спалнята си, препоръчват бгнес, позовавайки се на британски експерти.   Не за първи път се разкриват отрицателните ефекти на мобилния върху вашия мозък, но практиката на лекарите засилва още повече безпокойствието за... прочети още »
07.03.201412:36

Facebook променя дизайна на новинарския поток

Разработчиците на Facebook започнаха работа по обновяването на новинарския поток (News Feed) на социалната мрежа, съобщиха днес мениджър.бг.   Промените ще засегнат размера на публикуваните снимки (в новата версия те ще станат още по-големи) и шрифта, който се използва на страницата. Ще се смени и общият фон на новинарския поток... прочети още »
06.03.201411:05

Танцуваш - и телефонът ти се зарежда (видео)

Nokia пусна клип по YouTube, демонстриращ устройство, позволяващо смартфонът да се зарежда по време на танци, пише бгнес.    Новата зареждачка наподобява тънка пластина, която се закрепва върху обувката. С негова помощ момичето от видеото зарежда телефона си, като танцува - на улицата, в метрото и пр.   Изхабената от... прочети още »
04.03.201415:28

70% от хората са във facebook или пред телевизора преди сън

Отминаха дните, когато преди лягане хората си правеха чаша горещо какао и четяха книга. Сега хората гледат телевизия или наваксват с информацията в социалните мрежи, преди да заспят, пише бгнес. Ново проучване показва, че вечерният ритуал се състои в проверяване на социалните мрежи четири пъти, 17 минути гледане на телевизия и опит за... прочети още »
28.02.201413:22

Приложение изпраща съобщения на приятелката ви

Ново мобилно приложение кара нежните половинки в една връзка да не се чувстват пренебрегвани от заетите си приятели, пише британският вестник "Daily Mail".   BroApp е мобилно приложение, което изпраща на момичета предварително създадени съобщения. Негови създатели са двама млади австралийци, известни като Том и Джеймс,... прочети още »
28.02.201413:03

Обсъждат създаване на бебета от ДНК на трима родители

Бебе с трима родители – обещаващ начин да се избегнат смъртоносните болести или опасна стъпка против природата?   Американските здравни власти обсъждат възможността за одобряването на нов вид ин витро оплождане, използвайки ДНК от трима родители, съобщи Си Ен Ен. Според някои учени методът ще е опит да се предотвратят... прочети още »
25.02.201415:48

Смартфонът пристрастява като хазарт

Употребата на смартфони може да доведе до пристрастяване, твърдят учени от университета на Бон, пише мениджър.бг. Те са създали специално приложение, което измерва зависимостта и пристрастяването на хората към техните смартфони.   Новата програма проследява колко време и по какъв начин потребителят използва мобилния си телефон. За... прочети още »
24.02.201412:29

Лекари поставиха вярна диагноза благодарение на "Д-р Хаус”

Медици от германска болница успяха след дълго лутане да поставят вярна диагноза, благодарение на сериала „Д-р Хаус”, разказва мениджърнюз.   Месеци наред те не можели да установят причината за тежкото състояние на 55-годишен пациент и да започнат адекватно лечение. Той бил приет в клиника към Марбургския университ със... прочети още »
20.02.201415:33

Google публикува етичен кодекс за очилата си

Американският интернет гигант Google публикува етичен кодекс за потребителите на интерактивните си очила, чиито прототипи вече предизвикват безпокойство относно защитата на личния живот, пише бгнес.   "Не безпокойте и не бъдете неучтиви", пише Google в съобщение, публикувано в интернет и предназначено за... прочети още »
06.02.201413:04

17 .gif-а, които показват как са произведени неща от ежедневието ни

Сещате ли се за великолепната поредица на Discovery Channel "Kак го правят"? Тя разказва за производствения процес зад всяка вещ, която съществува около нас и дори не се питаме откъде се е взела и как се е случила. Ако обаче не ви се гледат цели епизоди, ние вие предлагаме нещо много по-бързо - историята на създаването в един .gif.... прочети още »
04.02.201414:01

На кого искат да приличат клиентите на пластичните хирурзи?

Лицата на Jennifer Aniston и Hugh Jackman са най-желаните визии сред клиентите на пластичната хирургия, разкриват лекарите от водеща клиника за пластична хирургия в Санта Моника, САЩ, пише бгнес. Жените мечтаят за тяло като на модела Gisele Bündchen, а мъжете искат плочки на корема като на актьора Channing Tatum.   Тези, които... прочети още »