Facebook променя дизайна на новинарския поток

Разработчиците на Facebook започнаха работа по обновяването на новинарския поток (News Feed) на социалната мрежа, съобщиха днес мениджър.бг.
 
Промените ще засегнат размера на публикуваните снимки (в новата версия те ще станат още по-големи) и шрифта, който се използва на страницата. Ще се смени и общият фон на новинарския поток – постовете и линковете ще излизат, както и преди, на бял фон, но останалите елементи вече ще се показват на сива подложка. "Макетът и навигацията, които се харесват на хората, ще останат, но ще се променят шрифтът и изображенията, които ще се уголемят”, пишат  официалния блог на социалната мрежа.
 
Представители на социалната мрежа отбелязаха, че размерите на рекламните блокове в новинарския поток ще останат непроменени. Като цяло, внедряването на новия дизайн ще отнеме няколко седмици и ще засегне само версията за настолни компютри – дизайнът на мобилната версия няма да бъде променян. По думите на администрацията на Facebook алгоритъмът за показването на постове в новинарската лента също няма да се пипа. 

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023