Наближава Часът на Земята 2014

След като Спайдърмен стана първият посланик-супергерой на световното движение Часът на Земята, организирано от WWF, Андрю Гарфилд и Ема Стоун избраха да подкрепят два отделни проекта на движението. Актьорите от очаквания с огромен интерес блокбастър "Невероятният Спайдърмен 2“ ще вдъхновяват хората да използват силата си, за да се превърнат в супергерой на планетата. 
 
Инициативата поощрява всеки да използва своя глас или своето дарение, за да помогне на природозащитни проекти по целия свят.
 
Андрю Гарфийлд, който е в ролята на Питър Паркър / Спайдърмен в предстоящия филм, казва: "Часът на Земята започва първата по рода си световна програма, която обединява хората и доброволното набиране на средства за планетата, така че вие също може да се превърнете в супергерой, като Спайдърмен.“ Гарфийлд избра да подкрепи проекта на Часът на Земята "Пламък, наречен Надежда“. Той ще осигури енергия от чист био-газ за местните общности в Непал, като по този начин се намали обезлесяването и се предостави алтернативен поминък на домакинствата в района.
 
Тази инициатива ще помогне да се промени животът на децата в общностите в Терай, Непал, като им позволи да ходят на училище, вместо да придружават родителите си, събирайки дърва за огрев.
 
Ема Стоун, която е в ролята на Гуен Стейси във филма, ще подкрепи инициативата "Пазители на кучета“, която ще подпомогне тренировките на специално обучени кучета и техните водачи. Те ще проследяват животни, ще разкриват престъпления срещу дивата природа, ще намират незаконни предмети за търговия и ще помагат на рейнджърите в Националния парк "Читуан“, Непал да преследват бракониери.
 
 
WWF работи с правителствата по целия свят да се борят с престъпността срещу дивата природа, като защитават животните в техните естествени местообитания и противопоставят на бракониерството, и търговията с незаконни предмети от диви животни по цял свят, като за това помагат специално обучените кучета.
 
"Часът на Земята ви дава силата да вдъхновите всеки човек. А, Часът на Земята е много повече от само един час. Има страхотни проекти за обществото и за планетата, които се случват по целия свят", разказва Ема Стоун.
 
Голяма част от успеха на Часът на Земята досега е подхранван от мобилизацията на хора от целия свят да участват в ежегодното гасене на светлини за един час, което тази година ще се проведе на 29 март 2014 от 20:30 ч.
 
"Часът на Земята е за това, да използваш силата си и да промениш нещо. Всеки може да окаже въздействие, независимо дали с помощта на своя глас или чрез дарение от няколко долара, сега вече всичко е във ваши ръце", казва Анди Ридли, главеният изпълнителен директор и съосновател на Часът на Земята.
 
Режисьорът на "Невероятният Спайдърмен 2“ Марк Уеб вече подкрепи проекта в Индонезия "Да подсилим рейнджърите“, който ще осигури по-добро оборудване за рейнджърите на WWF, които защитават застрашени диви животни като суматранския тигър, слон, носорог и орангутан и техните горски местообитания.
 
По-рано тази седмица Уеб, един от създателите на Спайдърмен Стан Ли, композиторът Ханс Цимер и музикантът Фарел Уилямс споделиха своята подкрепа чрез социалната мрежа Twitter, чрез туита на Уилямс: "Този път той ще спасява околната среда. Спайди е първият посланик супергерой на @WWF's #EarthHour @SpiderManMovie."
 
Следвайки същия отворен подход към дейностите на Часa на Земята, всеки от нас може да бъде сред първите новатори, които ще се ангажират с някой проект и ще обединят с други хора нарастващите си сили за опазване на планетата. Хората могат да добавят своя глас и да се включат към определени проекти, ангажирайки се с много повече от финансова подкрепа. В Сингапур фокусът ще бъде насочен към набиране на съратници за местни действия за устойчиво развитие, свързани с климатици, опазване на водите, енергийна ефективност и намаляване на използването на пластмаса.
 
Студиото зад продукцията "Невероятният Спайдърмен 2“ допринася към проекта на WWF-Китай, който ще осигури по-ефективни печки за готвене и отопление, като по този начин предотвратява обезлесяването на местообитанията на Голямата панда. За усилията си студиото ще получи Златен стандарт за въглеродни компенсации, тъй като цялата продукция на "Невероятният Спайдърмен 2“, включително и рекламното турне, са въглеродно неутрални.
 
Благодарение на многобройните усилия за устойчиво развитие през годините, "Невероятният Спайдърмен 2“ се превърна в най-екологичната продукция в историята на Columbia Pictures. Усилията за опазване на околната среда, на снимачната площадка и извън нея, бяха подкрепени на всички нива - от продуцентите, студиото, актьорите и творческия екип, като започнаха още по време на подготовката за производство.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023