Технологии

10.06.201413:59

Светлината на лаптопа увеличава апетита

Седенето пред лаптопа или Smartфона през нощта може да натрупа няколко сантиметра върху талията ви, предупреждават учени, които доказаха, че от новите технологии се пълнее, пише бгнес.   Оказва се, че не само заседяване и липсата на движение от седенето пред компютъра вредят на фигурата. Ново изследване, публикувано в "Дейли... прочети още »
09.06.201415:12

Microsoft търси нов Бил Гейтс сред 5-годишните

Нова образователна инициатива на Microsoft цели да научи учителите и най-малките деца да пишат софтуер, пише technews.bg. Някое от тях може да стане следващият Бил Гейтс, надява се компанията. Великобритания планира да въведе иновативна учебна програма по-късно тази година, която включва уроци по програмиране на 5-годишни деца. Microsoft е... прочети още »
06.06.201411:21

Facebook вече ни подслушва и следи... а после казва на всички

Facebook обяви наскоро две нововъведения в мобилното си приложение, с които подхожда по два съвсем различни начина към сигурността на личните данни, пише infobulgaria. С първото от тях електронният гигант окуражава новите си потребители да споделят публикации единствено с техните приятели, а не с всички в социалната мрежа, както се... прочети още »
05.06.201415:32

Амазон представя собствен смартфон на 18 юни

Най-големият сайт за интернет търговия на дребно "Амазон" ще представи собствен смартфон на 18 юни, съобщи бгнес.   На своята страница в Туитър главният изпълнителен директор на "Амазон" Джеф Безос обяви, че по-късно този месец ще се проведе събитие, на което ще представи нов продукт. На снимката се вижда тънък... прочети още »
04.06.201411:46

Какво се случва във Facebook на всеки 10 секунди?

Докато довършите това изречение, във Facebook ще бъдат изпратени 166 666 покани за приятелство. Internet In Real Time показва какво се случва секунда по секунда в любимите ни сайтове - Netflix, YouTube, Google, Twitter и др, пише профит.бг. Заедно със статистика, изнесена от Facebook през 2014, могат да се глобят някои интересни факти, а... прочети още »
03.06.201414:16

NSA събира тайно селфита от интернет

Нови разкрития за дейността на Агенцията за национална сигурност (NSA) на САЩ изтекоха в американски медии. Твърди се, че NSA е събирала снимки на хора, достъпни в различни интернет ресурси, пише technews.bg.   Агенцията не само събирала снимките, но и научавала самоличността на хората, благодарение на усъвършенствана технология за... прочети още »
31.05.201415:54

200 агенти пазят тайните на iPhone 6

Apple е твърдо решена да спре изтичането на информация от заводите в Китай, където се произвеждат флагманските й продукти.   Известният блогър Sonny Dickson, който много пъти е публикувал достоверна информация за iPhone 5 и други устройства на Applе, твърди, че компанията е наела 200 служители по сигурността от Китай със задача да... прочети още »
30.05.201415:57

Ще можем да премахваме лични данни от Google

Google се съобрази с решение на Европейския съд и пусна услуга, която позволява на потребителите да искат премахване на техните лични данни в резултатите от онлайн търсене, пише technews.bg.   Съгласно решението, взето преди няколко седмици, търсачките могат да бъдат помолени да премахнат резултати за заявки, които включват името на... прочети още »
28.05.201416:27

Идеята за интернет възникнала през 1895

Белгийски учен виждал появата на интернет още в далечната 1895. Пол Отлет лансирал идея за създаване на универсални библиотеки с възможност за достъп до огромен архив от книги на всеки желаещ, съобщи infobulgaria.   По-късно, през 1934, Отлет, заедно с лауреата на Нобелова награда за мир Анри Лафонтен и знаменития архитект Ле... прочети още »
27.05.201414:11

Фейсбук променя настройките за поверителност

Фейсбук вече автоматично настройва публикациите ни да са видими само за приятелите ни. Досега социалната мрежа пускаше постовете ни видими за “всички”, освен ако изрично не го променим, пише Infobulgaria. Нововъведенията ще важат само за новорегистрирали се, съобщиха от компанията. Динозавърче пък пита старите потребители дали... прочети още »
20.05.201411:42

Телефон позволява изпращането на миризми чрез SMS

Телефонът oPhone, който ще бъде пуснат в продажба в началото на 2015, ще позволява изпращането на миризми чрез SMS, а потенциалът му е "значителен", заяви създателят на проекта Дейвид Едуардс, професор по биомедицинско инженерство в Харвардския университет.   "Има голям интерес от Силиконовата долина, защото става дума... прочети още »