Технологии

08.07.201415:45

Британски учен настоява за 4-дневна работна седмица

Работната седмица трябва да се намали до 4 дни, а през останалите 3 дни хората да почиват, смята проф. Джон Аштън,директор на Факултета по обществено здраве.   По неговите думи, в момента има проблем с "неравномерното разпределение на работата” – някои хора работят твърде много, а други изобщо нямат работа, пише... прочети още »
04.07.201411:15

Как да контролираме това, което ни се показва във facebook?

Обявените наскоро резултати от проведено тайно проучване на facebook сред потребители на социалната мрежа относно техните емоционални нагласи разбуни духовете и предизвика дебати за това дали компанията не е отишла прекалено далеч с промените в така наречения нюзфийд (новинрски поток) в техните профили, пише... прочети още »
01.07.201414:22

Потребители на facebook са били манипулирани тайно от учени

facebook е манипулирал тайно емоциите на 700 хиляди потребители с цел да бъде проучено в детайли "емоционалното заразяване”, пише pravda.bg. Проучването обаче разгневи потребителите на социалната мрежа и постави на дневен ред множество въпроси от морално естество.   В рамките на една седмица учени от университетите... прочети още »
26.06.201414:55

Смартфоните и таблетите по света харчат ток колкото Канада

От МАЕ очакват до 2050 броят на смартфоните, таблетите и другите дигитални устройства да скочи на 500 милиарда. 616 тераватчаса ток са изхарчили през миналата година дигиталните устройства като смартфони и таблети, пише infobulgaria.info. Консумацията им надхвърля общото потребление на електричество в Канада.   Консумацията на... прочети още »
24.06.201413:02

Google ще наблюдава къщите и отвътре

Американският гигант Google ще купи компанията за видеонаблюдение Dropcam за 550 милиона долара. Така той ще може да събира още повече данни за личния живот на потребителите си.Сделката е осъществена чрез компанията Nest Lab, с която Google се сдоби преди време за 3,2 милиарда долара. На първо време придобивката ще позволи на Nest, която... прочети още »
16.06.201415:23

IT гиганти се борят срещу подслушването в Интернет

Microsoft призова за пореден път правителството на САЩ да спре опитите за достъп до данни, съхранявани в чужбина, чрез заповеди за обиск. В това си начинание, софтуерният гигант получи подкрепа и от други корпорации, вкл. AT&T, Verizon, Apple и Cisco.   По-рано Microsoft се противопостави на искането на правителството за достъп... прочети още »
10.06.201413:59

Светлината на лаптопа увеличава апетита

Седенето пред лаптопа или Smartфона през нощта може да натрупа няколко сантиметра върху талията ви, предупреждават учени, които доказаха, че от новите технологии се пълнее, пише бгнес.   Оказва се, че не само заседяване и липсата на движение от седенето пред компютъра вредят на фигурата. Ново изследване, публикувано в "Дейли... прочети още »
09.06.201415:12

Microsoft търси нов Бил Гейтс сред 5-годишните

Нова образователна инициатива на Microsoft цели да научи учителите и най-малките деца да пишат софтуер, пише technews.bg. Някое от тях може да стане следващият Бил Гейтс, надява се компанията. Великобритания планира да въведе иновативна учебна програма по-късно тази година, която включва уроци по програмиране на 5-годишни деца. Microsoft е... прочети още »
06.06.201411:21

Facebook вече ни подслушва и следи... а после казва на всички

Facebook обяви наскоро две нововъведения в мобилното си приложение, с които подхожда по два съвсем различни начина към сигурността на личните данни, пише infobulgaria. С първото от тях електронният гигант окуражава новите си потребители да споделят публикации единствено с техните приятели, а не с всички в социалната мрежа, както се... прочети още »
05.06.201415:32

Амазон представя собствен смартфон на 18 юни

Най-големият сайт за интернет търговия на дребно "Амазон" ще представи собствен смартфон на 18 юни, съобщи бгнес.   На своята страница в Туитър главният изпълнителен директор на "Амазон" Джеф Безос обяви, че по-късно този месец ще се проведе събитие, на което ще представи нов продукт. На снимката се вижда тънък... прочети още »
04.06.201411:46

Какво се случва във Facebook на всеки 10 секунди?

Докато довършите това изречение, във Facebook ще бъдат изпратени 166 666 покани за приятелство. Internet In Real Time показва какво се случва секунда по секунда в любимите ни сайтове - Netflix, YouTube, Google, Twitter и др, пише профит.бг. Заедно със статистика, изнесена от Facebook през 2014, могат да се глобят някои интересни факти, а... прочети още »