Технологии

06.08.201416:28

iOS 8 ще контролира и дишането ни

Бета версия на мобилната платформа iOS 8 добавя поддръжка на една интересна функция – възможност iPhone и iPad да следят и измерват дишането на потребителя.   Сами по себе си мобилните устройства на Apple не могат да следят дишането. Това се постига чрез приложение HealthKit и данни от спирометъра – именно поддръжка за... прочети още »
30.07.201414:33

Приложение за смартфони за доставка на... канабис

В Сан Франциско заработи услуга за доставка на канабис за медицински нужди по домовете. Новото приложение за смартфони Eaze обещава поръчаното да пристигне до 10 минути по модела на популярните таксиметрови услуги Uber, пише бгнес.   Приложението, пуснато във вторник (eazeup.com) е представено като "нова здравна услуга за... прочети още »
25.07.201413:09

Google е изпълнил половината молби за премахване на връзки

Google е изпълнил повече от половината от всички 91 000 молби за премахване на стари и неточни данни за потребители от страните-членки на ЕС.   Представител на компанията информирал европейските регулатори в Брюксел, съобщи бгнес. През май 2014 съдът на ЕС постанови, че законът дава правото на европейски граждани да контролират... прочети още »
21.07.201411:54

Facebook ще тества нов бутон

Социалната мрежа Facebook обяви, че започва да тества нов бутон Buy (Купи), с помощта на който потребителите ще могат да купуват продукти, без дори да излизат от сайта.    Услугата ще бъде достъпна както за компютър, така и за мобилен телефон, информира profit.bg. От компанията уверяват, че данните за банковите карти на... прочети още »
11.07.201411:13

Създадоха смартфон приложение за ревниви съпрузи

За ревнивите съпрузи вече има специално приложение за смартофни – mCouple, което позволява в реално време да се следи какво прави другия човек на своя телефон, пише profit.bg.    Приложението има достъп до съобщения, контакти, история на обажданията, съобщения във Facebook в реално време. И още нещо – приложението... прочети още »
08.07.201415:45

Британски учен настоява за 4-дневна работна седмица

Работната седмица трябва да се намали до 4 дни, а през останалите 3 дни хората да почиват, смята проф. Джон Аштън,директор на Факултета по обществено здраве.   По неговите думи, в момента има проблем с "неравномерното разпределение на работата” – някои хора работят твърде много, а други изобщо нямат работа, пише... прочети още »
04.07.201411:15

Как да контролираме това, което ни се показва във facebook?

Обявените наскоро резултати от проведено тайно проучване на facebook сред потребители на социалната мрежа относно техните емоционални нагласи разбуни духовете и предизвика дебати за това дали компанията не е отишла прекалено далеч с промените в така наречения нюзфийд (новинрски поток) в техните профили, пише... прочети още »
01.07.201414:22

Потребители на facebook са били манипулирани тайно от учени

facebook е манипулирал тайно емоциите на 700 хиляди потребители с цел да бъде проучено в детайли "емоционалното заразяване”, пише pravda.bg. Проучването обаче разгневи потребителите на социалната мрежа и постави на дневен ред множество въпроси от морално естество.   В рамките на една седмица учени от университетите... прочети още »
26.06.201414:55

Смартфоните и таблетите по света харчат ток колкото Канада

От МАЕ очакват до 2050 броят на смартфоните, таблетите и другите дигитални устройства да скочи на 500 милиарда. 616 тераватчаса ток са изхарчили през миналата година дигиталните устройства като смартфони и таблети, пише infobulgaria.info. Консумацията им надхвърля общото потребление на електричество в Канада.   Консумацията на... прочети още »
24.06.201413:02

Google ще наблюдава къщите и отвътре

Американският гигант Google ще купи компанията за видеонаблюдение Dropcam за 550 милиона долара. Така той ще може да събира още повече данни за личния живот на потребителите си.Сделката е осъществена чрез компанията Nest Lab, с която Google се сдоби преди време за 3,2 милиарда долара. На първо време придобивката ще позволи на Nest, която... прочети още »
16.06.201415:23

IT гиганти се борят срещу подслушването в Интернет

Microsoft призова за пореден път правителството на САЩ да спре опитите за достъп до данни, съхранявани в чужбина, чрез заповеди за обиск. В това си начинание, софтуерният гигант получи подкрепа и от други корпорации, вкл. AT&T, Verizon, Apple и Cisco.   По-рано Microsoft се противопостави на искането на правителството за достъп... прочети още »