Технологии

02.04.201517:55

Момчето, което вбеси Instagram

17-годишно момче заплашва компания, оценена на 35 млрд. долара, пише profit.bg.    Калеб Бен е гимназист от Лос Анджелис. Той е разработил (за един уикенд) приложение, което може да качва снимки в Instagram от компютър, а не както до сега беше възможно – само от телефон. Приложението се нарича Uploader и от няколко седмици... прочети още »
26.03.201514:41

Приложение ни спира да използваме интернет

В свят, в който се опитваме да свържем всичко с глобалната мрежа – от каишки за домашни любимци до хладилници и климатици, се появи приложение, което прави точно обратното – изключва ви от нея, съобщава profit.bg.    Базиран в Берлин стартъп с името Offtime ще направи така, че смартфонът ви да няма достъп до интернет... прочети още »
23.03.201512:58

Потребителите на IE и Safari са най-лениви

Потребителите на браузъри Chrome и Firefox имат повишена трудоспособност, докато тези, които ползват Internet Explorer и Safari, са най-лениви, разкри проучване, данни от което публикува TechNews.bg.   Резултатите се базират на данни за над 50 000 служители, на които е предложено да изпълнят тестово задание. В изследването са... прочети още »
20.03.201510:19

Ще пращаме пари през Facebook

Facebook ще предостави на потребителите си възможност да изпращат пари на приятелите си, информираха от profit.bg.    Новата услуга на социалната мрежа ще е достъпна чрез приложението Messenger и е осъществено от бившия президент на PayPal Дейвид Маркъс, назначен в компанията миналата година. Чрез новата услуга Facebook ще се... прочети още »
13.02.201516:56

Ще избираме кой да управлява акаунта ни във Facebook след смъртта

Facebook вече позволява на жителите на САЩ да избират кой да контролира акаунтите след смъртта им. Разбира се, всеки потребителски профил може да бъде и изтрит, пише offnews.bg.   От днес гражданите на САЩ могат да се възползват от странна опция във профилите си в най-известната социална мрежа Facebook. Пред тях стои изборът дали... прочети още »
10.02.201514:42

Twitter въвежда 30-секундни видеоклипове

Потребителите на Twitter вече ще могат да публикуват видеоклипове с продължителност до 30 секунди, пише TechNews.bg. Друга новост в социалната мрежа е възможността за групов част, съобщи официалният блог на Twitter.   Системата за видео позволява публикуване на вече съществуващ файл или създаване на нов. Във втория случай трябва да... прочети още »
23.01.201515:11

Интернет ще изчезне, смята председателят на Googlе

Председателят на борда на директорите на Googlе и един от най-богатите предприемачи в света, Eric Schmidt, смята, че дните на интернет в сегашния му вид са преброени, информира бгнес. Това мнение бе изразено в четвъртък по време на една от дискусиите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.   На въпроса какво ще е бъдещето... прочети още »
16.01.201516:45

Facebook пуска нов портал - Facebook на работа

Facebook пуска нов портал, който ще се нарича "Facebook на работа“ и ще ви помага да правите официално това, което така или иначе правите по цял ден – да висите "във Фейса“, пише profit.bg.    Новата услуга работи като нормален Facebook, но ви позволява да се свързвате с колеги, които може и да не са... прочети още »
12.12.201417:41

От Facebook взеха решение за бутона "не харесвам“

Facebook няма да въвежда бутон "не харесвам“. Това заяви основателят на социалната мрежа Mark Zuckerberg, цитиран от profit.bg.    "Много хора говорят за необходимост от бутон dislike (не харесвам). Хората искат да имат възможност да кажат, че някои неща не са добри, но ние не мислим, че това ще донесе нещо... прочети още »
04.11.201409:09

Технологиите убиват близостта между партньорите

Технологиите унищожават интимността във връзката, казва писателят Пол Леви, цитиран от бгнес.   У дома, по време на вечеря често дамите искат да поговорят с партньора си, но той е твърде зает да си проверява имейла. Мъжът се прави, че слуша какво му говори половинката му, но всъщност в мислите си е някъде другаде. Част от дамите се... прочети още »
08.10.201410:59

Фейсбук пуска приложение за анонимно общуване

Фейсбук разработва мобилно приложение, което ще позволи на потребителите да комуникират анонимно, като използват псевдоними, вместо името от акаунта си, пише бгнес.   Според изданието приложението може да стане факт до няколко седмици. С разработването на анонимното общуване се е заел основателят на услугата "Branch" Джош... прочети още »