Интернет ще изчезне, смята председателят на Googlе

Председателят на борда на директорите на Googlе и един от най-богатите предприемачи в света, Eric Schmidt, смята, че дните на интернет в сегашния му вид са преброени, информира бгнес. Това мнение бе изразено в четвъртък по време на една от дискусиите на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.
 
На въпроса какво ще е бъдещето на глобалната електронна мрежа, той каза: "Аз ще отговоря много кратко - интернет ще изчезне". "Ще има толкова много IP адреси, толкова много устройства, сензори, неща, които сте сложили върху себе си, с които можете да си взаимодействате, че ще престанете дори да го усещате", обясни той. "Това ще стане постоянна част от вашето присъствие".
 
"Вие виждате появата на толкова много мощни технически платформи, виждате как се променя, или ще се промени, реда на доминиране или лидерството – наричайте го така, както искате – заради появата на мобилните приложения за смартфони", каза Schmid. "Сега е абсолютно невъзможно да се предскаже как ще изглежда инфраструктурата на тези приложения, защото се надига цяла нова кохорта от играчи, засилващи властта на смартфоните, които по същество не са нищо друго, освен суперкомпютри. В момента аз разглеждам този пазар като напълно отворен", каза директорът на Googlе.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023