Facebook пуска нов портал - Facebook на работа

Facebook пуска нов портал, който ще се нарича "Facebook на работа“ и ще ви помага да правите официално това, което така или иначе правите по цял ден – да висите "във Фейса“, пише profit.bg. 
 
Новата услуга работи като нормален Facebook, но ви позволява да се свързвате с колеги, които може и да не са ви приятели. Най-важното е, че цветът на страницата е друг и ако шефът ви види монитора ви ще знае, че ползвате Facebook в режим "на работа“. За сега порталът се тества и само някои партньори на Facebook могат да го ползват, макар самите служители на социалната мрежа да са го ползвали "от години“. 
 
Услугата ще бъда масово пусната по-късно през годината. Facebook иска да ползвате мрежата, колкото може по-често – дори, когато сте на работа. Компанията печели от рекламите, които виждате, така че иска да направи за хората мрежата удобна за ползване по всяко време. Facebook at Work ще съществува като отделен инструмент на десктопа ви и като отделно приложение за смартфони.
 
Цветът на страницата ще бъде бял, вместо син. Ще имате отделна Facebook самоличност за приложението на работа, като идеята е с нея да комуникирате с колеги и хора "по работа“. Не е нужно да имате профил във Facebook, за да ползвате Facebook at work, тъй като за него ще се регистрирате отделно. Работният Facebook ще се върти не около вашите приятели (както официалния ви профил), а около колегите.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023