Технологии

08.12.201509:46

10-те неща, които ни очакват в бъдещето

Преди броени дни в статия за в-к "Ню Йорк Таймс“ един от създателите на теорията на струнните полета – американският физик-теоретик д-р Мичио Каку, потърси отговор на въпроса "Как би изглеждало бъдещето на човечеството?“. След дискусии с повече от 300 от най-добрите учени в света, д-р Каку е съставил списък с някои... прочети още »
02.12.201513:03

Ще зареждаме смартфоните само веднъж седмично

Учени са изобретили "умен дисплей“, което с течение на времето може да доведе до истинска революция при смартфоните, съобщава profit.bg.    Материалът, изобретен от Bodie Technologies - университетска компания към Оксфорд, е базиран на технология, използвана при презаписваемите DVD-та. Тъчскрийн-материята използва... прочети още »
26.11.201510:31

Пригответе се за интернет, който е 100 пъти по-бърз от Wi-Fi

Светът в крайна сметка може да се наложи да премине от Wi-Fi към Li-Fi – алтернативна технология, която, според учени, може да достига скорости от 1 гигабит в секунда в реалния свят - 100 пъти по-висока от средните скорости при Wi-Fi интернета, пише profit.bg. При тези скорости човек би могъл да свали HD филм само за няколко... прочети още »
16.11.201510:54

Facebook пусна ново приложение за известяване

Социалната мрежа Facebook представи приложение, което изпраща на потребителите известия относно новини, свързани с интересите им, пише profit.bg. Това е поредното усилия за заздравяване на връзката между Facebook и медийните компании.    Приложението Notify ще известява потребителите относно спортни, музикални или друг род... прочети още »
22.10.201515:54

Google патентова "умни" контактни лещи

Google получи патент за носимо електронно устройство във вид на контактни лещи, оборудвани с датчик, памет и процесор. Заявката е подадена в патентното бюро на САЩ през юли 2012, съобщи technews.bg.   Патентът описва устройство, което получава енергия от околната среда. За целта е предвиден фотоелемент, който преобразува в ток... прочети още »
05.10.201509:26

7 начина, по които Facebook промени света

За последните десет години социалната мрежа промени отношенията между хората, техния бизнес и дори значението на думи, които използваме ежедневно. Ето само някои от начините, по които Facebook промени света, представени от profit.bg:    Промени значение на думата "приятел“  "Приятел съм“ вече е... прочети още »
16.09.201511:50

Facebook ще създаде "Dislike" бутон

След години дебати "за" и "против" от Facebook са започнали тестове и съвсем скоро ще пуснат на бял свят бутон "не ми харесва" или "dislike", съобщава offnews.bg.   Mark Zuckerberg и компания обаче не разкриват детайли около дата, на която бутонът ще стане факт. Към момента е в тестов период и... прочети още »
01.09.201508:15

Google премахва Flash рекламите в Chrome

От 1 септември Google слага край на Flash рекламите в Chrome. Ако потребителите искат отново да виждат Flash реклами, ще трябва да включат тази опция на Chrome сами.   Според Google блокирането на Flash съдържание ще подобри значително браузването на потребителите и ще увеличи живота на батерията на мобилните... прочети още »
24.08.201515:39

От колко памет се нуждаят смартфон потребителите?

Съвременните смартфони се отличават с все по-добри дисплеи, по-голяма производителност и по-мощни батерии. Как стоят обаче нещата по отношение на вътрешната памет и какво е достатъчно, за да отговори на нуждите на потребителите, пита profit.bg?    Много от съвременните устройства са критикувани поради липсата на слотове за... прочети още »
20.07.201514:58

11 технологични мита, на които трябва да спрете да вярвате

Лошо ли е да зареждате телефона си през нощта? Можете ли да зареждате iPhone с адаптер за iPad? Въпреки че много често използваме устройства като смартфони и лаптопи, имаме доста въпроси за това как работят. На фона на цялата съществуващата информация, която не е изцяло вярна, е трудно човек да разбере дали се отнася правилно с електрониката... прочети още »
15.07.201516:13

5 мита за зареждането на батерията на телефона

"Не използвайте телефона си, докато се зарежда," "не го оставяйте да се зарежда цяла нощ" и "винаги изчаквайте батерията да падне напълно" - това са само няколко от популярните митове за батериите на смартфоните, пише profit.bg. Когато става въпрос за живота на батерията, има много малки правила за това какво... прочети още »