Технологии

22.10.201515:54

Google патентова "умни" контактни лещи

Google получи патент за носимо електронно устройство във вид на контактни лещи, оборудвани с датчик, памет и процесор. Заявката е подадена в патентното бюро на САЩ през юли 2012, съобщи technews.bg.   Патентът описва устройство, което получава енергия от околната среда. За целта е предвиден фотоелемент, който преобразува в ток... прочети още »
05.10.201509:26

7 начина, по които Facebook промени света

За последните десет години социалната мрежа промени отношенията между хората, техния бизнес и дори значението на думи, които използваме ежедневно. Ето само някои от начините, по които Facebook промени света, представени от profit.bg:    Промени значение на думата "приятел“  "Приятел съм“ вече е... прочети още »
16.09.201511:50

Facebook ще създаде "Dislike" бутон

След години дебати "за" и "против" от Facebook са започнали тестове и съвсем скоро ще пуснат на бял свят бутон "не ми харесва" или "dislike", съобщава offnews.bg.   Mark Zuckerberg и компания обаче не разкриват детайли около дата, на която бутонът ще стане факт. Към момента е в тестов период и... прочети още »
01.09.201508:15

Google премахва Flash рекламите в Chrome

От 1 септември Google слага край на Flash рекламите в Chrome. Ако потребителите искат отново да виждат Flash реклами, ще трябва да включат тази опция на Chrome сами.   Според Google блокирането на Flash съдържание ще подобри значително браузването на потребителите и ще увеличи живота на батерията на мобилните... прочети още »
24.08.201515:39

От колко памет се нуждаят смартфон потребителите?

Съвременните смартфони се отличават с все по-добри дисплеи, по-голяма производителност и по-мощни батерии. Как стоят обаче нещата по отношение на вътрешната памет и какво е достатъчно, за да отговори на нуждите на потребителите, пита profit.bg?    Много от съвременните устройства са критикувани поради липсата на слотове за... прочети още »
20.07.201514:58

11 технологични мита, на които трябва да спрете да вярвате

Лошо ли е да зареждате телефона си през нощта? Можете ли да зареждате iPhone с адаптер за iPad? Въпреки че много често използваме устройства като смартфони и лаптопи, имаме доста въпроси за това как работят. На фона на цялата съществуващата информация, която не е изцяло вярна, е трудно човек да разбере дали се отнася правилно с електрониката... прочети още »
15.07.201516:13

5 мита за зареждането на батерията на телефона

"Не използвайте телефона си, докато се зарежда," "не го оставяйте да се зарежда цяла нощ" и "винаги изчаквайте батерията да падне напълно" - това са само няколко от популярните митове за батериите на смартфоните, пише profit.bg. Когато става въпрос за живота на батерията, има много малки правила за това какво... прочети още »
08.07.201516:53

Приложение показва кой ни е изтрил от Facebook

Ако имате възможност да разберете дали някой вече не ви смята за приятел, ще се възползвате ли? Приложение, наречено Who Deleted Me, дава възможност на Facebook потребителите да виждат дали техните приятели са изтрили профилите им от списъка си в социалната мрежа, информира profit.bg.    Около 500 000 души са общо регистрираните... прочети още »
02.07.201515:54

Zuckerberg: "Телепатия през Фейсбук? В бъдеще със...

Основателят на Фейсбук Mark Zuckerberg заяви, че според него в бъдеще технологиите за комуникация ще позволяват да се изпращат и мисли.   "Ще може да си помислиш нещо и ако искаш, твоят приятел незабавно ще може също да го помисли", каза Zuckerberg в отговор на въпрос, зададен на неговата Фейсбук страница, пише бгнес. Тези... прочети още »
02.07.201514:11

Гледаме най-много телевизия в Европа

Българите прекарват най-много време пред телевизора – 4 ч. и 8 мин. на ден – повече от всички европейци, които гледат телевизия средно по 3 ч. и 7 мин., сочи проучването Samsung Techonomic Index 2015, цитирано от TechNews.bg.   Средно 20 устройства притежава едно българско домакинство, което е повече от показателя за... прочети още »
17.06.201509:43

Приложенията, които хабят най-бързо батерията на смартфона

Когато става въпрос за издръжливостта на батерията на смартфона, освен да спазвате съвети за удължаването й, е добре да следите и какви приложения ползвате, съветват profit.bg.    Някои приложения хабят батерия, дори когато не са активирани. "Много приложения не щадят батерията на смартфоните, като използват от... прочети още »