Facebook ще създаде "Dislike" бутон

След години дебати "за" и "против" от Facebook са започнали тестове и съвсем скоро ще пуснат на бял свят бутон "не ми харесва" или "dislike", съобщава offnews.bg.
 
Mark Zuckerberg и компания обаче не разкриват детайли около дата, на която бутонът ще стане факт. Към момента е в тестов период и не е съвсем сигурно дали ще изразява точно емоцията "не ми харесва". "Нашите потребители питат за Dislike бутон от много години и днес е специален ден, защото от днес вече мога да кажа, че сме започнали работа и сме много близо до това да доставим такава опция", разказа създателят на Facebook по време на пресконференция.
 
По думите на Zuckerberg, Facebook няма за цел да се превърне във форум, в който хората дават оценки. "Това не би било обществото, което искаме да създадем. Представете си, че споделяте важен за вас спомен и някой натисне "Не ми харесва". Не това ще бъде нашата цел", каза Zuckerberg.
 
По план идеята на бутона е да показва емпатия към неща, които никак не подхожда да "лайкнеш", но искаш да покажеш подкрепа и съпричастност - като загубата на член на семейството, годишнини от смърт и подобни тъжни събития.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023