Ще избираме кой да управлява акаунта ни във Facebook след смъртта

Facebook вече позволява на жителите на САЩ да избират кой да контролира акаунтите след смъртта им. Разбира се, всеки потребителски профил може да бъде и изтрит, пише offnews.bg.
 
От днес гражданите на САЩ могат да се възползват от странна опция във профилите си в най-известната социална мрежа Facebook. Пред тях стои изборът дали акаунтът им да бъде изтрит след смъртта им, или да го поверят на доверен човек. Facebook нарича този човек "legacy contact" и потребителите ще могат да го избират в настройките и по-точно "security page" в уеб версията или мобилната версия на Facebook.
 
При избор на "legacy contact", той ще може да сменя профилната снимка, да приема покани за приятелство или да прикрепя съобщения на стената на починалия след като Facebook получи уведомление за смъртта на титулярния собственик на профила. Довереният човек няма да може да публикува от името на титуляра или да вижда личните му съобщения. Facebook също ще осигури опция "legacy contact"-ът да може да сваля файл с всички снимки, постове и други информации от профила.
 
Преди днес Facebook предлагаше опция да замразява акаунтите при смърт, но нямаше възможност да бъдат контролирани от друг потребител или да бъдат автоматично изтрити. Още по-странна ще бъде опцията "Look Back" компилация, която се очаква да бъде реализирана до края на година та. Видео компилация с видео и фото спомени за покойния. "Legacy contact" е избирателна опция, която предстои да бъде разпространена и в други държави.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023