Проверете изтекла ли е паролата ви от Gmail

Преди седмица гръмна скандалът с милионите изтекли пароли от различни Google акаунти. Тогава член на руски биткойн форум публикува почти 5 млн. пароли на акаунти, като уверяваше, че поне 60% от тях са активни.
 
Пред Cnews Google коментираха, че това е резултат на дългосрочни опити за фишинг и хакинг на акаунти. Така са откраднати данни от индивидуални потребители. Компанията уверява, че сървърите на Gmail не са били разбити, а повечето от данните на хакерите са стари, пише mobilenews.bg.
 
Разбира се, най-добре ще е да смените изобщо паролата си, като използвате по-сложна - в която има цифри, букви и специални знаци. Ако обаче предпочитате да проверите дали майлът ви е сред "източените", ето къде можете да го направите. Създателите на алгоритъма обещават да не пазят данните от търсенето, но ако се съмнявате в думите им (никое съмнение не е прекалено, когато става дума за интернет сигурност), можете да заместите до три символа от акаунта си със * - алгоритъмът ще търси по останалите символи. 

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023