Проверете изтекла ли е паролата ви от Gmail

Преди седмица гръмна скандалът с милионите изтекли пароли от различни Google акаунти. Тогава член на руски биткойн форум публикува почти 5 млн. пароли на акаунти, като уверяваше, че поне 60% от тях са активни.
 
Пред Cnews Google коментираха, че това е резултат на дългосрочни опити за фишинг и хакинг на акаунти. Така са откраднати данни от индивидуални потребители. Компанията уверява, че сървърите на Gmail не са били разбити, а повечето от данните на хакерите са стари, пише mobilenews.bg.
 
Разбира се, най-добре ще е да смените изобщо паролата си, като използвате по-сложна - в която има цифри, букви и специални знаци. Ако обаче предпочитате да проверите дали майлът ви е сред "източените", ето къде можете да го направите. Създателите на алгоритъма обещават да не пазят данните от търсенето, но ако се съмнявате в думите им (никое съмнение не е прекалено, когато става дума за интернет сигурност), можете да заместите до три символа от акаунта си със * - алгоритъмът ще търси по останалите символи. 

Свързани новини

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023

ИИ отстъпва на човека - все още

19.09.2023

"Да" на рока, "не" на диабета!

29.08.2023

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Още рискове при неконтролиран ИИ

06.06.2023