Приложение за смартфони за доставка на... канабис

В Сан Франциско заработи услуга за доставка на канабис за медицински нужди по домовете. Новото приложение за смартфони Eaze обещава поръчаното да пристигне до 10 минути по модела на популярните таксиметрови услуги Uber, пише бгнес.
 
Приложението, пуснато във вторник (eazeup.com) е представено като "нова здравна услуга за дома,която позволява на пациентите лесно, бързо и професионално да получат марихуана за медицински нужди чрез мобилното си устройство". Услугата е безплатна за потребителите и "включва малка такса за клиниката" в момента е достъпна само в Сан Франциско, където Eaze обещава "доставки средно за 10 минути средно".
 
Пациентите могат да се регистрират от мобилния си телефон в рамките на няколко минути и софтуерът на Eaze дава възможност да се изпълни бързо рецептата. "Процесът на купуване на медицинска марихуана може да бъде бавен, сложен и непредсказуем" и "проверките на поръчката може да отнеме до 24 часа и трябва да бъде повтаряна за всяка клиника" упълномощена да продава, обосновава се Eaze. Според представител на компанията във вторник са получени няколкостотин поръчки.
 
Консумацията на марихуана с терапевтична цел бе легализирана в Калифорния през 1997, Eaze иска да покрие не само южната част на американския щат, както и 20-те щата, в които употребата на марихуана за медицински цели е разрешена, но и щатите Колорадо и Вашингтон, където употребата на канабис направо бе легализирана.
 
Едно друго приложение за смартфон – Canary - разработено от студенти от Университета Вашингтон в Сиатъл, предвижда да започне да улеснява доставките на медицинска марихуана у дома в района на Сиатъл. Въпреки това, то се сблъсква със сложно законодателство: въпреки че потреблението на канабиса за удоволствие е разрешено, медицинската марихуана не е, да не говорим за доставката й. 

Свързани новини

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023

ИИ отстъпва на човека - все още

19.09.2023

"Да" на рока, "не" на диабета!

29.08.2023

Threads - ново приложение от Meta

04.07.2023

Още рискове при неконтролиран ИИ

06.06.2023