Приложенията, които хабят най-бързо батерията на смартфона

Когато става въпрос за издръжливостта на батерията на смартфона, освен да спазвате съвети за удължаването й, е добре да следите и какви приложения ползвате, съветват profit.bg. 
 
Някои приложения хабят батерия, дори когато не са активирани. "Много приложения не щадят батерията на смартфоните, като използват от разполагаемата памет, и ресурси, дори когато не ги ползвате“, коментира Дийна Контерас от института AVG. Компанията AVG е анализирала анонимно над един милион Android-потребителя, за да достигне до това кои приложения в най-голяма степен изчерпват ресурса на батерията. Оказва се, че в топ 5 на тези приложения попадат популярните Facebook, Instagram, и Messenger. Тези приложения ползват ресурсите дори когато не са активирани. 
 
Изненадващ е фактът, че сред най-неблагоприятните за продължително ползване на смартфона попадат още неподозирани приложения, като например такива за времето. "Тези малки приложения за прогнози за времето са сред най-алчните по отношение на батериите, макар и често да се ползват само в рамките на няколко секунди на ден“, коментира Контерас. 
 
Специалистите препоръчват за по-дълъг живот на батерията потребителите да изтриват приложения, които не ползват. Приложенията за игри не са били изследвани, защото са известни с факта, че водят до бързо изтощаване на батерията. Популярната игра Candy Crush обаче е с най-голям потенциал за бързо изтощаване на батерията, поради многото данни, които събира от потребителите.

Свързани новини

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023

Ново във видеоплатформата

20.10.2023

Настъпва важна промяна във Facebook

28.09.2023