Приложенията, които хабят най-бързо батерията на смартфона

Когато става въпрос за издръжливостта на батерията на смартфона, освен да спазвате съвети за удължаването й, е добре да следите и какви приложения ползвате, съветват profit.bg. 
 
Някои приложения хабят батерия, дори когато не са активирани. "Много приложения не щадят батерията на смартфоните, като използват от разполагаемата памет, и ресурси, дори когато не ги ползвате“, коментира Дийна Контерас от института AVG. Компанията AVG е анализирала анонимно над един милион Android-потребителя, за да достигне до това кои приложения в най-голяма степен изчерпват ресурса на батерията. Оказва се, че в топ 5 на тези приложения попадат популярните Facebook, Instagram, и Messenger. Тези приложения ползват ресурсите дори когато не са активирани. 
 
Изненадващ е фактът, че сред най-неблагоприятните за продължително ползване на смартфона попадат още неподозирани приложения, като например такива за времето. "Тези малки приложения за прогнози за времето са сред най-алчните по отношение на батериите, макар и често да се ползват само в рамките на няколко секунди на ден“, коментира Контерас. 
 
Специалистите препоръчват за по-дълъг живот на батерията потребителите да изтриват приложения, които не ползват. Приложенията за игри не са били изследвани, защото са известни с факта, че водят до бързо изтощаване на батерията. Популярната игра Candy Crush обаче е с най-голям потенциал за бързо изтощаване на батерията, поради многото данни, които събира от потребителите.

Свързани новини

Алгоритъмът засега се тества ограничено

03.04.2024

Целият музикален бранш на едно място

05.03.2024

След спрян лиценз в TikTok

02.02.2024

Новини от Meta

25.01.2024

Плащаме за Facebook и Instagram

01.11.2023