Технологии

20.07.201715:10

Проверете каква лична информация знае Google за вас

Повечето потребители са наясно, че Google събира информация за тях, но замисляли сте се какво точно компанията знае и не разполага ли с твърде много лична информация за вас. Ето 6 полезни линка, с които бързо ще проверите какви данни предоставяте на Google, препоръчани от dariknews.bg:   1. Какво мисли Google за вас За да ви... прочети още »
17.07.201714:44

Най-голямата луна на Сатурн е подходяща за човешка колония

Учени откриха, че най-голямата луна на Сатурн е подходяща за човешка колония, пише manifesto.bg.   Сатурн освен с размерите си и уникалната система от пръстени провокира интереса на учените и заради своите спътници, които са повече от 60 на брой. Титан е името на най-голямата луна на втората по големина планета в Слънчевата система,... прочети още »
29.06.201715:03

Facebook ще прави собствени ТВ сериали

Социалната мрежа Facebook Inc ще създава собствени телевизионни сериали. Компанията вече води разговори с холивудски студия, като се очаква появата на първия телевизионен продукт още това лято, предава profit.bg.   От Facebook са посочили по време на срещите си с представители на холивудски агенции, че могат да отделят бюджет в... прочети още »
16.05.201710:17

Обявиха края на MP3 формата

MP3 – форматът, който промени начина, по който слушаме музика, официално беше обявен за "мъртъв", пише dariknews.bg. Създателят на MP3 - институтът "Fraunhofer", заяви, че прекратява всички лицензи за патенти, свързани с формата.   Бъдете спокойни – МP3 файловете ще продължат да са достъпни, защото все... прочети още »
04.05.201711:51

Нова измама с фалшиви файлове лъже потребителите

Нова мащабна кампания за разпространение на спам се опитва да излъже потребителите на Gmail да споделят лични данни. Хората получават имейл с фалшив документ, който прилича на файл от Google Docs, съобщава онлайн изданието vesti.bg.   Имейлът прилича на стандартните писма, които потребителите получават, когато някой сподели с тях... прочети още »
16.03.201712:47

Пълният видео каталог на Warner Music Group вече във Vbox7.com

Нетинфо и Warner Music Group (WMG) подписаха съвместно партньорство за пълния видео каталог на музикалния гигант. Това е първото подобно партньорство за лицензиране на съдържание между българска дигитална компания и световен звукозаписен бранд като Warner. Благодарение на новото сътрудничество над 13 хиляди видеоклипа и над 3 хиляди... прочети още »
13.03.201717:03

Изкуствен интелект програмира по поръчка и по-бързо от човека

Машинна система се научи да пише свои собствени програми, като активно взаимодейства с кодовете на други програми, пише manifesto.bg. Системата носи името DeepCode и е дело на Microsoft и университета Кеймбридж.    Тя позволява на всеки човек да създава свои собствени програми, без дори да знае как да програмира - като просто... прочети още »
01.03.201710:30

6 линка, от които ще научите какво знае Google за вас

Искате ли да разберете всичко, което Google знае за вас? Ето шест връзки, които показват някои от данните, с които Google разполага за всеки потребител, пише obekti.bg.   1. Вижте какво мисли Google за вас За да показва подходящи реклами, Google събира данни за вас и създава профил. Можете да контролирате и редактирате... прочети още »
17.01.201711:43

Харвард пусна безплатно целия си курс по дигитална фотография онлайн

Ако в плановете ви за 2017 сте си записали, че искате да завършите курс по фотография, защо да не е в "Харвард"? Престижният университет пусна онлайн безплатно целия си курс по дигитална фотография и е достъпен за всички, пише offnews.bg..   Курсът се състои от 12 модула, които покриват фундамента на дигиталната фотография... прочети още »
10.01.201711:59

Нов смартфон ще изследва качеството на продуктите

Китайската компания Changhong представи смартфон с вграден сензор SCIO, който позволява на своите собственици да узнаят химичния състав на хранителни продукти и лекарства, информират от manager.bg. Премиерата бе на изложението зa битова техника Consumer Electronics Show 2017 в Лос Анжелис, съобщава Digital... прочети още »
19.12.201610:20

Facebook пуска функция срещу фалшиви новини

Facebook започва тестове на нова функция срещу фалшивите новини, съобщава manager.bg.   Ако потребител види подозрителна новина, може да кликне в горния десен ъгъл на новия бутон и да я маркира. Така тя ще стигне до специализирани организации, които ще проверят фактите. Ако експертите открият, че новината е менте, тя ще бъде... прочети още »