Технологии

04.05.201711:51

Нова измама с фалшиви файлове лъже потребителите

Нова мащабна кампания за разпространение на спам се опитва да излъже потребителите на Gmail да споделят лични данни. Хората получават имейл с фалшив документ, който прилича на файл от Google Docs, съобщава онлайн изданието vesti.bg.   Имейлът прилича на стандартните писма, които потребителите получават, когато някой сподели с тях... прочети още »
16.03.201712:47

Пълният видео каталог на Warner Music Group вече във Vbox7.com

Нетинфо и Warner Music Group (WMG) подписаха съвместно партньорство за пълния видео каталог на музикалния гигант. Това е първото подобно партньорство за лицензиране на съдържание между българска дигитална компания и световен звукозаписен бранд като Warner. Благодарение на новото сътрудничество над 13 хиляди видеоклипа и над 3 хиляди... прочети още »
13.03.201717:03

Изкуствен интелект програмира по поръчка и по-бързо от човека

Машинна система се научи да пише свои собствени програми, като активно взаимодейства с кодовете на други програми, пише manifesto.bg. Системата носи името DeepCode и е дело на Microsoft и университета Кеймбридж.    Тя позволява на всеки човек да създава свои собствени програми, без дори да знае как да програмира - като просто... прочети още »
01.03.201710:30

6 линка, от които ще научите какво знае Google за вас

Искате ли да разберете всичко, което Google знае за вас? Ето шест връзки, които показват някои от данните, с които Google разполага за всеки потребител, пише obekti.bg.   1. Вижте какво мисли Google за вас За да показва подходящи реклами, Google събира данни за вас и създава профил. Можете да контролирате и редактирате... прочети още »
17.01.201711:43

Харвард пусна безплатно целия си курс по дигитална фотография онлайн

Ако в плановете ви за 2017 сте си записали, че искате да завършите курс по фотография, защо да не е в "Харвард"? Престижният университет пусна онлайн безплатно целия си курс по дигитална фотография и е достъпен за всички, пише offnews.bg..   Курсът се състои от 12 модула, които покриват фундамента на дигиталната фотография... прочети още »
10.01.201711:59

Нов смартфон ще изследва качеството на продуктите

Китайската компания Changhong представи смартфон с вграден сензор SCIO, който позволява на своите собственици да узнаят химичния състав на хранителни продукти и лекарства, информират от manager.bg. Премиерата бе на изложението зa битова техника Consumer Electronics Show 2017 в Лос Анжелис, съобщава Digital... прочети още »
19.12.201610:20

Facebook пуска функция срещу фалшиви новини

Facebook започва тестове на нова функция срещу фалшивите новини, съобщава manager.bg.   Ако потребител види подозрителна новина, може да кликне в горния десен ъгъл на новия бутон и да я маркира. Така тя ще стигне до специализирани организации, които ще проверят фактите. Ако експертите открият, че новината е менте, тя ще бъде... прочети още »
29.11.201615:44

Функция на Facebook прави всичките ви публикации публични

Facebook има 1.79 млрд. активни потребители на месец, напомня profit.bg. Това означава, че майка ви, баща ви, шефът ви и случайният човек, който срещате всеки ден на път за работа, е много вероятно да използват социалната мрежа. Поради това филтрирането на хората, които могат да виждат публикациите ви, е от ключово... прочети още »
22.11.201613:54

Ето защо ни карат да изключваме смартфона по време на полет

Да изключваме ли мобилните телефони на борда на самолета или да се направим на разсеяни? Това си мисли всеки втори пътуващ, пише  manifesto.bg. Темата е силно обсъждана и от страна на авиолиниите, тъй като те се стремят да се адаптират към всяка нова технология. Стандартната практика е да поставите телефона си в така наречения... прочети още »
31.10.201614:13

Google пусна онлайн-обиколки из 50 музея по света

Google пусна тематична онлайн-изложба, посветена на света на живата природа и човешката еволюция, информира manager.bg. Потребителите могат да посетят 150 интерактивни експозиции, да разгледат 300 хил. снимки и видео и да направят 30 виртуални обиколки в 50 музея по света.   Онлайн пътуването е  наречено Performing Arts и е... прочети още »
19.10.201613:51

Нова услуга на Google ни казва лъжат ли ни в новините

Нова услуга на интернет гиганта Google ще ни позволи да проверяваме дали това, което четем, е вярно, информира profit.bg. Тя е наречена Fact check.    Ъпдейтът ще бъде добавен под формата на бутон в статиите на Google News, подобно на In-Depth, Opinion, Local News и Wikipedia. Благодарение на специален компютърен код, под... прочети още »